'Naam Sneijder circuleert rond als assistent De Boer'

NickOoms, 23-09-2020 om 15:15, 5142 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Valentijn Driessen zegt dat de naam van Wesley Sneijder circuleert als eventuele assistent van aanstaande bondscoach Frank de Boer, zo vertelt Driessen in gesprek met De Telegraaf. Naast Sneijder wordt ook voormalig international Robin van Persie genoemd.

De Boer heeft de mogelijkheid om één assistent mee te nemen, indien hij definitief bondscoach wordt. In het verleden nam De Boer altijd zijn compagnon Orlando Trustfull mee als assistent. 'In de gesprekken heeft hij te horen gekregen dat er ruimte is om één assistent mee te nemen. De namen van Van Persie en Sneijder gingen rond, maar daar is nog geen beslissing over genomen. Je moet kijken wat De Boer en de groep nodig hebben. Aangezien De Boer communicatief niet sterk is, heb je wel iemand nodig die goed ligt in de groep.'

Ajax

Driessen is vol lof over de periode van Frank de Boer bij Ajax, maar hij vindt niet dat je de periodes van De Boer en Erik ten Hag bij Ajax kan vergelijken met elkaar. 'Het lukte De Boer en Ajax nooit te overwinteren in de Champions League, ondanks mooie overwinningen tegen onder andere Manchester City. Later heeft Ajax een beleidswijziging gemaakt en kon Ten Hag voor ongeveer 160 miljoen investeren in zijn selectie. De Boer was blij als hij voor drie ton Sana kon halen. Overwinteren was voor Ajax toendertijd een brug te ver.'

Wil jij in stijl met een mondkapje over straat? Shop nu het WZAWZDB-mondkapje!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aka
Neeeee
0 0
ST
Lodeweges en Trustfull lijkt me logischer.
0 -1
3*stars*3
Die Driessen is ook fan van overdrijven.
Ten Hag kon ongeveer 160mil investeren?!

Ja sinds Bosz geeft Ajax wat meer uit aan spelers en de 1e grote aankopen waren destijds Ziyech en Neres.
Er stonden daarna ook grote uitgaande transfers tegenover.
Maar dat Ten Hag 160mil kon uitgeven is bullshit.
1 0
Superjan
Rondcirculeren, hahahaha. Da's een mooie.
0 -1
ajaxxcied4life
Niet aan beginnen
0 -1
AFCAMM
Tsja, waarom ook niet? Het is immers het NL elftal maar.. Niets serieus of zo.
0 -1
TontoKarnaggel
Niet doen, staat ie weer op de spelersbus te dansen.....
0 -1
MPAjax
-1 of niet -1
3 0
BokkieBokstra
Ik dacht dat het een gekleurde assistent moest worden maar een dikke assistent vind ik ook prima. Zeker als het Sneijder is, kijk daar wel naar uit.
0 -2
ajaxpat
Wesley Wodka Sneijder???
0 -2
JOHANisGOD
Hahahahhhaaaahhhhhhaaaaaaa
1 -2
NotForSale
Woehahahaha dit gerucht heeft ie zelf de wereld ingestuurd denk ik
1 -2
Sjalala
Dat zou net zo lachwekkend zijn als toen Argentinië Maradona aanstelde als coach
1 -2
leppe
Lekker stukkie getikt weer. Een naam die rondcirculeert. Valentijn zegt, aldus Valentijn. :')
0 -2
edalm
Volgens mij lees ik alleen maar de mening van Driessen. Lijkt mij dus een gerucht en wachten we rustig af. Zou het wel mooi vinden als de boer een Davids of een de Jong zou meenemen. En niet van Persie. Sneijder en al helemaal die van Nistelrooy niet
0 -2
ghouleseddik
Dat kan helemaal niet, Oranje speelt op 't EK 3 wedstrijden in Amsterdam en Wes mag niet boven de N201 komen.
0 -2
trooop
Als een naam niet gewoon circuleert maar rond circuleert, dan zal het inderdaad wel om sneijder gaan.
6 -2
036AFCA97
Dikke rat
2 -5
BokkieBokstra
Zou ik heel leuk vinden! Grappig man Sneijder geeft er kleur aan.
3 -2
ddavidd99021
Doe maar niet.
3 -2
markk
Sneijder lijkt mij een prima assistent voor De Boer, een slimme kerel en een echt rolmodel. /s
5 -2
Sanalologo
Lekker sarcastisch, wel een gozer die tussen die gasten staat.
1 -2
BokkieBokstra
Heb het letterlijk genomen, was het er helelmaal mee eens.
1 -2
Ozymandias
De Boer heeft bij Ajax voor meer dan 50 miljoen aankopen mogen doen waarbij Overmars zijn oren geheel naar hem liet hangen. De Boer wilde zelf Vd Hoorn hebben in plaats van Van Dijk (die Bergkamp en Jonk wilde aantrekken) en De Boer wilde zelf Gudelj in plaats van Pröpper (die dezelfde zomer naar PSV ging). Opvallend trouwens dat het weer allemaal witte ex-Oranje spelers zijn die worden genoemd. Je zou haast gan geloven dat de beste Nederlandse spelers uit de jaren '90 en daarna allemaal wit waren.
3 -14
EuforischeRealist
Het lijstje blanke ex-internationals met trainers ambities is nou eenmaal ook een stuk langer dan het lijstje met gekleurde trainers of niet?

