Slot: 'Van plan ons weer in top van de Eredivisie te mengen'

JesseTH, 07-08-2020 om 20:25, 3421 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Arne Slot baalt nog altijd dat AZ door de coronacrisis de kans is ontnomen om kampioen van Nederland te worden. Tijdens het komende seizoen wil de coach opnieuw voor die kans gaan, al is het nog te vroeg om te zeggen hoe realistisch dat is. Hoe dan ook gaan de Alkmaarders ervoor en dat willen ze ook laten merken in de onderlinge transfers in de top.

'Wij hebben onszelf in de positie gebracht om kampioen te worden', gaat Slot in gesprek met De Telegraaf allereerst in op vorig seizoen. 'Maar ik heb ook al eerder gezegd dat niet altijd de beste ploeg kampioen wordt. Tijdens het seizoen hebben we wel aangetoond dat we de beste waren in de onderlinge ontmoetingen. Niet alleen gezien de uitslag van beide wedstrijden, maar ook gezien de krachtsverhoudingen in die duels.'

Nu, in de voorbereiding, lijkt de flow enigszins verdwenen bij AZ. Het zit Slot echter nog niet dwars. 'Ik vind niet dat "verliezen bij de voorbereiding hoort", dus ik vind het niet prettig dat we drie keer op rij hebben verloren. Maar we hebben een coronaperiode achter de rug en de eerste drie weken staan altijd al in het teken van fysiek sterker worden. Onze intense manier van spelen vraagt veel. Onze spelers hebben zich goed fit weten te houden.'

Vanuit die fysieke basis hoopt Slot weer voor het kampioenschap te kunnen gaan met AZ. 'Omdat we als AZ al jaren in de top van Nederland actief zijn. We zijn van plan ons weer in de top van de Eredivisie te gaan mengen. Maar – en dat moeten we meenemen – pas op 6 oktober als de transfermarkt sluit, kunnen we pas echt zeggen of dat reëel is.'

'Verkopen onze topspelers het liefst helemaal niet'

Ook gaat Slot in op het verkopen van spelers aan de concurrentie, iets wat men in Alkmaar absoluut niet graag doet. 'Gezien onze financiële situatie kan dat. We verkopen onze topspelers het liefst helemaal niet, zeg ik als trainer. En áls je ze verkoopt, is het heel logisch dat je dat beter niet aan je concurrenten kunt doen. Tenzij er een belachelijk hoog bod komt, want het is niet zo dat we clubs uitsluiten.'

Denk jij dat Real Madrid vrijdagavond wint van Manchester City? Zet in en krijg 3,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Hahahahahahah al jaren actief in de top van nederland....
Tja dat is RKC ook, horen bij de beste 18 van nederland
0 0
Meerkoet
Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst ..........
Ambitie is niets mis mee, maar wat een calimero gedrag bah bah.
Het beetje sympathie wat er was is nu verdwenen em ik gun ze een degradatie.
1 0
fanforeffer
Ajax baalt ook dat hun het kampioenschap is ontnomen door de Corona crisis ! Over all waren wij de beste en waren het zelfs met deze eind stand kampioen geweest.
4 0
Ajax4proud
Ik heb de hele stuk niet helemaal gelezen, in de Eredivisie kan bij wijze van spreken als Ajax niet goed speelt iedereen kampioen worden. In Europees verband is Az wegspeeld door Manchester United. Manchester United heeft tegen Ajax zich helemaal aangespast. Zie het verschil.

Az met grootspraak, laat maar straks in Europa zien wat je waard bent voor Nederland en dan mag je een beetje praten zonder historie!
1 0
AjaxDaniel
Vorig seizoen hebben ze inderdaad leuk mee gedaan in de top. Daarbij zeggende dat Ajax dat seizoen ontzettende pech had met zoveel blessures dat seizoen. Dat gebeurt niet heel vaak, een vrijwel volledig fitte selectie van Ajax had voor veel meer punten gezorgd.

'Omdat we als AZ al jaren in de top van Nederland actief zijn.'

