Suárez in tranen bij vertrek bij FC Barcelona

BartVeenstra, 23-09-2020 om 13:35, 7927 views, Spaanse media |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Luis Suárez heeft woensdag in tranen afscheid genomen van FC Barcelona, zo is te zien op beelden die worden gedeeld op Twitter. De Uruguayaan vertrekt naar Atlético Madrid, zo bevestigt transferexpert Fabrizio Romano.

Romano meldt dat het een zekerheid is dat Suárez naar Atlético Madrid vertrekt. Zodoende lijkt het einde van de Suárez-soap in zicht. Sinds de aanstelling van trainer Ronald Koeman werd er geschreven dat Suárez moest vertrekken bij Barça en daar komt het nu dus echt van.

Ajax werd even genoemd, maar leek nooit écht serieus in de markt voor de spits uit Uruguay. Ook Juventus kwam in beeld, maar die club kon Suárez niet overnemen, omdat het als Italiaanse club maar een beperkt aantal spelers van buiten de EU mag aantrekken.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAHOOLIGAN
Ok doei!
0 0
jollie18
Die hoeft dus niet meer terug te komen. Succes bij atletico
0 -1
Gonzalez75
Past wel bij de club en trainert waar die naar vertrekt. En die zal gebrand zijn op de wedstrijden tegen Barcelona.
0 0
Radie125
Barça is een kille club geworden. Zo ga je niet om met je spelers.
4 0
AFCAjax
Valt me mee dat ie in wanhoop niet koemans monnikskapspier heeft doorgebeten.
2 -6
Schip
Sorry, ik kan hier niet zoveel mee.

Suarez heeft daar flink wat jaren gespeeld. Eerst veel succes, daarna duidelijk een dalende lijn. Zowel het technisch beleid als de opstelling van een paar iconen schijnt daarop van invloed te zijn geweest.

Als je zag hoe Barca tegen Liverpool speelde, stond het plaatsvervangende schaamrood op mijn kaken. Er werd totaal niet gewerkt door de spitsen. Die wachten vrij lui op balletjes. In het eigen Camp nou. Het was dat de sublieme traptechniek van Messi zorgde voor goals, waardoor de uitslag geflatteerd 3-0 werd, maar iedereen voelde aan dat Liverpool beter was in het veldspel en meer had verdiend.

Op Anfield werd Barca weggeblazen. Vind het echt beschamend hoe luizig Barcelona al langer speelt. Als veredelde counterploeg.

Als je nou zelf als aanvaller ook inziet dat er voorin niet wordt gewerkt, zodat die bal ook niet terug wordt heroverd. Als je zelf weet dat dit niet barca waardig is. Als de trainingen minder intensief worden, omdat jij die arbeid niet hoeft te leveren en toch op bevliegingen teert. Als je ziet dat barca daardoor niet meer de dominante kracht is en minder goed meekomt.

Dan is de abrupte mededeling van Barcelona wel hard, maar vertel mij nou niet dat dit echt als donderslag bij heldere hemel kwam. De ene na de andere trainer sneuvelt, maar spelers niet? Suarez heeft echt excessief veel loon ontvangen.

Dan vind ik ook dat je zakelijk en professioneel moet blijven: een club kan bij weer een nieuwe trainer ergens zeggen dat de samenwerking met jou eindigt.

Als je dan ten koste van alles dat loon wilt waarborgen en niet eens voor een club kiest die dicht bij je hart staat, vind ik dat er een krokodillengehalte aan die tranen zit. Zal wel weer een berg minnen opleveren - gaat sowieso goed de laatste tijd :) - maar ergens schuurt dit.
5 -3
Ajacied33
Jammer voor ons, maar weet zijn beweegredenen erachter niet om in Spanje te blijven wonen. Barca naar Madrid is al gauw 1000 km afstand, maar hij blijft natuurlijk wel gewoon in Spanje wonen. Denk dat zijn familie (vrouw) er ook veel te zeggen over heeft. Denk dat Koeman Suarez nog goed had kunnen gebruiken. Vreemde actie van Barca
6 -1
Ferd
Afstand is 500km
0 -2
Ajacied33
Oh oke, thanks voor het corrigeren
1 0
DulceDesde
Meende ook ergens gelezen te hebben dat hij om privé redenen in Spanje blijft. Ik Koem niet meer teroeg.
1 -1
TheRiviera
Ja ik snap ook niet zo goed wat Koeman dacht bij het weg sturen van Suarez. Het is niet alsof ze het geld hebben om een spits van soortgelijke kwaliteit te kopen als vervanging. Het vertrek van Vidal and Semedo kan ik nog wel snappen en het tijdelijk vertrek van Puig ook maar Suarez is toch een ander geval.
1 -1
Schip
Dat is toch dodelijk eenvoudig. Koeman kreeg net als Setien de opdracht om weer herkenbaar Barca voetbal te spelen. Dat was Valverde al jaren niet gelukt en die is vooral daarom weggestuurd.

Als je weet dat het met deze groep niet lukt door twee trainers met reputatie, dan grijp je in de groep in. Messi en Suarez doen echt niets op het veld behalve aanvallen.

