Rijkaard vertrouwt op De Boer: 'Carrière gaat nooit over rozen'

JesseTH, 24-09-2020 om 07:15, 3165 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Frank Rijkaard heeft het volste vertrouwen in Frank de Boer als bondscoach. Hij werd zelf als eerste benaderd door de KNVB voor de topfunctie, maar de voormalig Ajacied verliet de voetbalwereld al even geleden en verandert dat niet voor de topfunctie.

'Ik voelde geen aandrang bondscoach te worden', vertelt Rijkaard tegenover De Telegraaf, waarna hij ingaat op de aanstelling van De Boer. 'Frank is een succesvolle trainer in Nederland geweest. Ik heb met hem gespeeld en ken zijn voetbalfilosofie. Daarbij is hij volgens de Nederlandse voetbalschool opgeleid, weet de eisen en hoe we het graag zien.'

Bij opeenvolgend Inter, Crystal Palace en Atlanta United werd De Boer uiteindelijk ontslagen, maar dat zegt Rijkaard niet zo veel. 'Een carrière gaat nooit over rozen en mindere momenten helpen je om te komen waar je wilt komen. Frank is ambitieus en capabel genoeg om met deze mooie nieuwe lichting goede resultaten te boeken.'

Humberto Tan, voorzitter van Commissie Mijnals, is uiterst kritisch op de aanstelling van De Boer. Volgens hem is Rijkaard als 'alibi' gebruikt, terwijl de KNVB het gesprek aan had moeten gaan met Henk ten Cate of Ruud Gullit. 'Daar ben ik niet mee bezig. Ik kijk naar kwaliteiten en niet naar kleur', reageert Rijkaard daar echter op.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
atalantanio
O ja, natuurlijk, de racisme-kaart was nog niet getrokken. Bedankt Humberto! Klasse! Rijkaard was zelfs kandidaat nummer 1 maar dat moet dan voor de show geweest zijn. Zeer logische gedachte. Helemaal niet vergezocht. Had Sarina Wiegman ook niet kandidaat moeten zijn? Racisme ten opzichte van vrouwen missen we namelijk nog in deze discussie.
1 0
Schip
Rijkaard reageert op zich goed en netjes naar Frank toe die hij niet wil afvallen, al vind ik dat Tan hier 100% gelijk heeft. Rijkaard vragen waarvan bekend is dat hij zich heeft afgewend van topvoetbal vragen, is een zekere afwijzing. Zo, politiek correct gehandeld zodat we Frank kunnen vragen en TC kunnen negeren. Dat is eigenlijk de 2e keer dat TC wordt genaaid. Ik vind dat eigenlijk een zeldzaam vieze handelswijze van de KNVB. Enkel Cruijff is een paar keer genegeerd, terwijl de omstandigheden en spelers om hem vroegen. Maar die kwam ook gelijk met vergaande eisen over stafsamenstelling. Terecht waarschijnlijk, maar TC is niet eens benaderd.
1 0
Web
Waar komt die hype van Ten Cate weg
Moet er helemaal niet aan denken als hij komt
Geen een speler heeft onder hem getraind, puur onzin verhaal
Jansma heeft dit gisterenavond ook wel toe gegeven
Bij hem komt het vandaan
0 0
JariHeijden
Eens over Rijkaard. Maar waarom wordt Ten Cate genaaid? Als men bij de KNVB Ten Cate niet willen hebben - om welke reden dan ook - dan is het hun goed recht om hem niet te vragen. Waarom is hij dan genaaid? Volgens de media hebben spelers de naam van Ten Cate genoemd, maar volgens De Roon is dat pertinente onzin. Maar al was hij wel genoemd, als de KNVB niet in zee wil met Ten Cate, dan moeten ze hem niet vragen. Lijkt me volledig logisch.

Hij zou wel zijn genaaid als ze hem wel hadden gebeld enkel vanwege de gedachte van diversiteit en hem vervolgens hadden afgewimpeld, omdat ze hem dus eigenlijk toch niet wilden.
0 0
Ismael Urzaiz
Eens.
0 0
jo1
Er zijn gewoon geen goede donkere Nederlandse voetbaltrainers. Dat is geen racisme, dat is gewoon een feit. Moet nu alles met een kleurtje? Onzin dus, je moet de beste hebben zwart, wit , geel , groen of wat dan ook. F de Boer moet het wel kunnen. Het was misschien niet altijd mooi voetbal, maar vergeet niet met wat voor bagger hij heeft gewerkt bij Ajax.
0 0
JariHeijden
Rijkaard natuurlijk wel. Maar die is met pensioen. Ten Cate en Fräser vind ik wel goede trainers. Maar Fräser zie ik nu geen bondscoach worden, dat is te vroeg. Fräser moet eerst naar een goede club in Nederland. Minimaal subtop.

