Bazoer blikt vooruit: 'Blij dat Ziyech weg is'

BartVeenstra, 25-09-2020 om 14:20, 6516 views, Omroep Gelderland, De Gelderlander |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Riechedly Bazoer kijkt als oud-speler van Ajax uit naar het duel tussen de Amsterdamse club en Vitesse. Zaterdagavond spelen beide ploegen tegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA en het belooft een spannende wedstrijd te worden. Beide teams zijn tot nu toe nog zonder puntenverlies.

'Ik weet zeker dat het een mooie pot voetbal wordt met twee teams die ongeslagen zijn. Maar iedereen weet hoe goed Ajax is', zegt Bazoer tegenover Omroep Gelderland. Hij gelooft desondanks in een stunt tegen Ajax. 'Wij spelen ook aardig voetbal, dus dat wordt interessant. Maar dan moeten wij de kansen die we krijgen wel scoren en de "nul" houden, want zij gaan heel veel kansen creëren.

Bazoer denkt dat dit het juiste moment is om Ajax te treffen. 'Zij hebben veel aankopen gedaan die nu nog moeten wennen aan de speelstijl. Dat is een voordeel voor ons. En daarnaast is Hakim Ziyech natuurlijk weg, daar mogen we blij mee zijn als je kijkt naar zijn kwaliteiten. Maar ik denk dat we zelf ook gewoon een goed team hebben dat iedereen pijn kan doen.'

Peter Bosz

Voor Bazoer begon zijn profcarrière bij Ajax nog veelbelovend. De middenvelder werd uitverkozen tot Talent van het Jaar en leek op weg naar een Europese topclub, totdat trainer Peter Bosz hem uit zijn basiselftal haalde. 'Dat was een beslissing van Bosz. Het is zo gelopen. Ik ben vertrokken naar Wolfsburg, waar het ook een tijdje goed is gegaan. Nu ben ik terug in Nederland, eerst bij FC Utrecht nu bij Vitesse. En morgen denk ik alleen aan Vitesse. We hebben alle twee de competitiewedstrijden gewonnen. We willen weer een resultaat halen.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Ik zie nu pas dat Vitesse net als wij tegen Sparta en RKC gespeeld hebben. Wat een toeval.
0 0
4xEC1
Ff off topic: heeft iemand die goal van Bertrand Traoré gezien bij Bristol City - Aston Villa?? Echt een bizarre goal van die gozer zoals alleen Dennis Bergkamp ze kon maken pfff. Aanrader.
0 0
AFCAPolarBear
Ik zie weinig gevaar bij Vitesse, behalve de vrije trappen van Tanane. Ze hebben met Linssen veel meer kwaliteit ingeleverd dan wij met Ziyech (wij hebben het beter opgevangen, is misschien beter verwoord). Normaal gesproken zal het een eenvoudige overwinning voor Ajax worden.
1 0
3*stars*3
*prachtgoal.
0 0
3*stars*3
Los van die prachtwijk van Tannane, heb ik verder weinig van Vitesse gezien.
Maar Vitesse maakt het Ajax bijna elk seizoen lastig.
Zijn eigenlijk ook soort van topduels voor Ajax.
Las wel dat Vitesse momenteel kiest voor een 352, dus dat gaat wel interessant worden morgen.
0 0
Ajacied33
Mwah, die lastige potjes waren of zijn toch meestal wel in Arnhem geweest. Behalve die 0-4 in de beker herinner ik me eigenlijk niet hele lastige potjes tegen Vitesse thuis.
0 0
Red Devil
Gaat gewoon 3-0 worden voor Ajax zaterdagavond.
2 0
Soccerskins
Toch denk ik eerlijk gezegd dat Ajax erop vooruit is gegaan t.o.v vorig seizoen. Een aanval van het kaliber Babel - Traore - Tadic gaan we zit seizoen niet meer zien. Het middenveld is de enige linie die wellicht minder is geworden, maar hopelijk komt daar nog wat bij.
5 0
Bensco
Die zagen we sowieso al weinig. De top aanval van vorig jaar was gewoon Promes - Tadic - Ziyech. Een CL waardige aanval als je het mij vraagt. Ik denk dat met deze selectie het probleem hem ook niet in de voorste linies zit maar vooral achterin. We missen defensief ingestelde spelers zoals een goede controleur en een pure verdediger voor in de breedte.
0 0
Soccerskins
Martinez, Rensch en Timber kunnen allemaal in de basis spelen. Dan heb je 3 basis waardige vervangers voor 4 posities. Heel slecht is de bezetting daar niet. Als Alvarez nu uitvalt heb je wel een probleem aangezien bijna alle middenvelders het best aan de linkerkant van het veld functioneren.
0 0
AFCA-B93
Denk dat het vooral ligt aan dat we gewoon meer mogelijkheden hebben momenteel. Voorheen leek het wel of het spel was afgestemd op Ziyech. Nu is er zoveel meer individuele klasse lijkt het wel
2 0
Soccerskins
Klopt, Ajax zonder Ziyech was 5 klassen minder. Nu is er niemand meer in de selectie die zo moeilijk te vervangen is.
0 0
RuffRhythim
En dat is ook precies waarom tegenstanders daar dit seizoen juist meer moeite mee gaan hebben. De vorige jaren was het meestal alleen Hakim. Begrijp me niet verkeerd: dat was gewoon een absolute topper voor Ajax maar als hij zn dag niet had dan had dat meestal zijn invloed op het hele elftal. En als je Hakim kon beteugelen had je hetzelfde resultaat.

Nu is die spelverdeling veel meer gespreid en dat gaat lastig worden voor de tegenstanders van Ajax.
1 0
3*stars*3
Daar heb je wel gelijk in.
Was allemaal gewoon te afhankelijk van Ziyech.
Zelfs Promes was dan te afhankelijk van hem.

Overigens hoop ik hem snel weer op de flank te zien want op 10 heb je niet veel aan Promes.
En nu ik het zeg...Zal je net zien dat hij er morgen 2 maakt. ;-)
0 0
SilverHaze
Doet het heel goed als CV. Zou niet misstaan bij Ajax, maar deze jongen heeft echt heel veel coaching nodig. Technisch en fysiek heel ver, mentaal nog in de kleuterklas, maar een aanwinst voor Vitesse
0 0
AFCAPolarBear
Je zegt ook al precies waarom hij bij Ajax wél zal misstaan. Mentaal is hij een kleuter. En hij zal niet (meteen) onomstreden zijn. Dus verziekt hij de sfeer in de kleedkamer, daar is het ook misgegaan bij Ajax. Geweldig talent, die met de juiste mentaliteit bij een Liverpool en in Oranje had gespeeld (ipv Wijnaldum).
0 0
Gonzo
Hij heeft zijn kans gehad, en als kleuter van 24 moet je toch gaan afvragen of dat nog wel goed komt
2 0