De Jong gefileerd: 'Eerste seizoen gewoon zeer zwak'

GinoHaverkamp, 15-08-2020 om 09:55, 5615 views, AS, Mundo Deportivo, Marca |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zelf was hij al niet tevreden over zijn spel, maar ook in de Spaanse media wordt Frenkie de Jong, net als de rest van zijn ploeggenoten bij FC Barcelona, hard aangepakt na de harde 2-8 nederlaag tegen FC Bayern München vrijdagavond in de Champions League. De Spaanse kranten zijn allesbehalve positief over de oud-Ajacied.

AS is zeer kritisch op de 23-jarige middenvelder. 'Zijn eerste seizoen is gewoon zeer zwak', schrijft de krant. 'Onder Ernersto Valverde had hij plezier in het spelen, maar onder Quique Setién verdween die glimlach op zijn gezicht. De wedstrijd tegen Bayern München is er één om te vergeten. Hij was niet in staat om de wedstrijd onder controle te krijgen, zijn spel was grillig.'

Marca is niet zo hard voor De Jong als AS dat is, maar is alsnog erg kritisch op de oud-Ajacied. 'Hij werd, net als zijn ploeggenoten, overklast op het middenveld door Bayern München', stelt het medium. 'Hij zocht nog wel naar de ruimtes, maar zag geen van zijn ploeggenoten de gaten induiken.'

'Onzichtbaar', zo luidt het oordeel van Mundo Deportivo over De Jong. 'Eén van de belangrijke pionnen in het opnieuw leven inblazen van het project (FC Barcelona, red.) komt niet goed uit het vreselijke seizoen', schrijft het dagblad. 'Hoe hij toekeek bij de goal van Kimmich was symbolisch voor zijn wedstrijd.'

Denk jij dat Olympique Lyon stunt en wint van Manchester City? Zet dan in en krijg 9,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Zinkend schip waar Frenkie is ingestapt, Barca moet schoon schip maken, dat betekend vooral Messi laten gaan.
0 0
ricky10
De ene week schrijven ze je omhoog en de andere week halen ze je omlaag. Typisch media! Sommige analisten doen dat in 90 minuten, Derksen bijvoorbeeld.
1 0
WantAmsterdam
Probleem, zoals vaak gezegd is toch ook dat hij niet vaak genoeg aangespeeld wordt, en als hij aangespeeld wordt, dan loopt zich niemand vrij, compleet statisch. En als hij dan een medespeler vindt, verliest die de bal meestal weer, als het niet Messi is (waarbij ook die slecht speelde gisteren)
0 0
Aeter
Laffe kranten. Frenkie speelde naar de situatie prima. Maar als je constant de bal niet krijgt en er niemand vrij loopt, dan ben je machteloos wie je ook bent. Messi vond ik nog veel erger die had ik gewoon gewisseld, deed niks meer en das je aanvoerder he, degene die juist iedereen moet motiveren. Hij deed het tegenovergestelde.
2 0
Schip
Frenkie is veel te vroeg weggegaan. Al na een jaar in de basis gelijk op de trein springen. Hij kan het niveau wel aan, maar heeft de status nog niet en moet nog veel leren. Hij is echt te groen om naar te luisteren en de lijnen uit te zetten. Bij Barca maakt hij nog geen verschil en Ajax haalt de knock out fase niet zonder hem.

Vrij wrang om dit zo te zien. Vraag me wel af wat daar mis bij in dat team.
2 -1
Mbaku
Goh wat gaat het toch allemaal goed daar dmsinds al dat gekoop en het loslaten van filosofie om jeugd om te leiden. Geweldig.

Wederom een voorbeeld dat het voor zowel Barca als Ajax niet loont om de filosofie van Johan los te laten. Het stort er dan als een kaartenhuis in, bij beide clubs.

Ongelooflijk dat er toch altijd weer de grootste ratten op aarde aan de macht kunnen komen bij deze 2 clubs om ze vervolgens bijna naar de afrond te brengen en op het randje van die afgrond mogen diegenen die overblijven op hun knieën terugkruipen naar Johan die ze dan moet redden.