Dat Bogarde hier niet bij staat is misschien niet fair, maar Van Persie kun je ook niet lelie blank noemen met zijn halve Mocro achtergrond (niet verkeerd bedoeld overigens). Daarbij komt dat Bogarde voor zichzelf een beeld heeft geschetst bij het grote publiek met zijn Chelsea-periode wat hem niet direct zal helpen.

Ik zou graag horen welke trainers je dan geschikt acht als hoofdcoach of assistent?
3 -2
Ozymandias
"Het lijstje blanke ex-internationals met trainers ambities is nou eenmaal ook een stuk langer dan het lijstje met gekleurde trainers of niet?"

Het verschil daarin is véél minder groot dan tussen het verschil nu ze trainers zijn.

"Daarbij komt dat Bogarde voor zichzelf een beeld heeft geschetst bij het grote publiek met zijn Chelsea-periode wat hem niet direct zal helpen."

Een beeld als wat? Een man met principes die zich niet zomaar laat gebruiken door een voetbalclub? Daarbij wat maakt het nou uit wat het grote publiek over iemand denkt. De KNVB moet kijken naar de beste opties en niet nadenken over wat het grote publiek denkt.

"Ik zou graag horen welke trainers je dan geschikt acht als hoofdcoach of assistent?"

Wie ik geschikt vind? Geen idee. Oud-voetballers zonder enige ervaring als trainer (zoals Sneijder en Van Persie) in ieder geval niet. Het valt me gewoon op dat in Nederland wel erg vaak de witte oud-voetballers als geschikt worden gezien.
1 -4
3sterren
Ik zou niet graag ’witte’ of ’zwarte’ trainers voor de groep willen zien, weliswaar een politiek correcte term, maar beide bijvoeglijke naamwoorden lijken mij niet representatief voor de aanduiding voor iemands huidskleur in gezonde staat, maar dat terzijde. Zelf ben ik voorstander van een bevoegde trainer met een Nederlandse licentie en bovendien behept met een kleurrijk verleden.

Dat zelfs jij geen idee hebt, dat zegt toch genoeg, en eigenlijk alles (lees dit vooral als een compliment).

Waarom er geen lijst is opgesteld door de KNVB met ”anders getinte” trainers? Misschien omdat er niet voldoende geschikte kandidaten vrij zijn en/of geschikt zijn uit die ’categorie’.

Ikzelf zou maar één naam kunnen noemen van een hoofdtrainer, die actief is in een vaderlandse competitie: ’Henk Fräser’, maar of die de juiste kandidaat zou zijn voor de functie van bondscoach is gelukkig niet aan mij. Die verantwoording schuif ik graag door naar een bobo in dienst van de KNVB. Voorlopig ben ik heel benieuwd hoe onze voormalige succescoach het er van af zal gaan brengen.
Vanaf dit prachtige forum: ”Succes Frank !” …
0 0
EuforischeRealist
Ik begrijp je eerste opmerking niet

"Het verschil daarin is véél minder groot dan tussen het verschil nu ze trainers zijn."

Kan aan mij liggen maar het lijkt of er een stukje ontbreekt?

"Een beeld als wat? Een man met principes die zich niet zomaar laat gebruiken door een voetbalclub? Daarbij wat maakt het nou uit wat het grote publiek over iemand denkt. De KNVB moet kijken naar de beste opties en niet nadenken over wat het grote publiek denkt."

Met zijn houding op die leeftijd ben ik bang dat het beeld wat anders is. Ik bedoel daar overigens niet mee dat dat zou kloppen of dat hij niet geschikt is als trainer, ik heb hem namelijk hoog zitten, maar ik heb het alleen over de publieke opinie.

Dat we hier in NL, of misschien wel wereldwijd, doorslaan met het zonder slag of stoot benoemen van oud-spelers tot trainer ben ik met je eens overigens. Ik heb alleen niet de indruk dat hierin blanke oud-voetballers hierin een voorsprong hebben.
1 -1
Ozymandias
"Kan aan mij liggen maar het lijkt of er een stukje ontbreekt?"

Misschien, wat ik probeerde te zeggen is dat als je kijkt naar de topvoetballers van Oranje de afgelopen dertig jaar daar een hoger percentage van niet witte spelers tussen zit dan het percentage van niet-witte oud-voetballers die direct een belangrijke rol bij een voetbalclub of de KNVB krijgen.

"Met zijn houding op die leeftijd ben ik bang dat het beeld wat anders is. Ik bedoel daar overigens niet mee dat dat zou kloppen of dat hij niet geschikt is als trainer, ik heb hem namelijk hoog zitten, maar ik heb het alleen over de publieke opinie."

Tja, dan is dan direct een goed voorbeeld waarom je geen waarde hoeft te hechten aan de publieke opinie.

