[Update] 'KNVB wil De Boer snel presenteren'

ThijsZwagerman, 20-09-2020 om 14:40, 4762 views, Voetbal International, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens Voetbal International spreekt voormalig Ajax-trainer Frank de Boer maandagavond voor de tweede keer met de KNVB over de functie van bondscoach. De Boer is naar verluidt de enige kandidaat voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal. 

‘Maandag staat het tweede gesprek tussen de KNVB en Frank de Boer gepland’, stelt VI-hoofdredacteur Pieter Zwart. ‘Het eerste gesprek was puur voetbalinhoudelijk. Waar staat Frank de Boer voor? Dat gesprek is geweest en was positief.’

‘Nu gaat de KNVB met hem de procedure in en lijkt hij de enige kandidaat. Daar lijkt het op dit moment sterk op’, aldus Zwart. De Boer zit sinds eind juli zonder club na zijn ontslag bij het Amerikaanse Atlanta United. Tijdens zijn spelerscarrière kwam De Boer tot maar liefst 112 interlands voor het Nederlands elftal. Als trainer van Ajax werd hij viermaal landskampioen.  

Update - 14.40 uur (20 september 2020) - 'KNVB wil De Boer snel presenteren'

Volgens de NOS hoopt de KNVB Frank de Boer snel te presenteren als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De NOS heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat De Boer en de KNVB momenteel onderhandelen over de laatste contractuele details. 

Volgens de NOS behoorde De Boer samen met Frank Rijkaard en Peter Bosz tot de drie kandidaten voor het bondscoachschap. ‘Rijkaard liet weten geen oren te hebben naar de functie en Bosz is op dit moment niet beschikbaar. En dus bleek De Boer als enige over. Hij is dus voor de KNVB de eerste keuze’, schrijft de staatsomroep, die ook meldt dat De Boer een eigen assistent-trainer mag meenemen. 

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van RKC Waalwijk? Zet dan in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Dat de Boer nog zin heeft. Geen eigen assistenten mogen nemen lijkt me naar. En dat de selectie geen zin had in van Gaal vind ik nog het ergste. Interview met van Dijk was helemaal treurig, gezemel over Koeman die toch maar weer mooi de boel in de steek gelaten heeft. ZO kennen we hem. Je zou woest moeten zijn en ook graag met een trainer als van Gaal willen werken. Ik twijfel aan de mentale gesteldheid van deze selectie.
0 0
wieweet
Van Dijk en de Ligt kunnen aan de bak..

Uren training om de perfecte tikkies breed te geven..
0 0
PierreHeno
Van Dijk is volledig uit vorm en Matthijs revalideert de komende maanden.
0 0
Aad82
Hij kan niet met allochtonen opschieten. Dit gaat gigantisch botsen.
0 0
PierreHeno
Beleid KNVB: U vraagt en wij draaien. Van Dijk en Memphis wilden persé niet Van Gaal maar een 'wij vragen en u draait bondscoach'. Ook nog 's geen afkoopsom bij aanstelling van FdB dus kassa! Kat in Bakkie.
0 0
Ajacied33
Oke, dan weet ik voortaan dat ik geen NL elftal meer hoef te kijken
0 0
PierreHeno
...en toedeledoki EK/WK
0 0
BillSplate
Dat deed ik al enige tijd niet meer. Ligt niet aan Koeman, maar aan Hiddink en Blind ervoor. Dit wordt nog slechter.
0 0
Red Devil
Goede reden om niet naar Oranje te kijken.

Ik had nog liever Wim Jonk gezien want die kiest altijd voor aanvallend voetbal.
Maar waarschijnlijk geen vriendje van de KNVB Maffia.
1 0
Madmaster
*Vlag half stok*
3 0
TheTruth
Frenkie gaat het nog lastig krijgen met de Boer. Open draaien en het spel verleggen is Frank niet van gediend, veel te veel risico.
3 -1
TheTruth
Uuughhhhhh dan krijgen we weer balletje breed, balletje naar achter, balletje op de keeper.... geen zin in.
1 -1
Dit is mijn club
Krijgt Oranje er Trustfull nu ook weer bij? Frank lijkt niet meer te kunnen poepen zonder deze man.
0 0
Spectre
Hij is mischien een kei in toucheren :D
0 0
geDaante
Voor diegenen die maar blijven hameren op die kampioenschappen bij Ajax en het relatief slecht materiaal (dat hij grotendeels zelf doorgeselecteerd en aangekocht had):

https://www.vi.nl/nieuws/tweede-gesprek-tussen-knvb-en-de-boer-gepland

Bekijk dat filmpje met Pieter Zwart eens, legt precies uit wat zijn tactiek is, en die tactiek is vooral gericht op bij balverlies goed staan, achterin de bal vasthouden (geen risico), en niet durven voetballen op het middenveld.

Qua visie is het dus zoals zo vaak geroepen in niks een Ajaxcoach, en zou nooit een team moeten trainen die aanvallend en aantrekkelijk voetbal voorstaat.
1 0
Schip
In zijn eerste seizoenen was dat anders. Maar goed, dat heeft hij helaas verlaten.
0 0
7172AFCA7395
FdB met Louis als een soort supervisor ?
0 0
Ajaccus
Bij een keuze voor FdB is mijn grootste zorg dat hij geen connectie/link lijkt te hebben met het moderne voetbal dat de spelers bij het NL elftal en hun clubs spelen.
De geluiden mbt peoplemanagement/sfeer en FdB spreken ook niet in zijn voordeel.
Via welke criteria komt de KNVB dan wel bij hem uit is dan de vraag.
1 0
Bky
Kan niet wachten op het fantastische middenveld Wijnaldum - de Roon - van de Beek.

Frenkie op de bank, die neemt teveel risico.
2 0
TheTruth
Hahahahaha
0 -1
de-Ajacied
Eindelijk een goede bondscoach. Frank gaat echt wel de beste speler in de basis zetten: Donny van de Beek. Niet meer dat countervoetbal en niet meer dat geslijm over Koeman door VI en FOX.
0 -4
atalantanio
Zelf dacht ik niet meteen aan Frank de Boer als bondscoach, voornamelijk omdat hij weinig succes heeft gehad in het buitenland. Daardoor heeft hij nu geen goed imago. Tegelijkertijd zegt dat allemaal weinig over hoe hij het gaat doen als bondscoach. Ik denk persoonlijk dat het goed is dat de KNVB niet weer is teruggevallen op de oude garde, Van Gaal, Advocaat e.d. Ik ga in ieder geval duimen voor Frank!
0 0
NotForSale
Dit is voor Frank de laatste kans om te bewijzen dat hij een team wel attractief kan laten voetballen en dat hij bovendien ook eens ergens anders kan slagen dan bij Ajax. Ik wens Frank veel succes, tijd voor nog eens zilverwerk voor oranje!
0 0
DS
Frank de Boer, en dan met een jongere gestopte voetballer met een nog grote naam in het buitenland en trainer ambities ernaast zou perfect zijn.
1 -4
Schip
Ik ben een Frank fan, maar dit is armoede. Slechts 1 optie. Veel liever TC gehad, die risico in het spel legt, maar wel realistisch blijft - unlike Bosz. En natuurlijk Van Gaal. Vraag me af wat er van klopt dat de spelers hem niet wilden. Blind, Depay en Wijnaldum hebben een uitstekend toernooi onder hem gespeeld. Eerder flopte oranje onder Van Gaal omdat hij er veel te veel bovenop zat. Hebben ze een overdosis gehad? Waarom hebben we die geluiden dan nooit terug gekregen?
1 0