Laat het definitief een les zijn voor ons om nooit meer in die val te trappen, preventief al wat ook maar verkeerd praat over Johan eruit te trappen en eeuwig zijn filosofie te omarmen.

En laat die kookclub met die jankende maar lekker naar de tering gaan.
0 0
Freddy Al
Heel Barcelona ,inclusief de Jong speelde dramatisch en leken er vanaf het begin al niet in te geloven.
De realiteit is hard; de gouden tijden van dit Barcelona zijn over, een paar aankopen gaan dat niet zomaar rechtzetten.
Frenkie blijft een fantastische speler maar moet nu meedraaien in een motor vol zand.
1 0
AjaxDaniel
Klopt, Barca heeft de boot gemist met het vernieuwen van het elftal en heeft te lang geteerd op de oude ploeg. Het opnieuw opbouwen vanaf de grond gaat lang duren en ik sluit geen slecht tijdperk uit voor Barca zoals United, AC Milan en Inter hadden/hebben.
0 0
Meerkoet
Speelde inderdaad erbarmelijk.
Maar dat gold voor heel Barca.
Voorlopig vind ook ik dat Frenkie een matig seizoen heeft gespeeld.
0 0
vdhaas
De Jong speelde niet goed, maar wie wel aan de kant van Barcelona. Lenglet, Semedo en Ter Stegen waren de aller aller slechtsten
1 0
Web
Frenkie zal zich wel eens afvragen waar ben ik aan begonnen?
Geen schim meer van de speler bij Ajax
Frenkie heeft amper twee seizoen in het eerste gespeeld, was hij wel zo ver voor die stap?
Met zijn kwaliteiten moet je de bal opeisen, zodat ze niet om je een kunnen
En met de trainer praten, zorgen dat je op de positie staat waar je hoort
Dat krijg je door ervaring, twee jaar Ajax is veel te weinig, blijkt wel.
Ik hoop echt dat het goed komt met Frenkie, kwaliteit over, maar er komt meer kijken bij grote clubs?
Nog een zelfde jaar, dat gaat ten koste van hem.
4 0
WantAmsterdam
Hij is zeker niet meer de speler zoals bij Ajax een ben het volledig mee eens, speelde eigenlijk maar één seizoen als onbetwiste basisspeler, eigenlijk veel te weinig. Maar dat hij zo slecht lijkt heeft vooral met zijn medespelers te maken, bedoel, zelfs de Bruyne zou het moeilijk hebben met Roberto, Vidal en busquets.
0 0
OpaVerteld
Een historische avond vrijdag 14 augustus.
Mag toch aannemen dat de beelden het hoofdbestanddeel worden van het nieuwe curriculum voor het trainersgilde.
Wat was Bayern sterk, modern, effectief, energiek, strijdlustig en gemotiveerd.
En wat oogde het simpel. Geen poppenkast, geen ingewikkelde verhandelingen van de winnende coach na afloop.
De Hollandse voetbal uitvinders, waar we er zo veel van hebben, moeten met de onderkaak op de grond hebben gestaan.
Ik ga deze wedstrijd nog een aantal keer bekijken en beter op de details letten.
Peter Bosz zou zo'n wedstrijd nooit meer terugkijken als hij trainer van Barca zou zijn geweest, maar ik mag toch hopen dat onze staf dat wel doet en beseft dat dit het nieuwe streef niveau is voor het voetbal.
3 -1
RJB1979
Je weet dat de rest van de wereld in 18/19 zo over ons schreef he? ;)
1 0
OpaVerteld
Zelfs mijn rood-witte hart durft beide teams niet te vergelijken.
Daar zit nog een hele divisie ruimte tussen hoor.
2 0
jutter
Die indruk heb ik ook, maar dat lijkt mij niet zo moeilijk!
0 0
blessure
Wat ik zo geweldig vind, is het 1 keer raken van de bal en tomeloze inzet tot het einde.
Inderdaad leerzaam, voor elke coach.
0 0
Web
Bayern is zo goed
Als je als verliezende coach dit niet terug kijkt, leer je nooit van je fouten.
Bosz heeft nu eenmaal de eigenschap dat hij nooit toe wil geven dat hij fout zat
Maar innerlijk zal hij beter weten
1 -1
jutter
In het verleden werd dat over de grens vaak over het Ned. voetbal, en dan in het bijzonder Ajax, gezegd. Die Duitsers hebben na hun hele slechte start aan het begin van deze eeuw hun ogen goed de kost gegeven en waren ook regelmatig hier bij ons om in de keuken te kijken. Gevolg van e.e.a. was dat die Duitsers onder Klinsmann (WK 2006) plotseling attractief, aanvallend, voetbal gingen spelen, tot verrassing, zeg maar verbijstering, van velen. Dat heeft ze tot op de dag van vandaag bepaald geen windeieren gelegd, al zat er ook een flinke uitglijder tussen (WK 2018). Dat werd daar als een soort doodzonde beschouwd, zo zijn Duitsers nu eenmaal en lijkt er niets anders op de wereld belangrijker te zijn, maar is/was dus zeker niet maatgevend voor het Duitse voetbal omdat er ook altijd weer jonge gasten klaarstaan die met hun hart spelen en ook de altijd al aanwezige dicipline hoog in het vaandel hebben staan. Allemaal in de geest van de 'revolutie' in 2006 dus, wat de Duitsers zelf het zomersprookje van 2006 noemen.