Van Bronkhorst heeft zich ook bewezen.
Menzis zie ik meer als assistent, maar wel een goeie.

Seedorf is een grootheid als persoon, maar heeft zich zeker nog niet bewezen als trainer. Gullit vind ik als hoofdtrainer ongeschikt. Kluivert heeft zich als trainer eigenlijk helemaal niet ontwikkeld. Want hij heeft een bureaubaan. Dus daar kan ik niets over zeggen.

Mijn conclusie is dat er vooral niet zoveel donkere trainers zijn.
0 0
Ajacied33
Geen goede donkere trainers? Wat is goed? Ik kijk toch liever naar het voetbal en de elftallen van Ten Cate dan naar F de Boer zijn elftallen...
0 0
Ajacied33
Goed of niet goed. Maar ik kijk liever naar de elftallen van Ten Cate dan F. De Boer hoor..
0 0
Lazell
Ik kijk nog liever naar het voetbal van Adrie Koster dan F. De Boer. Ten Cate wordt (terecht of onterecht) gezien als onbetrouwbaar door de KNVB, dus zou het nooit worden.

Die commissie Mijnals draait het om...Je moet iemand niet weigeren vanwege zijn huidskleur, maar zij zeggen dat je iemand moet uitnodigen voor een gesprek juist omdat hij een bepaalde huidskleur heeft. Dat is de verkeerde insteek, imo. Dat je een diversiteitsquotum hebt binnen een gehele organisatie van tientallen, honderden mensen is prima. Maar als je dat wil toepassen op 1 functie ga je mensen, zoals Rijkaard zegt, voordelen geven obv huidskleur ipv kwaliteiten.

En wat is sowieso diversiteit. Moet je dan ook gesprekken voeren met vrouwen? Chinezen die hier ook volop zitten? Andere geaardheid?
0 0
Schip
Menzo was ook een trainer met een prima spelopvatting, die leuk speelde met zijn teams. Gek genoeg net als Grim: beiden keeper geweest, maar beiden een zeer positieve speelwijze. Is nooit meer echt aan de bak gekomen.

Rijkaard spreekt voor zich.

Fraser is ook een goede trainer, wel eentje van het Feyenoord realisme: dus alles peuren uit een beperkte spelersgroep. Niets mis mee, maar geen hollandse school.

TC: bekend, maar prima reputatie als veldtrainer, uitstekende spelopvatting, komt alleen lomp over soms. En daarom had je Gullit ernaast kunnen zetten.

Je hoeft niet 100 donkere trainers te hebben. Je hoeft er maar 1 te hebben die geschikt is. Passeer hem dan niet, als de spelers er ook om vragen.
0 0
jo1
Kies jij je eigen baas uit? Ik niet namelijk. Spelers zijn allemaal verwende kereltjes. Laat er maar iemand voorstaan die niet zo makkelijk zijn.
Ten Cate is een leuke trainer, echter heeft hij ook maar bar weinig gewonnen als speler/trainer. Rijkaard wel maar die wil niet, dat moet je ook accepteren
0 0
ghouleseddik
Rijkaard kan daarover meepraten, hij degradeerde met Sparta, voor het eerst in de club-historie.
0 0
behangdelul
Ah de racismekaart zonder te zeggen dat je het op racisme wil gooien. Hey Humberto, waar zijn al die donkere trainers dan? En waarom donker? Waarom niet geel rood of paars? Geen LHfhJGsjF’er??
Zou Humberto ook zo over de NBA denken?
0 -2
DS
Wat een gezeik van Humberto zeg.
Gullit Is geen hoofdcoach, Ten Cate gaat de knvb nooit meer doen na de aanvaring.
De enige donkere trainer die geschikt zou zijn is Fraser.
1 -1
ghouleseddik
Denk dat als Rijkaard "ja" had gezegd, de KNVB meteen met hem in zee was gegaan, ipv met de Boer. Wat je over Gullit en Ten Cate zegt als een bus.
1 -1
Schip
Maar Rijkaard zou nooit ja zeggen. Dat is het hele punt. Die had publiekelijk al jarenlang afscheid genomen van het vak. Waarom zouden ze Rijkaard niet een paar jaar terug hebben gevraagd en TC wel?
0 0