De Wit: 'Een van de hoogtepunten uit Ajax-tijd'

BartVeenstra, 15-09-2020 om 07:10, 2991 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Dani de Wit bewaart goede herinneringen aan zijn eerdere Europese ontmoeting met Dinamo Kiev. In het shirt van Ajax werd de topclub uit Oekraïne verslagen en de middenvelder hoopt nu datzelfde kunstje te flikken in het shirt van AZ.

AZ speelt dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev. Met Ajax won De Wit in de zomer van 2018 in eigen huis met 3-1, waarna het in Kiev 0-0 bleef. 'Die wedstrijd was een van de hoogtepunten uit mijn Ajax-tijd. De sfeer in dat vijandige, kolkende stadion was ongelooflijk. Dat zal nu totaal anders zijn', zegt De Wit, die toen invaller was, tegenover De Telegraaf.

Voor De Wit was het seizoen 2018/2019 sowieso een mooi Champions League-jaar. 'Ik heb mogen invallen tegen Bayern München en Real Madrid, dat zijn momenten die je als voetballer nooit meer vergeet. Maar nu wil ik de Champions League als basisspeler meemaken', zegt De Wit, die opmerkt dat het elftal van Dinamo Kiev flink gewijzigd is. 'Volgens mij is alleen die nummer 10, Shaparenko, nog overgebleven. We waren in de wedstrijd geloof ik geen vrienden…', grapt hij tot slot.

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Speltechnisch was Jong Ajax beter dan Jong PSV, ze hadden een gelijkspel zeker verdiend, alarmerend vond ik het gebrek aan rust en overleg in het spel .
In mijn ogen loopt er in JA op dit moment niet een speler die bij het eerste mee kan draaien(afgezien van de 1 spelers) .
Zelfs Unuvar laat zich meetrekken in het niveau , niet vreemd , maar hieruit zie je dat spelers nog te weinig samenhang zien, gee goede prioriteiten maken en te onrustig bij balbehandelingzijn.
Jong Ajax hoeft geen resultaat in punten te leveren maar wel in groei in volwassenheid, daar licht een schone taak.
0 0
ajaxxcied4life
Hadden we nooit aan AZ moeten verkopen deze jongen.
0 0
tnrg
Hoezo niet? Ekkelenkamp is beter en de kans dat hij ooit een basisplek krijgt is al klein. e Wit had je al helemaal niet als basisspeler willen zien. Mooi dat zo'n speler het een stapje lager wel redt.
0 0
Schwalbino
Basisspeler wordt bij Ajax een begrip dat steeds minder van toepassing is. Alleen Nico, Daley, Andre en Dusan zijn nog basisspelers. Alleen die eerste drie hebben ook een vaste positie.
0 0
ghouleseddik
Fitte Neres mag je daaraan toevoegen. Maar klopt wel wat je zegt.
0 0
Huntelaar020
Vraag me tot de dag vandaag nog af hoe kiev uit ooit 0-0 werdt , hoe veel kansen hadden we niet.
0 0