0 0
jutter
Je ziet dezelfde spelopvatting ook een beetje terug bij RB Leipzig, en daar spelen ook coaches als Klopp bij Liverpool en ook Nagelsmann ( één van beiden zal waarschijnlijk t.z.t. de opvolger van Low gaan worden) een hele belangrijke rol in. Duitsers zijn momenteel merkwaardig genoeg zelf niet erg enthousiast over hun eigen voetbal, daardoor heeft men diverse praatgroepen in het leven geroepen om .e.e.a. aan te kaarten. Maar de praktijk leert ons dat er momenteel erg weinig mis is met het Duitse voetbal, en ze weer ouderwets leidend zijn in het Europese (wereld) voetbal. En nu zeker aantrekkelijker is dan vroeger, toen het ondanks de successen allemaal wat saai en klinisch was,
0 0
Zuiderling
Prachtig weer dat opportunisme rond Frenkie . Ene Derksen voor de wedstrijd : " als hij goals gaat maken is het de beste middenvelder ter wereld. Derksen na de wedstrijd : " Frenkie kan op dit niveau niet mee ". In de overige media idem dito..
3 0
jutter
Ja, dat zijn dus de huis, tuin en keuken analisten. Daarom kijk ik persoonlijk ook zelden of nooit naar een voor en/of nabeschouwing van een wedstrijd. Want hij is, helaas moet ik zeggen, bepaald niet de enige leuterbak die van het ene op het andere moment van mening verandert, journalistisch gezien een grote aanfluiting natuurlijk Kan je net zo goed de lokale bakker o.i.d. om zijn mening vragen, die kan dat ook op zijn slofjes bedenken. Dat is voor mij persoonlijk dus pure tijdsverspilling, maar tegelijkertijd ook een grote bron van ergernis.
2 0
Web
Kritiek op deze Frenkie mag niet?
Speelt hij niet ver onder zijn niveaue?
1 0
Zuiderling
Ik heb het over het opportunisme rond hem...
1 0
RJB1979
Spaanse media zijn toch net een stel wijven met PMS hoor. Vorige week superlatieven tekort, zakt nu het hele team door het ijs heeft de Jong opeens een uiterst zwak eerste seizoen.
3 0
DS
Frenkie speelt gewoon niet in zijn kracht bij Barca.
Ze zullen dalijk met Frenkie en Pjanic als dubbel 6 moeten gaan spelen en dan Couthino of Griezman ervoor.
En ze zullen alles op alles moeten gaan zetten voor een top CV, rechtsback en spits.
Dat gaat een Gods vermogen kosten.
1 0
jutter
De Jong is geen schim meer van de speler die hij met name in zijn laatste seizoen bij Ajax was. Dat kappen en draaien van hem begint nu zelfs een beetje irritant te worden en zijn vele balverlies is ook opmerkelijk. Maar Bayern is natuurlijk ook niet de eerste de beste club, ze zetten je vol onder druk en dan komt het met name aan op handelingssnelheid. Dat was met name bij Iniesta in allerbeste handen, die kon daar geweldigonderuit voetballen, daar moet Frenkie nog de nodige stappen in maken, maar is nog vrij jong en heeft dus nog alle tijd om daar aan te werken. Voor zijn club zijn de vooruitzichten wat somberder. Een ploeg met veelal wat oudere spelers die in de nadagen van hun carriere zitten, en dat gaat vroeg of laat zijn tol eisen natuurlijk. Toch is dit proces bij Barcelona al een tijdje aan de gang, met name Europees. Ga maar na, forse uitnederlagen bij Roma (0-3), PSG (0-4) en 0-4 uit bij Liverpool, tegen zelfs een 2e keus voorhoede omdat de vaste jongens geblesseerd waren, dat zijn cijfers die boekdelen spreken, een dergelijke club onwaardig natuurlijk. Je zou dus kunnen stellen dat de leidinggevende mensen daar de boel gewoon onderschat hebben, door te veel te rekenen op een speler als Messi die daar almachtig is. En hun aankoopbeleid voornamelijk op hem afgesteld hebben. Dat gaat een keer fout natuurlijk, zeker als deze allesbepalende man wat ouder aan het worden is. De aankoop van Coutinho (120 miljoen) na maandenlang gesteggel met Liverpool, en de peperdure Griezmann bijv. zouden er wel eens door hem persoonlijk doorgedrukt kunnen zijn. Zoete wraak gisteren overigens voor genoemde Coutinho tegen zijn oude ploeg, die daar nooit zijn draai heeft kunnen vinden en die met dat hele forse prijskaartje om zijn nek al vrij rap werd afgeserveerd. Weggegooid geld dus in feite, het is tekenend voor het huidige Barcelona, waar de paniek meer dan ooit zal toeslaan, mag je aannemen!
