[Update II] FC Groningen bevestigt transfer Zeefuik

BartVeenstra, 06-08-2020 om 13:10, 8147 views, Voetbal International, RTV Noord, FC Groningen |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De overstap van Deyovaisio Zeefuik van FC Groningen naar Hertha BSC lijkt niet lang meer op zich te laten wachten. De afgelopen tijd maakte de oud-Ajacied duidelijk neer Berlijn te willen verkassen, maar een akkoord tussen beide clubs bleef uit. Dat akkoord komt nu dichterbij, zo schrijft Voetbal International.

Terwijl FC Groningen en Hertha BSC steggelden over de te betalen transfersom, kwam Southampton er een stuk sneller uit met de club uit het noorden. Zeefuik hield echter voet bij stuk en liet weten niet naar Engeland te willen vertrekken. Hertha BSC stond bovenaan zijn lijst en daar bleef de back bij.

Uiteindelijk lijkt het akkoord met die club er nu ook te komen, maar dat ging niet over één nacht ijs. Zeefuik liet zich eerder fel uit over Mark-Jan Fledderus. 'Hij heeft zogenaamd het beste met me voor, maar ik wil zelf over mijn carrière beslissen. Ik laat Fledderus niet mijn leven bepalen. Als hij zich zo blijft opstellen, dan ga ik aan het eind van het seizoen transfervrij naar Hertha', dreigde hij.

Update - 10.40 uur (5 augustus 2020) - 'Zeefuik is verkocht aan Hertha BSC'

RTV Noord meldt woensdagochtend dat na lang getrouwtrek en onderhandelen Deyovaisio Zeefuik verkocht is aan Hertha BSC. De rechtsback was zelf al langer rond met de Duitse club en nu heeft ook FC Groningen een akkoord bereikt met de club uit Berlijn. Naar verluidt betaalt Hertha BSC zo'n vier miljoen euro euro voor de verdediger. Bovendien heeft FC Groningen een doorverkooppercentage bedongen bij de transfer. Zeefuik, die wellicht voor vier jaar tekent, wordt waarschijnlijk woensdag nog gepresenteerd bij Hertha BSC.

Ajax profiteert ook mee van de transfer van Zeefuik. Toen FC Groningen de verdediger in 2018 definitief overnam, bedong Ajax een terugkoopclausule. De Amsterdammers konden tot voor kort Zeefuik terugkopen voor 800.000 euro. Na de transfer van Kaj Sierhuis naar Stade Reims werd die clausule omgezet. Ajax kreeg in plaats daarvan de helft van de transfersom boven de 300.000 euro. Zodoende krijgt Ajax ongeveer 1,85 miljoen euro voor de transfer van Zeefuik.

Update II - 13.10 uur (6 augustus 2020) - FC Groningen bevestigt transfer Zeefuik

Voormalig Ajacied Deyovaisio Zeefuik mag zich vanaf heden officieel speler van Hertha BSC noemen. FC Groningen heeft de transfer van de rechtsback naar de club uit Berlijn donderdagmiddag bevestigd via de officiële kanalen. De Groningers doen geen melding over de hoogte van de transfersom, maar naar verluidt zou die rond de vier miljoen euro liggen. Door een overeenkomst met Ajax - zie tekst hierboven - ontvangt men in Amsterdam een kleine twee miljoen euro van de transfersom.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Ook hier zie je maar weer eens dat je heel zorgvuldig om moet gaan met spelers te verkopen
Zorgen dat je een flink doorverkoop percentage krijgt
Eens waren ze goed genoeg voor de Ajax opleiding, dan heb je best voetbal in huis
Maar niet iedereen red het, sommigen blijven hangen op een bepaald niveau ( net niet )
Zeefuik brengt daar ook nog eens een enorme power bij, wil ten koste van alles slagen
Knap dat deze speler het zo ver gebracht heeft
En Ajax schrijft weer een kleine 2 miljoen bij
1 0
ram
Ik blijf het apart vinden dat je niet naar Engeland wil maar wel naar Hertha. Misschien dat ie daar een gegarandeerde basisplek zou krijgen of veel meer geld ofzo? Maar goed... ik wens hem succes.
0 0
Oliveira
Niet slecht. Schijnt dat Ajax zo'n 1.8 miljoen overhoudt aan deze transfer. Als je de vage bronnen mag geloven in elk geval.
0 0
MankeNelis
Er was iets met de transfer van Sierhuis waardoor de doorverkoop bonus van Zeefuik kwam te vervallen.
0 0
Babangida83
Juist andersom, volgens mij. Ajax heeft water bij de wijn gedaan bij Sierhuis en daarbij een (hoger) doorverkooppercentage bedongen voor Zeefuik.
0 0
Bjorn
Wederom een goede deal van Overmars / Sar gebleken.
2 0
AlexIbarra
Dan hebben we dus 2 mln verdiend aan Zeefuik, misschien in de toekomst nog een miljoentje als hij een paar leuke transfers maakt. In totaal 3 miljoen.
Vind ik toch niet zo veel want het is wel een jongen met kwaliteiten.