Dat is echt bullshit, ze worden vaak 4e of 5e op een straatlengte afstand van de top. Daarnaast is AZ ook geen topclub qua fans of historie. Laat AZ eerst maar eens 4 of 5 jaar serieus meestrijden voor de titel, voordat we zulke termen gaan gebruiken.
3 0
Redrum
Sinds de titel in 2009 zijn dit de eindklasseringen van AZ de afgelopen 11 seizoenen: 5,4,4,10,8,3,4,6,3,4,2. Nee, dan ben je echt een grote jongen die jaarlijks om de prijzen speelt natuurlijk. Ze hebben letterlijk 1 seizoen meegedaan om de titel en dat was puur en alleen vanwege de extreme blessuregolf bij Ajax. Zonder die blessures had Ajax nu 15 punten voor gestaan en was AZ helemaal nergens. Nu lijken ze opeens te denken dat ze bij de grote jongens horen. Schaamteloos en lachwekkend.
1 0
PierreHeno
Wat zit er toch in die kaas daar? De ene onzin is er nauwelijks uit of de volgende is al weer in de maak. Dit begint aardig op een 'psychose' te lijken.....een compleet gemis aan enige reality testing.
Nou ja...hij gaat z'n gang maar. Hij heeft zich als coach voor een topclub in elk geval al volledig te kijk gezet. Geen topclub die met deze Slot ooit nog in zee wil gaan. Publicitair blijkt hij nog slechter dan Ten Hag. Ten Hag zegt niet zo veel ...ook niet wanneer hij wel wat zegt maar deze Arne Slot spuit er werkelijk continue de grootst mogelijke onzin uit....en wel zodanig dat hij zijn club AZ tot het lachertje van de eredivisie heeft gemaakt. AZ is verworden tot een absolute karikatuur van zichzelf. De gunfactor voor AZ zit nu alleen nog bij de bedenkelijke sportmedia. Van 'best spelende ploeg kleredivisie ' naar 'meest achterbakse ploeg van NL'. Ben je dan even lekker bezig met het promoten van je (provincie)club!.
2 0
Joseph
Zouden volstrekt kansloos zijn tegen een fitte selectie van Ajax, hebben geluk gehad dat Ajax daar niet het hele seizoen mee kon spelen, anders stond Ajax 10 punten los van AZ. Onderlinge wedstrijden zeggen niks over een heel seizoen.
3 0
grannig mokum1
Nog maals het was een incident vorige seizoen, en als geen corona was, dan haden ze het 2e plek niet kunnen behouden.... Dus laten ze maar lekker dromen....
1 0
grannig mokum1
Nog maals het was een incident dat ze gelijk met ons op
0 0
rsvh88
Zucht.. Wat lijden ze daar grootheidswaanzin.. Je zal als speler maar daar zitten en niet de stap naar Ajax of PSV mogen maken. Sorry maar vanuit AZ naar het buitenland is voor de meeste spelers een te grote stap gebleken. Zonde. En ook de prijzen die aan ze hangen :| ... Kan niet wachten tot we weer tegen ze mogen spelen.
2 0
Ajax4proud
Ze zijn over 2 wedstrijden tegen Ajax beter als Ajax geweest, dan kan je het hoog in je bolletje krijgen. Prima, laat maar Europees zien zou ik zeggen!
1 0
Redrum
Van AZ naar de top van Nederland is in de meeste gevallen al een te grote stap gebleken.
5 0
rsvh88
Klopt helemaal
1 0
FSideMaluku
maakjedak.nl en wellicht kunnen we je ooit weer serieus nemen. Nu ben je gewoon een provinciale, schattige club met een grote waffel.
2 0
MrPink
Het gaat maar door.... Kan die club niet gewoon in een groot zinkgat verdwijnen?
3 0
Frank1978
Slot doet mij in dit artikel een beetje denken aan iemand die één keer een casino bezocht heeft en zowaar een leuk geldbedrag gewonnen heeft. Hij ziet al helemaal voor zich hoe het de komende keer zal gaan, wie weet zit er wel een nog grotere prijs in! Ik vrees dat hij lelijk op zijn neus gaat kijken...
3 0
TontoKarnaggel
Is az al met de voorbereiding begonnen? Waarom zo vroeg in hemelsnaam? Hun competitie begint pas op 31 januari 2021.....
0 0
MPAjax
arne tot slot: schaamteloos
1 0
Good Luck
Arne Slot: AZ vorig seizoen de beste, Vraagje Arne: hoeveel dagen heeft AZ meer dan Ajax op nummer 1 gestaan? Hoeveel dagen heeft AZ op nummer 1 gestaan?
Maar omdat Altijd Zeiken twee maal van Ajax wint wil niet gelijk zeggen dat je dan de beste bent!
2 0
Frank1978
Heel even zonder gekheid, stel je eens voor wat er gebeurd zou zijn afgelopen seizoen als AZ tegen ploegen als Chelsea en Valencia had gespeeld. Ik denk echt dat ze met maximaal een punt stijf onderaan in de poule waren geëindigd. Ik denk echt dat AZ komend seizoen hooguit vierde wordt in de ED, maar ook dat alleen als ze weer zoveel geluk hebben wat blessureleed betreft.
0 0
Redrum
AZ was in onze poule sowieso 4e geworden en de kans is nog vrij groot dat ze geen enkel punt hadden gepakt.
0 0
mgtow
Paar jaar terug was het toch Feyenoord dat met nauwelijks of zelfs nul punten in de groepsfase bleef steken. En om de imagoschade compleet te maken was de tweede ring afgesloten.
1 0
FSideMaluku
Staat mij ook nog iets van bij, ja. En de TV camera's gingen ook daadwerkelijk niet boven de eerste ring.
0 0
Redrum
Nee, de camera's kwamen pas in actie toen die paar honderd zielepoten hun van Liverpool gejatte nummertje inzetten in de 90e minuut.
1 0
mgtow
Die ze niet eens in de goede maat zingen.
0 0
mgtow
Wel goed van AZ dat ze een beperkte coach de kans geven.
2 0
Frank1978
Slot: "wij zijn de beste!"