1 0
WantAmsterdam
Eerste deel niet eens. Ja frenkie heeft niet zijn beste vorm maar kijk ook naar het team, je speelt met Vidal, Roberto en busquets (heel hard op zijn retour). Ajax was veel meer in balans, op het middenveld had je een solide schøne en een gretige Donny, kort achter hem stonden blind en de ligt. Ik zie frenkie vaak goeie dingen doen, heeft zich zelfs als bijna enige meerdere malen onder druk outgevoetbald en leed veel minder balverlies dan busquets, Vidal of Roberto, waar ook de doelpunten uit kwamen. Als hij een keer leed was het in een minder gevaarlijke positie. Dus geen schim is zwaar, maar ook zwaar overdreven.
Tweede deel omtrent Messi zijn invloed en transferbeleid me eens.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Lekker makkelijk alsof je van 10 rotte appels met 1 goeie appel een lekkere appeltaart kan bakken. Hij is gewoon in een zinkend schip gestapt... Bayern rook bloed en ging volledig ervoor zoals ze altijd doen als ze bloed ruiken.
3 0
Zuiderling
Precies, het enige wat ik hem kwalijk neem is dat hij naar een club gaat die toen al zwaar in verval was.
0 0
Dit is mijn club
Over een slecht moment van instappen gesproken. Gaan moeilijke jaren worden voor een elftal dat volledig gerenoveerd moet worden. Had beter nog 2 jaar bij ons aller Ajax kunnen blijven.
0 0
Harrie Nak
Frenkie kon beter in Amsterdam blijven als hij van Bayern wil winnen.
2 -1
xstaniox
Wij wonnen ook niet van Bayern.
1 0
jutter
Bayern maakt een fantastisch seizoen door, ik denk dat men overal in Europa superlatieven te kort komt om hun bijna buitenaardse nivo te kunnen beschrijven. Toch heeft dat Bayern ook zijn mindere periodes, in die wedstrijd thuis tegen Ajax bijv, een tweetal jaar geleden. Waar die club zijn handen mocht dichtknijpen met die 1-1 toen, wellicht de boel ook iets onderschatte alhoewel dat absoluut niet van toepassing op Duitsers is normaliter. En Ajax met iets meer precisie/koelbloedigheid in het afwerken op de goal die wedstrijd zomaar met 4 of 5-1 had kunnen, nee eigenlijk had moeten, winnen. Want ook dat zou een zeldzaamheid geweest zijn omdat een dergelijke nederlaag Bayern thuis bijna nooit overkomt. Dan waren ook de superlatieven m.b.t Ajax hier en elders in Europa niet van de lucht geweest, wat overigens een aantal maanden later wel het geval was na die 1-4 in Madrid. Maar je kan rustig stellen dat die wedstrijd in Munchen de aanzet is geweest voor het verdere, toch uitmuntende, vervolg in de CL dat seizoen!
0 0
Web
Maar dan hij nog wel door geleerd
Nu staat hij stil in zijn omwikkeling
Eist niets op in het team. Zo ver was hij blijkbaar nog niet?
Aan de top komen, lukt vaak wel met die klasse, maar er blijven is een heel ander verhaal
0 0
AFCA1510
Sentimentele keuze van Frenkie natuurlijk om naar Barcelona te gaan. Rommelt daar al jaren en zijn al jaren niet meer de dominante ploeg die ze waren, sterker nog, het wordt met het jaar minder. Leuk om met Messi te spelen, maar op sportief en persoonlijk vlak is dit natuurlijk een slecht overwogen stap geweest. Spelplezier is totaal weg in dit elftal en met Messi op z'n retour reken ik niet meer op een Barcelona dat wat kan betekenen in het Europees voetbal de komende jaren.
0 0
RS01
Sentimentele keuze? Ik denk eerder dat hij 12 miljoen rationele redenen had, per jaar welteverstaan.
0 0
Koscar
Als je kijkt naar hoe totaal ongestructureerd dat elftal er bij Barcelona bijliep, is het voor elke voetballer onmogelijk - met name op het middenveld - een goede wedstrijd te spelen. Het was een soort slap countervoetbal wat gespeeld werd met dat rare 4-4-2, waarbij het ook verdedigend een puinhoop was (Pieter Zwart liet dat gisteren op Twitter goed zien: https://twitter.com/PieterZwartNL). Hoewel af en toe slordig, liet Frenkie bij vlagen zien hoe ontzettend goed hij is; direct naar voren spelen en kort wegdraaien.

