Arnesen baalt: 'Deense clubs wachten liever op Ajax'

BartVeenstra, 23-09-2020 om 07:30, 7108 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Feyenoord-directeur Frank Arnesen merkt in gesprek met het Algemeen Dagblad op dat het voor Feyenoord steeds lastiger wordt om spelers op te pikken uit Denemarken. Er zouden genoeg Deense talenten op de markt zijn, maar de clubs aldaar wachten liever op Ajax.

Onlangs speelde Ajax O18 op bezoek bij Feyenoord O18 en de Amsterdamse talentenploeg won er met 2-6. Mede dankzij een uitblinkende Christian Rasmussen, voor wie Ajax eerder drie miljoen euro betaalde. 'Die club kan dat doen, maar het levert ook echt geld op. Als je vier jeugdige Denen haalt voor zo'n 10 miljoen euro en er slaagt er eentje, dan heb je dat bedrag al snel volledig terugverdient.'

Zelf had Arnesen, die in 1975 als negentienjarige vanuit Denemarken een transfer maakte naar Ajax, ook een Deens talent op de korrel. 'Zo was ik zelf heel erg gecharmeerd van de 16-jarige Jeppe Kjaer, die deze zomer voor Ajax koos. Die clubs in Denemarken weten inmiddels wel: als zij een groot talent hebben, wachten ze op Ajax. Voor Feyenoord is Denemarken ook al bijna een gesloten markt geworden.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Ik zie Frank Arnesen en Soren Lerby nog binnen komen bij Ajax
Arnesen een verfijnde speler, Lerby moest het meer van kracht hebben
Was kort naar de gouden periode in de zeventiger jaren, volgens mij 1975?
Michels presenteerde ze toen
Toen kwamen er meer Denen
Henning Jensen, Ziegler, Jesper Olsen, Jan Molby, Michael en Brian Laudrup
Ik had echt een zwak voor Denen
Frank hoort niet bij Feyenoord, heeft het ook altijd over Ajax.
1 0
Henkjanklaas
Arnesen is net als feyenoord een jankerd geworden. Hij ziet nu pas dat het beleid in Rdam al jaren een wanorde is? Kan het mij niet voorstellen. Feyenoord had als ajax ook CL kunnen spelen als ze maar ooit een goed beleid hadden gevoerd. Maar neen hoor alleen maar klagen en op ons afgeven in plaats van ons als een rolmodel te beschouwen en van ons te leren. Ik ben al ajacied sinds 1963 maar ben wel degelijk voor een sterk feyenoord, psv, en az al was het maar om de eredivisie, weerstand voor ajax en het aantal plekken in Europees voetbal.
0 0
Moozz03
Je weet dat Arnesen er pas net zit? Tuurlijk weet hij niet wat Feyenoord allemaal aan het doen was daarvoor.. De beste man zat toen lekker in t buitenland
0 0
Henkjanklaas
Mag toch aannemen dat hij zich goed heeft geinformeerd voor in die functie te stappen. Hij wist wel degelijk waar hij aan begon.
0 0
HenryVakH1972
Goed om te horen dit
0 0
4xEC1
Als je dat maar weet ouwe Ajacied!
0 0
oxxer
Een bekende Italiaanse coach en verstandig man zei ; '' Feyenoord komt uit het land van Ajax ''
2 0
Soccerskins
Hahaha toch mooi om zoiets te horen. Ajax heeft veel meer aanzien in Europa.
0 0
Bennyben
Zoals Marco zou hebben gezegd, op professioneel niveau voetballen of bij de amateurs dan kan je net zo goed in Denemarken blijven.
0 0
appiehappie
Frank is inmiddels besmet met het kakkerlak virus. Altijd maar klagen en janken over en tegen Ajax. Welke verstandige Deen wil naar 010, waar iedereen verplicht achter de bal moet voetballen voor "Dicky". Er zijn nog veel meer argumenten om daar niet naar toe te gaan maar feiten van algemene bekendheid, behoeven geen betoog.
1 0
Hollister
Ze zijn helemaal de weg kwijt in Rotterdam... Senesi moet minimaal 35 miljoen opleveren, Kokcu 25 a 30 miljoen... waarom? Omdat Ajax ook hun spelers zo duur verkoopt... Arnesen moet voet bij stuk houden volgens het legioen... resultaat uitgaande transfers: 1 miljoen euro voor Summerville.
Ben benieuwd hoe ze in Rotterdam de Corona crisis verwerken financieel..... O ja, maar wel een nieuw stadion bouwen van 350 miljoen, met als voorwaarde dat die wel in eigen bezit komt... uhhhh
1 0
Redrum
Deze houding heeft ze al vaker veel geld gekost. Ze moeten accepteren dat ze pas dikke transfersommen gaan vangen als ze gaan presteren in Europa. Zolang ze alleen in de eredivisie een beetje meehobbelen op de counter brengen die gasten geen reet op. Ze hadden Jorgensen een paar jaar geleden kunnen verkopen voor 17 miljoen, maar weigerden dat. Nu is hij geen drol meer waard. Feyenoord wil van alles zonder dat ze daar zelf iets tegenover zetten. Zelfde verhaal met dat stadion ja. Geen cent te makken, maar wel ff een dik stadion willen laten bouwen en allemaal eisen stellen over vaste inkomsten uit dat stadion. Knettergek zijn ze daar.
1 0
Henkjanklaas
Zoals ik elders stel, jarenlang wanbeleid in Rdam gevoerd en dat wreekt zich steeds weer. Zie Ajax als voorbeeld ipv er constant over heen te pissen dat feyenoord doet.
0 0
Ozymandias
Tja, het lijk me ook lastig om te verteren als Feyenoord supporter dat iemand als Sanesi bij Ajax waarschijnlijk zo'n 40 miljoen euro waard was geweest maar dat ze bij Feyenoord in hun handjes mogen knijpen als ze ongeveer de helft voor hem krijgen.
1 0
Hugoboss92
Ja Kokcu en Senesi hebben alleen in de Eredivisie gespeeld en weinig tot niets in Europa. Dat vergeten die fans te beseffen.