Alleen niet van Tilburg, Breda, Enschede, Rotterdam (Sparta), Linz...
3 0
Redrum
Haha ja ongelofelijk gewoon. Helemaal prat gaan op twee wedstrijdjes tegen Ajax (waarbij Ajax een shitload aan spelers miste) en dan volledig negeren dat je gewoon weggespeeld bent door Nac, Twente en Sparta. Hoe ongelofelijk debiel kan je zijn om serieus te denken dat je beter was dan Ajax afgelopen jaar? Heeft hij überhaupt wel gekeken naar de CL? Dat niveau dat Ajax uit bij Chelsea haalde is een niveau waar AZ alleen maar van kan dromen. Nog nooit zijn ze ook maar in de buurt gekomen van dat niveau en nooit zullen ze dat niveau ook maar enigszins benaderen. Ken je fucking plek Arne en hou je boerenschimmelkaasbek gewoon dicht.
4 0
Redrum
De opdracht voor Arne is heel simpel en helder: even 32 titels pakken, 15 bekers, 4 EC1's, 2 EC 2's en 2 wereldbekers en AZ is gewoon net zo'n grote club als Ajax. In het gunstigste geval heeft Slotje hier slechts 32 jaar voor nodig. Maar, dan mag Ajax in de tussentijd geen enkele titel winnen. Doe het maar Arne, laat maar eens zien waarom AZ denkt zo'n grote club te zijn.
3 0
Frank1978
Ik moet nu opeens aan die Griekse journalist denken die van Gaal na Ajax-Panathinaikos in '96 vroeg of Ajax nog wel de beste club van de wereld was. Antwoord van Louis: "denkt u soms dat Panathinaikos het nu is?" Bij AZ zijn ze kennelijk ook zo gek om te denken dat het zo werkt.
3 0
EuforischeRealist
3 Oktober melden zich buitenlandse clubs voor Stengs, Boadu en Koopmeinders dan blijft er niks over.
0 0
Frank1978
Ik moet nog zien of een club zich echt serieus gaat melden voor deze spelers. Tot nu toe lijkt er amper interesse voor hen te zijn en dat is eigenlijk best wel veelzeggend.
2 0
Redrum
Klopt, na Jahanbaks en Janssen staan clubs echt niet meer in de rij om spelers van AZ over te nemen. In Europa hebben beide spelers niets laten zien en dan houdt het al snel op met de interesse. Bij AZ menen ze goud in handen te hebben, maar dat valt allemaal best mee. Het zijn voor hun doen grote talenten, maar meer ook niet.
2 0
Redrum
Onzin, AZ kan zonder Stengs en Boadu ook makkelijk wedstrijden winnen. Ze zijn echt niet afhankelijk van een paar spelers hoor ofzo hahaha. Wat denk je, dat het één of ander simpel provincieclubje is dat boven zijn stand geleefd heeft vorig jaar?
3 0
Redrum
Bij deze constateer ik officieel dat deze vent knettergek is. Deze knettergekke schimmelkaas denkt serieus dat zijn clubje de beste was vorig jaar. Niet alleen heeft hij Ajax twee keer verslagen, maar het was in zijn ogen nog zwaar terecht ook. Voor het gemak vergeet hij even te benoemen dat Ajax meerdere basisspelers miste en zijn team op volle kracht was. Maar goed, dat moet ook niet uitmaken natuurlijk. AZ laat tenslotte de afgelopen al zien hoe goed het presteert als ze maar liefst 2 spelers missen. Laat Slot in vredesnaam ver bij onze mooie club vandaan blijven. Wat mij betreft is hij nooit welkom voor wat voor functie dan ook bij onze prachtige club.
4 0
Frank1978
Of hij is inderdaad niet goed snik, of hij heeft nu al een forse zonnesteek opgelopen...
0 0
Redrum
Ik denk sowieso dat hij te lang in de zon heeft gezeten, maar ook voor deze hitte begon vertoonde hij al tekenen van ernstige mentale problemen. Deze vent lijkt de grip op de realiteit volledig verloten te zijn.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Weer mee doen om de titel hahaha
1 0
Redrum
Het begint eigenlijk een beetje eng te worden gewoon. AZ denkt serieus dat ze gelijkwaardig waren aan ons. Eigenlijk beter zelfs nog. Ik weet niet waar ze die kazen mee injecteren daar in Alkmaar, maar ik denk niet dat erg gezond is.
5 0