Van der Wiel: 'Nooit echt geroepen dat ik gestopt ben'

BartVeenstra, 07-08-2020 om 13:25, 2302 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Gregory van der Wiel begrijpt best dat de voetbalwereld het opvallend vindt dat de rechtsback plots weer opduikt in de voetballerij. De oud-verdediger van Ajax traint mee bij RKC Waalwijk en wellicht gaat hij ook spelen voor die club. 'Ik heb nooit echt geroepen dat ik gestopt ben', zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

'Niemand heeft er met een woord over gerept dat ik mijn comeback zou maken. Dan sta ik er ineens', aldus Van der Wiel, die na zijn vertrek bij Toronto FC vorig jaar zonder club zat. 'Het is doodgebloed door omstandigheden. In mei ben ik van Los Angeles terug verhuisd naar Amsterdam. Ik heb besloten om daar met mijn gezinnetje te blijven wonen. Het is weer gaan kriebelen om ook te voetballen.'

Een goed gesprek met RKC Waalwijk-directeur Mohammed Allach zorgde ervoor dat Van der Wiel nu in Waalwijk aan zijn fitheid werkt. 'Allach gaf me het gevoel dat ik bij RKC alle vrijheid krijg om  uit te vinden waar ik fysiek en mentaal sta. Ik ben een gevoelsmens. Bij veel clubs is de omgang anders. Ik voelde me door zijn benadering meteen op mijn gemak', aldus de rechtsback, die hoopt bij de competitiestart fit te zijn. 'Dat moet zeker haalbaar zijn. Ik ben conditioneel nooit zover gezonken. Ik heb nog een aardige basis.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Nooit echt...

Dus wel.
0 0
Meerkoet
Voetbal werd bijzaak, en hij heeft door zijn verleden bij Ajax toch nog flink gecash't.
Banken voor veel geld is een keuze.
En er dan later achter komen dat het je 'sportief minder gelukkig' heeft gemaakt.
Het typische verhaal van veel van die gasten destijds.
0 0
Koningtoto
Deze man had vroeger het talent om veel verder te komen, dan hij gepresteerd heeft. En ja hij heeft grote clubs gehad, maar hij had er veel meer uit kunnen halen. Zonde man.
1 0
CDS
Mentaliteit en karakteer zijn ook kwaliteiten. Daarin is hij wat minder bedeeld.
0 0
Finidi en Nwanko
Gun hem na een jaartje RKC twee jaar AZ....Denk dat hij dat zelf in de hand heeft...
0 0
MPAjax
hij was bij ajax op zijn top
0 0
Nelloe
Haha dat was wel duidelijk, daar hoefde hij geen woorden aan vuil te maken.
0 0
AFCA-B93
Ik zie nu dat interview met DAZN. Ik kan me niet herinneren dat hij zo vaag praat. Vele jaren in buitenland wonen en weinig Nederlands spreken ofzo? Of klonk hij vroeger ook al zo?
0 0