Het gebash op Frenkie vind ik idioot, vooral van die Derksen gisteren. Voorafgaand de wedstrijd mankeerde het Frenkie aan 'één ding; zijn scorend vermogen', na de wedstrijd komt hij 'totaal te kort voor dit niveau'. Gelul.
3 0
MankeNelis
Frenkie is in een team in verval ingestapt. Dat zag iedere blinde. Wij weten hoe geweldig Frenkie kan voetballen in een goed team. Sowieso raar om een speler in zijn eerste jaar daarvoor verantwoordelijk te houden.
2 0
AFCA1510
Had hij zelf toch ook kunnen inzien dat dit Barca aan de afgrond staat? Dan moet je niet schrikken dat hij, als aankoop van rond de 80 miljoen, ook niet gespaard wordt.
0 0
MankeNelis
Zoveel geld aan diverse spelers, Frenkie, Couthiño, Griesemann en Dembele samen 400M? Behalve Frenkie is er 1 verhuurd en zitten er twee op de bank. Dat is belachelijk. Waren topspelers uitblinkers bij hun vorige clubs. Dat Bercelona is compleet de weg kwijt. Ze kopen kennelijk spelers die niet bij de speelstijl passen.
0 0
Freddy Al
Eens maar dat komt omdat er in mijn ogen ook geen speelstijl meer is ,men doet maar wat.
0 0
MK77
Dat is makkelijker om de gevestigde orde (Messi en co) te bekritiseren.
0 0
bdsngsfs
Echt zo zielig, miljonairs.
0 -3
xstaniox
Als zelfs Messi het verschil niet meer kan maken, wat verwacht je dan van De Jong?

Nee, hij speelt niet goed nee, maar beetje sneu om hem zo te bekritiseren, dit hele Barca is gewoon ruk.
5 0