KNVB schrapt alle oefeninterlands voor jeugdteams

ThijsZwagerman, 30-09-2020 om 22:25, 1178 views, KNVB |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De KNVB heeft besloten een streep te zetten door alle trainingsstages en oefeninterlands van de nationale jeugdteams die in het restant van 2020 gepland stonden. De trainingsstages en oefeninterlands voor de O14 tot en met O20 zijn hierdoor komen te vervallen, meldt de bond op de officiële website.

De KNVB heeft dit besloten naar aanleiding van het aanscherpen van de corona-maatregelen door de Nederlandse regering. Om contactmomenten aanzienlijk te verminderen heeft de voetbalbond besloten alle niet verplichte activiteiten te laten vervallen. Slechts Oranje O19 kan daardoor nog in actie komen dit kalenderjaar. 

De lichting uit het geboortejaar 2001 speelt in november namelijk nog de uitgestelde Eliteronde waarop kwalificatie voor het EK in maart 2021 moet worden afgedwongen. Tijdens de Eliteronde staan voor Nederland wedstrijden tegen Finland, Zwitserland en Tsjechië op het programma. Omdat de Eliteronde een verplichte activiteit en dus geen oefeninterland of trainingsstage betreft, zal Oranje O19 hier normaal gesproken wel in actie komen. 

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JariJari
Nu nog voor de andere NL elftallen.
0 -1