Ik gok dat Senesi hooguit 22 miljoen euro oplevert.. Dan mogen ze in hun handjes knijpen
1 0
MK77
Dat zou de transfer van de eeuw voor ze zijn. Maar zou hij de echt waard zijn?
Het ziet er allemaal vrij middelmatig uit als je hem ziet spelen
1 0
Caparzo
Dat is met dank aan het Grote Genie Van Geel, beste Frank. Die een Jong team in de 1e Divisie maar onzin en jammer geld vond. Maar nu wil geen gek dus meer in die neppe beloften-competitie spelen, dat is ook niks meer als bezigheidstherapie.

Talenten willen (en moeten) voor het echie eerst 2, 3 jaar tegen die houthakkers uit de KKD spelen/strijden, dan zijn ze voor hun 20e al helemaal klaar voor de ED. Dat kunnen ze niet en daarom loopt iedereen die er maar een beetje bovenuit steekt, bij de eerste de beste mogelijkheid weg van Varkenoord (ja zelfs naar ons).

De KNVB moet zich nu in de meest kromme bochten wringen om Jong 010 uiteindelijk alsnog in de KKD te krijgen (hele doel O21), dit duurt echter nog jaren (en moet eerst Jong team uit). Het is tot dan trekken aan een dood paard, want niks speciaals uit de jeugd komt door.
1 0
AFCAMM
Tsja.. waarom zou je naar Valencia gaan als Real ook een optie is met een beetje geduld.
1 0
Meerkoet
Dus Feyenoord kan geen talenten uit Nederland halen en ook niet uit Denemarken.
Maar vooral naar anderen blijven wijzen.
Goed bezig daar in Zuid, vooral niet naar kijken waar het echt fout gaat :-)
1 0
AFCAPolarBear
Moet je bedenken dat een Deense directeur niet eens voor elkaar krijgt om een Deens talent naar zijn club te krijgen!
1 0
AlexIbarra
Tja, als het ff kan verkopen wij onze spelers ook liever aan Barca dan aan Brighton.

Ik vond Jorgensen trouwens best een aardige spits. Had je die drie jaar geleden verkocht toen hij nog iets waard was, dan had je makkelijk weer 1 of 2 Deense talenten kunnen halen.
Met geld, en een enigszins positief voorbeeld.

Bij ons wordt het trouwens ook weer tijd voor een positief voorbeeld.
Dolberg was een talent maar geen succes, Schöne een succes maar was geen 'talent' meer.
Tijd voor een nieuwe Eriksen. Al heeft ook die post-Ajax door slechte keuzes geen geweldige carriere. Had na 2-3 goede jaren bij Spurs gewoon verder omhoog moeten kijken, imo.
0 0
Alexander40
De frustraties bij onze concurrenten zitten zo diep. Az wil niet aan ons verkopen en vindt dat het recht heeft op de CL terwijl ze zeker laatste in de poule zouden eindigen. Psv haalt een nieuwe spits en ze hebben het er alleen maar over dat Ajax hem ook wilde. Arnesen heeft het consequent en regelmatig alleen maar over Ajax. Heerlijk! Wij varen wel onze eigen koers en kijken naar onszelf.
2 0
DeMeervanweleer
Ziehier het succes van Sar en Overmars om Ajax nadrukkelijk te profileren als opleidingsclub en springplank. Daar gaan al die redelijke transfersommen over, die mail naar United, het meedenken met spelers.
5 0
Bensco
Goede directeur voor Feyenoord wel, kan zijn bek over Ajax niet houden namelijk.
2 -2
Ozymandias
Arnesen is een verschikkelijke technisch directeur. Al sinds zijn periode bij PSV heeft hij zich geheel overgegeven aan het schimmige netwerk van Lemic. Hij trekt bij elke clubs spelers (die Lemic als zaakwaarnemer hebben) aan die niets te zoeken hebben op het niveau van die club om Lemic tevreden te houden. Bij Feyenoord heeft Arnesen ook al direct meerdere spelers aangetrokken van Lemic.
1 0
DarkDefender
Ah ok, ik was even bang dat het wel een geschikte vent was voor Fey. Ik had wel het idee dat hij wat verbeteringen wil gaan doorvoeren. Fijn om dit geluid te horen.
1 0
Ozymandias
Hij zou misschien een goede technisch directeur kunnen zijn voor een club die de toppers van Lemic aan kan trekken maar voor een club die alleen de middelmaat van Lemic kan aantrekken is hij een ramp. Zoals Ajax onder Jol ook alleen de middelmaat van Raiola kreeg (Eduardo, Mido, etc.).
2 0
3*stars*3
Toch is hij wel eerlijk.
Gaf laatst ook aan dat ze Ajax daar als voorbeeld moeten zien (in iets andere bewoordingen).