Als je aanvallend wilt spelen, moet je als tactisch collectief verdedigen. En dat begint voorin.

Met enkel Messi in een vrije rol kan dat nog. Met twee daarvan hoef je er niet aan te beginnen. Alleen had dat wel wat diplomatieker kunnen worden gebracht en niet via een telefoontje. Maar goed, corona, tijdsdruk etc.
3 -1
Knalpot
Zo is het.... aan Messi heb je wat in bbz en dat betekent dat er 9 anderen keihard moeten werken om het ballejte zo snel mogelijk weer te heroveren en in te leveren bij de kleine grote baas. Suarez deed al niet of nauwelijks mee in het druk zetten, Busquets kreeg steeds meer moeite om de afstanden klein te houden waardoor het drukzetten van Barca meer een soort schijn drukzetten werd, en tja dan loopt dat motortje vast en dat is de afgelopen jaren gewoon gebeurt.
1 0
Caparzo
De laatste dromer onder ons die nog een beetje geloofde en hoopte op clubliefde, krijgt me daar een maga ice-bucket over z'n mik geflikkerd van deze "iek kom zeker toeroeg" meneer, dat ie ook gelijk voor altijd genezen is. Geld, ook al heeft hij er al zoveel van dat hij het nooit op kan krijgen, staat bij hem ook gewoon boven clubliefde. Ontnuchterend voor de voorgenoemden en ook ik had bij hem altijd wel het gevoel dat hij het meende, maar ach..
5 -3
SanMarco
Precies dit, afgedaan. Mag wegblijven nu. Graag Zelfs
0 0
Schip
Tja, eens.
2 -2
Meerkoet
Zo gaan ze dus bij die droomclub met hun helden om.
Als ik nu zie hoe Ajax daar tegenwoordig mee omgaat, een wereld van verschil.
0 -3
ram
Ik kan me zijn emotie wel voorstellen. Hij heeft daar zo lang gezeten en is zo belangrijk geweest voor de club. En dan op deze manier vertrekken... Wat doet Barca dat toch slecht!
5 -5
TheRiviera
Heel erg zonde inderdaad. Wat Koeman betreft snap ik niet waarom hij Suarez weg wilt hebben. Hij was de meest scorende speler bij Barca en heeft voetballend en persoonlijk een goede connectie met Messi. En om dan zo als oud vuil naar de uitgang bedreven worden is echt schandalig. En om het nog erger te maken komen er nu geluiden vanuit Spanje dat een deel van de directie niet eens voordeel zag in het vertrek van Suarez.
1 -3
ram
Ik begrijp eigenlijk wel dat hij het zonder Luis wilde doen. Dat betekent simpelweg verjonging, minder salariskosten en je kunt Griezmann in de spits zetten zodat hij wel kan renderen.

Maar de manier waarop is natuurlijk niet chill. En ook economisch heel dom om te zeggen dat hij (en veel anderen) mag vertrekken. Nu levert hij niets op. Tel uit je winst.
1 0
036AFCA97
Toch wel een stuk sympathie verloren. Je hebt al geld zat, hebt beloofd terug te keren bij Ajax en je vind het zooo verschrikkelijk om Barcelona te verlaten dus ga je maar naar een directe concurrent? Vreemd.
6 -6
TheRiviera
Hij gaat naar Atletico omdat zijn familie ook een belangrijke rol speelt en dat snap je zo te zien niet? Hij wou niet vertrekken uit Spanje omdat hij en ze familie genieten van het leven daar. Behalve dat kan zijn gezin enorm goed opschieten met het gezin van Messi. Je moet niet eens zo naïef zijn en denken dat spelers ook daadwerkelijk terug keren wanneer ze zeggen er open voor te staan.
1 -5
behangdelul
Prima, maar dat wisten ze twee jaar geleden ook al en toen riep Suarez ook nog dat ie terug wilde komen. En het leven in Nederland vond ie ook fantastisch en zijn gezin ook. En ja ik ben ook mijn sympathie volledig kwijt. Kan weinig sympathie opbrengen voor spelers die in hetzelfde land voor twee clubs uitkomen.
4 -3
TheRiviera
Je moet niet zoveel waarde leggen in zulke woorden van ex-ajacieden want zulke woorden zijn niet veel waard. Dat is puur naïef gedrag. Hij is een top speler die jaren lang bij een top club speelde en op sportief gebied nog een honger heeft naar prijzen. Het is meer dan logisch om te realiseren en accepteren dat een terugkeer naar Ajax nooit een optie was.

Als een vertrekkende speler zegt dat hij ooit wel eens wilt terug keren bij Ajax dan ga ik er van uit dat dit alleen gebeurd in zeer uitzonderlijke situaties. Hou je verwachtingen laag dan zal je ook niet zo snel teleurgesteld worden.
1 -4
SanMarco
Dat ze dan gewoon hun mond houden. Dat kan nl ook.
0 0
MK77
Nou ja Barca heeft hem toch zelf aan de kant gezet?
1 -3