De Jong op zijn hoede: 'Maar natuurlijk moeten we doorgaan'

JesseTH, 07-08-2020 om 17:30, 1832 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong kijkt uit naar de wedstrijd tegen Napoli in de Champions League. De middenvelder van FC Barcelona weet echter dat het lastig zal worden in deze fase van het miljardenbal, zeker gezien het feit dat de confrontaties over één duel beslist worden.

'Alle teams die nu nog meedoen in de Champions League, zijn topteams. Maar onze kant van het schema is wel iets lastiger, dat klopt', aldus De Jong in een video op de website van de NOS. De winnaar van FC Barcelona - Napoli speelt immers tegen Chelsea of Bayern München in de kwartfinale van het grootste Europese toernooi.

De opbouw van de schema's is door de coronamaatregelen anders dan normaal. Zo zullen er geen dubbele confrontaties meer plaatsvinden dit seizoen. 'Er zijn nu maar vier duels om het toernooi te winnen. Dat is een enorme kans voor elke ploeg. Maar het maakt het ook lastiger, want in één wedstrijd kunnen kleinere ploegen makkelijker hun tegenstander verrassen.'

Voordat De Jong en FC Barcelona aan het winnen van de Champions League kunnen denken echter, moet er eerst met een stugge tegenstander afgerekend worden. 'Napoli is een sterke ploeg met veel topspelers. Ze zijn ook heel gedisciplineerd. Het wordt dus een lastige wedstrijd. Alle Champions League-duels zijn lastig, want het zijn alleen nog goede teams. Maar natuurlijk moeten we zorgen dat we doorgaan.'

Denk jij dat Juventus en Lyon gelijkspelen en De Ligt en co dus worden uitgeschakeld? Zet in en krijg 4,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!