Vertonghen officieel naar Benfica: 'Hou van stabiliteit'

JesseTH, 14-08-2020 om 20:25, 2931 views, SL Benfica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jan Vertonghen is officieel speler van SL Benfica, zo brengt de club naar buiten via haar eigen website. De Belg wordt er gepresenteerd aan de pers en fans, waarbij de aanwezige media ook meteen vragen mogen stellen. Vertonghen vertelt dat hij zekerheid nodig heeft en dat gaf Benfica hem.

'Ik heb zes jaar bij Ajax gespeeld en acht jaar bij Tottenham. Dat laat zien hoe ik wil zijn als voetballer. Ik hou van stabiliteit en continuïteit', aldus de oud-Ajacied tijdens de presentatie. 'Dat is wat Benfica me bood en dat was belangrijk in mijn keuze. Ik voelde het vertrouwen echt en dat wil ik terugbetalen.'

Vertonghen kwam naar Portugal om prijzen te winnen, zo verzekert hij. 'Ik wil de club helpen om dat te bereiken. Kampioen worden is zeker een van de doelen die ik hier wil behalen. Het Benfica-team van nu is geweldig en het is een van de doelen van de club om in de Champions League te blijven spelen. Ik denk zeker dat we dat kunnen behalen.'

Benfica zal de vierde club zijn waarvoor Vertonghen op het hoogste niveau in actie gaat komen. De routinier had het zelf al over zijn lange periodes bij Ajax en Tottenham Hotspur, terwijl hij ook nog werd verhuurd aan RKC Waalwijk. In totaal speelde Vertonghen al 551 wedstrijden in zijn carrière en bij Benfica hoopt hij daarop verder te bouwen.

Denk jij dat Bayern München met 0-2 wint van FC Barcelona? Zet in en krijg 10,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stroeve
Ik neem dan maar aan dat Ajax ‘m niet nodig had. Hopelijk geeft ie daar snel duidelijkheid over.
0 -2
Redrum
Het ga je goed Jantje. Alle verhalen over 'thuiskomen' kunnen bij deze officieel de prullenbak in ieder geval.
2 0
Santiago
Waar heeft hij precies ooit gezegd dat hij zeker zou terugkeren als speler bij Ajax? Thuiskomen kan altijd nog in een andere rol. Het is natuurlijk niet zijn fout dat bepaalde mensen assumpties maken en zijn woorden verdraaien.
0 0
xstaniox
Met een 3-jarig contract bij Benfica denk ik dat we een toekomstige terugkeer bij Ajax nu wel kunnen uitsluiten. Is 36 als dit contract afloopt.
1 0
Jeugd
Beter, Jan was wat mij betreft nu al te laat. We mogen/moeten veel kritischer zijn.
1 0
Nelloe
Mooie club. Mooie stap. Succes gap.
0 0
Jeugd
Vind er geen reet aan en vind het ook geen mooie stap.
0 0