'Frenkie was hot topic tijdens onze wedstrijden tegen Ajax'

BartVeenstra, 05-08-2020 om 11:05, 6621 views, Helden Magazine |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Feyenoord-spits Robin van Persie is in gesprek met Helden Magazine lovend over oud-Ajacied Frenkie de Jong. De huidig middenvelder van FC Barcelona was kort geleden nog de man van de opbouw bij Ajax en zodoende was hij hot topic rondom de duels van Feyenoord met Ajax.

'Ik geniet natuurlijk heel erg van hem', spreekt Van Persie zich als bewonderaar uit. Om Ajax 'uit te schakelen' moest De Jong 'uitgeschakeld' worden, zo zag Van Persie. 'Hij was ook een hot topic tijdens onze wedstrijden met Feyenoord tegen Ajax. Ik was van mening dat je gewoon een man op Frenkie moest zetten, die hem over het hele veld zou volgen.'

De toenmalig spits van Feyenoord sprak erover met zijn teamgenoten. 'Laat de laatste man maar indribbelen, zolang Frenkie het maar niet doet. Hij was de motor van Ajax. Zo knap dat hij dat al op zo'n jonge leeftijd kon zijn', besluit Van Persie. Mede door twee doelpunten van de oud-spits won Feyenoord vorig jaar met liefst 6-2 van Ajax.

Denk jij dat Eriksen namens Inter van buiten de zestien scoort tegen Getafe? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Blom zit er wel erg kort op.
0 0
trainerdv
Zo, wat werden we toen weggespeeld zeg. Dat was ook echt een leermoment voor Ajax, daarna hebben we vrijwel niets meer verloren. We leerden o.a. dat Magallan er geen kloot van kon, dat we zelfs in kutwedstrijden nog veel kansen creëerden etc. Het mooie was dat ze er echt wat aan gehad hadden. De meeste teams die een orenwassing krijgen, lullen wat raak en worden er geen spat beter van. Bij ons een incident wat ook echt een incident bleek. Overigens hulde voor Van Persie en Gio. Aanvoerder en trainer die na de historische wedstrijd gewoon beleefd en respectvol bleven.
4 -1
OKP-AFCA
Het mooiste was natuurlijk dat we het een paar weken later al 'vergeten' waren door de schitterende overwinning op Real en sindsdien hebben we nog tig hoogtepunten meegemaakt, Feyenoord heeft het er nu nog over bij zwaar gebrek aan andere hoogtepunten.

Aandoenlijk wel.
0 0
Juichtoon
Ajax heeft laatste 25 jaar 15x met minstens 4 doelpunten verschil van Fnoord gewonnen. Ook allemaal historisch dan.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Trol
1 -2
noppenkoning
Ik heb een nieuwe dvd maar wat moet ik er nou mee.
2 0
Schwalbino
Er is een initiatief dat Kakkerlak in Nood heet. Zij doneren regelmatig nietszeggende dingen aan de voedselbanken aldaar.
0 0
Van Reenen
Marktplaats? Of schenken aan een bejaardentehuis in Rotterdam.
0 0
Mokum2018
En waarom lukte dat in de bekerwedstrijd niet?? Onzin is dit, Ajax had gewoon een zeer slechte dag toen.
3 0
Arie Vink
Mooie is nu wel dat elke feyenoorder die over de 6-2 begint, door mij wordt gewezen op het feit dat Ajax gewoon kampioen werd. Het maakte geen bal uit dat we daar een complete off-day hadden. Zij hadden een wedstrijdje gewonnen, wij de titel en een geweldig Europees seizoen. Tot die laatste sec dan. Waar zij steeds terugblikken op die ene wedstrijd in 2019, blikken wij terug op dat geweldige seizoen in 2019. Elke keer dat ze denken ons te hebben, maken wij er gewoon een onvergetelijk mooi seizoen van. Heerlijk.
2 0
Simon1
Hetzelfde in het seizoen onder Bosz. Feyenoord werd kampioen en heel Nederland had het over Feyenoord. De rest van de wereld had het over Ajax en dat we weer terug aan de top waren gekomen. ^^

Het is ook wel sneu dat ze altijd achter ons staan. =D
0 0
AlexIbarra
Gun ze ook wat joh..

Pak je de laatste 5 klassiekers erbij dan zie je 4x winst Ajax, doelsaldo 12-0.
En 1x winst Feyenoord, wel met het indrukwekkende doelsaldo van 6-2.

Ik kijk ook nooit wat Real allemaal verkeerd deed bij de slachting in Bernabeu.
Wij deden gewoon alles goed. ;)
2 0
Schip
Nah, ze pakten het goed aan. En wij waren al kwetsbaar met Magallan, die kennelijk nooit geleerd heeft door te dekken en over te nemen. Bizar slecht gescout.
3 0
Juichtoon
En Mazraoui op het middenveld. Hij was nog niet fit ook zei hij achteraf.
0 0