Haal al dat gelul over arrogantie weg en dan ziet rest van de ED clubs Ajax allemaal als voorbeeld.
Qua financiële status, voetbal en successen.
Er is gewoon geen hogere level en grotere club dan Ajax in de Benelux.
Nu is het wel tijd om een kampioensreeks zoals Bayern of Juve neer te zetten.
3 0
Bensco
Ja dat zou wel het doel moeten zijn maar ik ben dit seizoen nog wel beducht op de tegenstanders. Denk dat dit jaar kampioen worden nog best wel lastig gaat worden. We worden het wel maar we zullen het niet cadeau krijgen. Zeker niet met het dubbele programma.

Wat betreft Feyenoord kan ik maar één ding zeggen en dat is dat ze naar zichzelf moeten kijken ipv anderen. Zij hebben gewoon meerdere malen de bus gemist door zelf domme keuzes te maken zoals bijvoorbeeld geen beloftenteam in de Jupiler League of het slechte beleid mbt transfers en contract verleningen. Bovendien laten ze Europees ook al snel het hoofdje hangen. Ik herinner me nog goed dat die Gio “trots” was en met “ een opgeheven hoofd het veld kon verlaten” na een kansloze uitschakeling in de CL. Echt een verkeerde mentaliteit heerst daar gewoon.
0 0
Ozymandias
Moet je voorstellen hoe een directeur van Feyenoord zich moet voelen als Deense clubs Feyenoord niet eens geschikt vinden om hun spelers aan te verkopen... Autch...
3 0
Redrum
Een hoop gehuil weer vanuit Rotterdam, maar zoals gebruikelijk wordt de achterliggende oorzaak van deze situatie voor het gemak niet genoemd. Ajax kan die spelers en hun clubs inderdaad meer betalen, maar Ajax is ook in alle opzichten een betere leerschool voor jonge talenten. Daarnaast heeft Ajax zichzelf in deze financiële positie gebracht. Er wordt steeds gedaan alsof wij een grote zak geld gekregen hebben van een rijke vriend, maar in werkelijkheid is het Feyenoord die jaren geleden gesteund is door een groep rijke vrienden.
3 0
MK77
Precies en wij hebben ook geen rare verkoopconstructies van parkeerplekken met de gemeente hoeven doen.
2 0
mgtow
Gek vinden dat niemand wil komen als je jeugdopleiding van zo'n bedenkelijk niveau is en je amper geld hebt om op jeugdspelers te bieden. Had die man echt verwacht dat het zo makkelijk ging? Kom op zeg.
0 0
ajaxxcied4life
Ook hij praat de laatste tijd veel te veel voor Ajax naar mijn gading.
1 0
MK77
Iedereen praat alleen maar over Ajax ipv zichzelf. PSV heeft een nieuwe spits --> We hebben voor de neus van Ajax weggekaapt. AZ uitgeschakeld in voorrondes --> ja maar Ajax...
2 0
Ajaxxxisdebeste
Hahaha zelfs met een Deen als technisch manager lukt het ze niet. Btw die Rasmussen speelde erg goed gisteren fraaie assist achter het stand been
2 0
MK77
Rasmussen heeft een hele mooie dynamiek in zijn spel. Tegen de Eagles liet hij ook al mooie dingen zien
0 0
koppensneller
Tsja Frank , het blijft hetzelfde verhaal. Zonder kloten naar de hoerenkast gaan loopt ook in Denemarken uit op een teleurstelling. Begin eens een meer marktconform bedrag te bieden. Misschien even bedelen bij de vrienden van Feyenoord.
3 0
Vierendertigste
Verstandige jongens, die Denen
6 0
Gonzo
Logisch toch?
1 0
Deepblue
FIjn
1 0