De Boer: 'Sneu voor Mounir, maar voor mij pakte het goed uit'

NickOoms, 25-09-2020 om 14:05, 14798 views, OnsOranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Bondscoach Frank de Boer heeft geen spijt van het conflict met Mounir El Hamdaoui in zijn tijd bij Ajax, zo vertelt hij vrijdagmiddag op de persconferentie van de KNVB. De Boer vindt het jammer voor de oud-Ajacied, maar hij is blij dat het voor hem persoonlijk goed uitpakte.

De nieuwe bondscoach vindt zelf dat hij in het verleden prima heeft gewerkt met Marokkaans-Nederlandse-voetballers. 'Ik heb met Ibrahim en Khalid (Afellay en Boulahrouz, red.) altijd fantastisch gewerkt. Ik kan met iedereen werken en het maakt mij niet uit of je geel, bruin, wit of paars bent. Uiteindelijk maak ik keuzes in het belang van het team. Op dat moment vond ik dat nodig (conflict met Mounir El Hamdaoui in Ajax-tijdperk, red.). Daarna heb ik dat nooit meer gehad met iemand. Sneu voor hem, maar het is zo gebeurd. Voor mij heeft het uiteindelijk goed uitgepakt.'

Communicatie

Ook op het gebied van communicatie vindt De Boer dat hij, tot op heden in zijn trainerscarrière, goed werk heeft geleverd. 'Het communicatieve is mij altijd vrij makkelijk afgegaan. Daar heb ik nooit moeite mee gehad. Ook met de spelers heb ik nooit problemen gehad.' 

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
laten we gewoon eens kijken hoe hij het gaat doen. Al die op- en aanmerkingen op de Boer wat kopen we er voor ?
trouwens, de rol van de trainer van een nationaal elftal moet niet overschat worden. We hebben een puike verdediging, een goed middenveld en een redelijke aanval. normaal gesproken te weinig om EU kampioen te worden. kan de Boer weinig aan doen dat we geen echte wereld top aanvallers hebben en door een paar keer per jaar te trainen met de jongens dat gaat natuurlijk ook het verschil niet maken.
0 0
wladimir
Frank de Boer is in de 5,5 jaar bij Ajax een heel matige trainer gebleken. Erna gewoon een hele slechte. Door aankopen Moisander / Viergever boven eigen jeugd Denswil te verkiezen en Mike van der Hoorn te kopen i.p.v. Virgil van Dijk heb ik toch het idee dat het een eigen kleur eerst coach is. Ziyech hadden we ook kunnen kopen toen Frank nog coach was. Toen haalde we Gudelj. Belachelijke aanstelling van de KNVB!
0 0
Godenzoon88
Grappig. Als iemand communicatieve vaardigheden mist, dan is het De Boer wel. Die man kan nog niet eens twee zinnen achter elkaar uitspreken zonder te uhhhh haperen..
0 -1
trainerdv
Ik denk dat je sociale vaardigheden bedoelt. Communicatief is hij juist recht door zee. Geen valse beloftes etc. Je zit gewoon op de bank: Punt. Dat is duidelijk, maar weinig empathisch.
1 0
Godenzoon88
Nee bedoel communicatieve vaardigheden. Zeg er toch ook bij waarom ik dat vind... beetje nadenken voordat je iets schrijft.
0 0
Ozymandias
Wat een vreemde uitspraak. Het gaat er niet om of het voor De Boer goed heeft uitgepakt maar of het voor het team goed heeft uitgepakt. Ik wil niet zeggen dat dit niet het geval was maar alleen dat het een vreemde manier is om naar te kijken. Spelers van Crystal Palace hebben het vaak gehad over de gebrekkige communicatie van De Boer maar volgens De Boer heeft hij het daar nooit moeilijk mee gehad. Als hij blind is voor zijn eigen zwaktes zal hij zich ook nauwelijks ontwikkelen als trainer.
3 -2
Rinus M.
Vaak ben ik het met je eens maar nu kom je toch wat kortzichig over, kan gebeuren.
0 0
Ajacied33
Niet alleen de spelers van Palace, maar ook die van Inter waren dolgelukkig dat hij vertrok. Communicatie was dramatisch wat ik her en der las in zijn Milaan tijd
3 0
Tinus
Ik denk dat je zijn uitspraak nu te letterlijk neemt. Dat het voor het team goed uitpakte en voor hem betekent in feite hetzelfde. Daarnaast, hoe is de vraag door de journalist geformuleerd? Dat is ook bepalend voor het antwoord.
Je kunt een hoop over FdB zeggen, maar bij FdB draaide het zelden om FdB. Zeker in de beginperiode ging het bij Ajax vooral om randzaken en daar heeft hij het team heel ver vanaf weten te houden met misschien wel het mooiste kampioenschap ooit tot gevolg.
0 0
Ozymandias
"Ik denk dat je zijn uitspraak nu te letterlijk neemt."

Dat zou goed kunnen maar vaak kan je veel leren van hoe mensen tegen iets aankijken door ze letterlijk te nemen.
0 -2
Web
Je bent er heel erg zout aan het op leggen, want ik denk namelijk dat het om de ploeg ging, want daar is hij verantwoordelijk voor.
Iedere trainer heeft wel eens problemen met spelers, denk maar eens aan Bosz met El- Ghazi. Van Gaal en Cruijff zochten de problemen zelfs bewust , en je houd het niet ergens 6 jaar vol als je niet goed omgaat met je spelers.
0 0
3*stars*3
Voor Frank was het destijds ook lekker omdat grote gedeelte van die spelers nog erg jong waren.
Hij kon ze dan makkelijker kneden.
Los van Theo (1 jaar), liepen er ook niet echt mannetjes met streken.
Ja misschien een Kishna maar verder?

Gaat sowieso wel interessant worden met een Memphis en Ihattaren.
0 0
Ozymandias
Nogmaals, ik wil niet zeggen dat dit niet het geval was maar ik vind het opvallend dat hij het brengt zoals hij het brengt. Als het om de ploeg ging waarom zegt hij dat dan niet?
0 -2
behangdelul
Ik ben dat eens een keertje niet met je eens. De Boer legde op dat moment wel zijn kop op het hakblok door El Hamdoui te slachtofferen. Had hij tegen Milan de bietbrug opgegaan had ie gelijk met 1-0 achtergestaan.
1 0