Wiegman vertrekt in 2021 bij Oranje Leeuwinnen

NielsOpdam, 14-08-2020 om 14:30, 1904 views, KNVB |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bondscoach Sarina Wiegman verruilt de Oranje Leeuwinnen in 2021 voor de Engelse bond. Ze wordt na de Olympische Spelen van 2021 bondscoach van de 'Lionesses'. Dat bevestigt de KNVB vrijdagmiddag. Onder haar leiding wonnen de Nederlandse vrouwen het EK 2017 en werden ze in 2019 tweede op het WK in Frankrijk.

KNVB-directeur Topvoetbal Nico-Jan Hoogma vindt het jammer dat Wiegman vertrekt. 'Maar ik begrijp deze stap en het moment heel goed, hoe jammer het ook voor ons is. Sarina heeft heel veel voor het vrouwenvoetbal in het algemeen betekend, en zéker voor de Leeuwinnen en de KNVB. Daarom gunnen we haar deze transfer ook. We mogen met z’n allen trots zijn dat een Nederlandse coach bij zo’n toonaangevende voetbalnatie aan de slag gaat.'

In 2014 stapte Wiegman over van ADO Den Haag naar de KNVB. Ze begon als assistent-bondscoach bij de Oranje Leeuwinnen, maar na tweeënhalf jaar werd ze in januari 2017 bondscoach. Na de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio neemt Wiegman afscheid bij het Nederlands vrouwenelftal. 

Denk jij dat Bayern München met 0-2 wint van FC Barcelona? Zet in en krijg 10,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DS
Ben benieuwd wie dan de nieuwe word. Voor het aanzicht van het vrouwen voetbal moeten ze proberen een grote naam aan te trekken.
0 0
Redrum
Misschien wil Gert-Jan Verbeek het avontuur wel aan gaan.
0 0
MrPink
Frank de Boer haha
0 0
Redrum
Haha ik denk dat Frank een perfecte bondscoach is voor de Oranje Leeuwinnen ja.
0 0
VoorOnzePloeg
Snap het wel. Met vrouwenvoetbal valt over het algemeen weinig te verdienen, en ik las dat ze bij engeland 450.000(?) per jaar kreeg.
2 0