'Onder de indruk hoe De Ligt zich heeft ontwikkeld'

BartVeenstra, 07-08-2020 om 07:45, 2876 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ronald de Boer heeft, net als Memphis Depay, lovend gesproken over het eerste seizoen van Matthijs de Ligt bij Juventus. De voormalig Ajacied kreeg in het begin van het seizoen veel kritiek te verwerken, maar inmiddels wordt hij in onder meer de Italiaanse media de leider van de defensie van Juventus genoemd.

'Matthijs is in topvorm. Die is zo stabiel', zegt De Boer in aanloop naar het Champions League-duel tussen Juventus en Olympique Lyon in het Algemeen Dagblad. 'Matthijs is wel een heel stabiele persoonlijkheid. Ik ben ervan onder de indruk hoe hij zich heeft ontwikkeld in Italië, na de eerdere twijfels die er waren.' Pierre van Hooijdonk maakt zich toch een beetje zorgen om de oud-Ajacied. 'Die schouderblessure van De Ligt ziet er ernstig uit. Als hij erop valt, is het klaar. Dat is toch wel cruciaal.'

Een andere oud-speler van Ajax die in de komende weken hoopt de Champions League te winnen, is Frenkie de Jong. De Boer heeft echter weinig vertrouwen in het huidige FC Barcelona. 'Frenkie de Jong komt toch in een moeilijk draaiend elftal terecht (De Jong miste de slotfase van de competitie door een blessure, red.). Ik ben gek van Barcelona, maar ze hebben het heel moeilijk de laatste tijd. Het is voorspelbaar, ik vind ze absoluut geen favoriet om de titel te winnen', aldus De Boer, waarna Van Hooijdonk ook spreekt over de kansen van Barça. 'Als Messi ineens in grote vorm blijkt te zijn, kan Barcelona toch zomaar weer heel goed zijn. Maar is hij in de vorm van de laatste tijd, dan helpt ook hij Barcelona niet verder.'

Denk jij dat Juventus en Lyon gelijkspelen en De Ligt en co dus worden uitgeschakeld? Zet in en krijg 4,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MickS
ah https://www.ajaxshowtime.com/article/voetbalnieuws/133243/de-ligt-zal-enige-tijd-duren-voor-ik-volledig-ben-hersteld
niet in dit artikel gelezen, eerder al eens, maar dus goed onthouden :)
0 0
MickS
vwb die schouder is deze uitschakeling een zege, want nu zal hij eerder geopereerd kunnen worden en langer kunnen herstellen (meen tenminste gelezen te hebben dat hij nu nog niet geopereerd werd ivm de CL).

Want die schouder is idd wel een zorgpunt, want hoe vaker die uit de kom vliegt, hoe sneller en makkelijker het steeds gebeurd.
0 0
PierreHeno
Ronald de Boer sluit dus nu ook maar even aan in deze lange rij voor hem ....want tja...je moet toch wat als fors betaalde 'analyticus' en iedereen is je al voorgegaan.
1 0