Grim legt uit: 'Fysiologisch niet heel verantwoord'

JesseTH, 07-08-2020 om 16:25, 2916 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Fred Grim heeft nogmaals aangegeven niet blij te zijn met Ajax als eerste tegenstander voor RKC Waalwijk in de voorbereiding. Eerder liet hij zijn onvrede erover al blijken en tegenover FOX Sports gaat hij er dieper op in.

'Wij hebben ervoor gekozen om wat langer door te trainen en de vakantie wat later in te zetten', opent de oefenmeester en oud-Ajacied zijn verhaal. 'Daardoor hebben we gewoon zes of zeven weken voorbereiding, maar nu hebben we pas zeven trainingen in onze benen. Als je fysiologisch nadenkt, dan is dat niet echt heel verantwoord. '

Ondanks alles zal de wedstrijd van zaterdagavond toch doorgaan. Mogelijk treft Ajax een RKC dat er nog niet vol voor gaat. 'We zullen heel voorzichtig moeten zijn. Nou, dat gaan we ook doen. Misschien kunnen we zeggen dat het onverantwoord is, maar we moeten er wel mee dealen.'

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EuforischeRealist
Had lekker gedegradeerd dan, dan had je tegen Top Oss kunnen oefenen.

Net of het uitmaakt dat je speelminuten in de benen krijgt tegen Ajax of tegen een willekeurige amateurploeg. Ja je zal minder de bal hebben dus je spelers lopen wat meer, dan wissel je er in de rust 11 en hebben ze nog altijd minder gedaan dan op een normale training.
0 0
DonAdam
Ja, het maakt uit of je fitte spelers tegenover je hebt, of 11 jongemannen die net uit de bus uit Lloret de Mar zijn gestapt. Men plant die duels niet voor niets in; men bouwt zo steeds hogere weerstand op, zodat de spelers rustig kunnen wennen aan een steeds hoger niveau.
0 0
Adam24
Ik vind dit zo een raar verhaal. Het is een OEFENwedstrijd. Ajax heeft evenveel trainingen achter de rug. Het idee van oefenwedstrijden is onderanderen dat je de spelers weer wedstrijd fit krijgt voor wanneer het seizoen begint. Resultaat boeit nul. Als je straks met 10-0 verliest zal men aan het begin van de eredivisie je alleen maar onderschatten.
1 0
AFCAMM
Ik snap Fred wel, maar ik vind het wel een beetje raar dat een trainer de eerste àfgesproken wedstrijd zo zit af te zeiken.
Kan het me ook best voorstellen als ze dat bij RKC niet heel fijn vinden.
1 0
blava
Zielig verhaal. Typisch nederlandse mentaliteit. Wees blij met deze wedstrijd na 5 maanden pauze.
0 -2
Saanchez
Ik neem toch aan dat RKC niet verplicht was om dit oefenduel te accepteren dus ik snap niet helemaal waarom ze lopen te klagen
0 0
DonAdam
Ze zijn het wel verplicht, Fox heeft doorbetaald na de Coronastop en Fox wil nu wedstrijden uit kunnen zenden.
0 0