"Dat we hier in NL, of misschien wel wereldwijd, doorslaan met het zonder slag of stoot benoemen van oud-spelers tot trainer ben ik met je eens overigens. Ik heb alleen niet de indruk dat hierin blanke oud-voetballers hierin een voorsprong hebben."

Vind je het niet opvallend hoe het vooral witte oud-voetballers zijn die direct belangrijke plaatsen binnen het Nederlandse voetbal krijgen? Veel van de niet-witte oud-voetballers vinden het makkelijker om in het buitenland een baan te vinden.
1 -2
EuforischeRealist
"Misschien, wat ik probeerde te zeggen is dat als je kijkt naar de topvoetballers van Oranje de afgelopen dertig jaar daar een hoger percentage van niet witte spelers tussen zit dan het percentage van niet-witte oud-voetballers die direct een belangrijke rol bij een voetbalclub of de KNVB krijgen."

Dan begrijp ik je. Klopt ook inderdaad wel die cijfers denk ik, maar op zich zegt dat niet alles. Er zijn zat voetballers die helemaal geen baan als trainer ambiëren met Rijkaard op dit moment als best voorbeeld. Die werd trouwens zonder enige ervaring als bondscoach aangesteld, dus dat is zelfs nog een stap verder dan als assistent beginnen.

"Tja, dan is dan direct een goed voorbeeld waarom je geen waarde hoeft te hechten aan de publieke opinie"

Ik zeg ook nergens dat men er waarde aan moet hechten maar aangezien al die kranten/sites hun stukjes schrijven voor clicks of verkoop heeft het wel degelijk invloed. Ik mag hopen dat de KNVB daar in hun besluitvorming boven staat, maar de recente geschiedenis doet mij daar in ieder geval sterk aan twijfelen.

"Vind je het niet opvallend hoe het vooral witte oud-voetballers zijn die direct belangrijke plaatsen binnen het Nederlandse voetbal krijgen? Veel van de niet-witte oud-voetballers vinden het makkelijker om in het buitenland een baan te vinden."

Nee dat vind ik een veelal gezocht iets. Er zijn zat voorbeelden van niet-witte oud-voetballers die ook direct in de top aan de slag konden. Van Bronckhorst werd zonder ervaring hoofdtrainer bij Feyenoord. Gullit werd speler/coach bij Chelsea en wordt nu bij ieder 'bid' gebruikt als charmante voorvechter om een toernooi naar NL te halen. Verder zijn namen als Winter (nooit echt doorgebroken als trainer), Hasselbaink en Davids (zelfde verhaal) en wel aan begonnen maar heb ik ze niet kunnen betrappen op een eigen visie of iets bijzonders. Die namen heb je onder witte oud-spelers natuurlijk even goed. Mannen als Seedorf en Van Bommel begonnen er vrijwel direct aan zonder ervaring en waren ook beide al heel snel weer klaar.

Nogmaals ik ken maar weinig niet-witte oud-voetballers die ook daadwerkelijk trainers ambities hebben of hadden. Maar volgens mij is het rijtje trainers die direct na hun eigen carrière starten en al gauw in de vergetelheid raken sowieso erg lang. Ik zou het een club in ieder geval niet snel adviseren.
0 0
Sanalologo
Wat heeft het eerste gedeelte met het bondscoachschap te maken?
Daarnaast, welke gekleurde trainer zou iets toevoegen aan de staf op dit moment? kijkende naar of ze al een baan hebben.
3 -2
Ozymandias
"Wat heeft het eerste gedeelte met het bondscoachschap te maken?"

Niets, het heeft te maken met hetgene wat Driessen zei en in dit stuk van AS wordt gequote.

"Daarnaast, welke gekleurde trainer zou iets toevoegen aan de staf op dit moment? kijkende naar of ze al een baan hebben."

Je hebt de keuze uit één van de vele fenomenale zware spelers die Oranje heeft gehad. Die voegen net zoveel toe als Sneijder, Van Nistelrooij, Van Persie, erc. (de namen die nu worden genoemd). Bogarde kon jaren nauwelijks een rol binnen een voetbalclub vinden terwijl Alderweireld al meerdere keren publiekelijk sprak over de enorme invloed die Bogarde op zijn ontwikkeling had gehad. In de tussentijd krijgen andere oud-voetballers het ene baantje na het andere baantje terwijl ze het nergens goed doen.
1 -8
Sanalologo
Welke gekleurde trainers zouden nu geschikt zijn als assistent, en hebben nog geen baan?
0 -2
Ozymandias
Als "we" accepteren dan Van Nistelrooij, Sneijder en Van Persie geschikt zijn zouden Menzo, Nigel de Jong, Bogarde, etc. ook geschikt zijn. Trouwens wordt Van Nistelrooij genoemd terwijl die een baan heeft dus waarom niet Bogarde?
1 -5
Ferd
Gullit
2 -3
Sanalologo
Was idd top met advocaat, mooie filmpjes vanuit de kleedkamer.
1 -1
Ferd
Pak z’n telefoon af. Laat hem lekker assistent zijn. Werkt ook prima als ambassadeur voor Oranje. Ik zou blij zijn als de knvb hem die job geeft
0 0