Welke trainer wil geen speler in zijn selectie die sterk en fel is in de duels, een hele vleugel kan bestrijken en er defensief nooit uitgelopen wordt? Dani de Wit vond ik ook heerlijk om in de selectie te hebben, ik denk zelfs dat we van Spurs hadden gewonnen als we hem in de rust voor Schöne hadden gebracht.

Ik snap ook wel dat we deze jongens van 20-21 niet tevreden kunnen houden met 10% speeltijd maar voor clubs die een andere speelstijl hanteren dan wij, kunnen ze best nuttig zijn.
Wat dat betreft hebben we het met Botman (en Danilo) alweer een stukje beter aangepakt dan met Sierhuis / Zeefuik / De Wit.

Beter verhuren en dan zelf verkopen, dan voor een habbekrats naar een ED-club laten gaan.
Daar komen ze vanzelf wel uit als het bij Reims, Hertha, Levante of Bologna niet lukt.
3 -4
Web
Deze jongens mag je nooit voor de voeten lopen
Dani en Zeefuik komen te kort voor Ajax
Beide spelers zijn winnaars willen er alles uit halen,
Via een omweg kunnen ze dan ( misschien ) nog ver komen
Geef ze die kans, en dat type neemt geen genoegen met 10 procent
Ajax schrijft nu ook een leuk bedrag bij, en net wat je zegt misschien bij een volgende transfer weer?

Ik weet niet of Ajax bij De Wit een doorverkoop percentage heeft?
Dat zou inhouden dat hij nooit weg gaat daar in Alkmaar, want Ajax spekken doen ze bij die club niet, eens een zwak voor AZ, voor 100 procent weg, vreselijke club door die Eenhoorn. Echte Feyenoorder
0 0
AlexIbarra
Ik zeg niet dat je ze tegen hun zin hier moet houden, en ook niet dat je ze moet verbannen naar Dagestan als een club daar 3 euro meer biedt.

Maar ik zie graag dat we deze lijn doortrekken en actief op zoek gaan naar clubs waar een gokje van 3-10 miljoen op een jong talent normaal is. Wij kopen ook Cassierra, Orejuela, Bandé etc. voor dat soort bedragen.
Eiting lekker naar Samp ipv naar Heerenveen, Ekkelenkamp naar LASK ipv Twente, enz.

De geijkte route is nog 'als je het bij Ajax niet redt kun je altijd bij een andere eredivisieclub terecht', terwijl de Europese vijver een stuk groter is.
0 0
DeKenner
Sorry hoor maar Zeefuik heeft in Ajax 1 alleen als een heel zenuwachtig bang hertje gespeeld. Heeft letterlijk niets laten zien in Ajax 1 en werd voorbij gestreefd door andere jeugdspelers. Als je die in de CL halve finale had ingezet was het wellicht alleen maar eerder in de wedstrijd mis gegaan (als ie toen überhaupt wel bij de selectie hoorde).
0 0
AlexIbarra
Ik zeg niet dat je Zeefuik tegen Spurs had moeten brengen, ik heb het over De Wit voor Schöne. Om meer druk op hun middenveld te houden.

Mijn punt is dat veel jongens die kwaliteiten hebben die niet echt bij het Ajax-spelletje aansluiten (snelheid, kracht, lengte, dribbels met kop omlaag) voor andere clubs wel degelijk van waarde kunnen zijn.
Het lijkt me zowel in ons als in hun belang dat we ze dan voor een mooi bedrag verkopen aan een zo'n club. Niet voor een habbekrats 'laten gaan' naar een PEC of Sparta.

Dat is altijd een stap terug, terwijl het buitenland meer 'iets anders' is.
Ik ben ervan overtuigd dat Sierhuis en Botman naast financieel ook qua ontwikkeling meer hebben aan de Ligue 1, dan Pelle Clement aan Zwolle.

We staan 21e op de UEFA ranglijst, dus staan er 79 clubs onder ons die toch bij de top-100 van Europa horen. Ik heb liever dat we spelers die net tekort komen daar wegzetten, dan bij de 17 clubjes die in NL onder ons staan.
0 0
insectenverdelg
10 miljoen uit t hoge noorden voor 2 spelers die nooit bij Ajax 1 furore gemaakt hebben. Toch lekker meegenomen.
6 0
RobbertB
Lijkt mij dat Ajax straks ook nog 50% krijgt als Hertha het doorverkooppercentage moet overmaken naar Groningen...

Zeefuik, the gift that keeps on giving. haha.
1 -1
insectenverdelg
Klopt.
0 0
trodat4030
Nice, helft van 3,7 milj dus naar Amsterdam. Ik vind het een prima restbedrag na de 3 ton die eerder is ontvangen. Komt nog opleidingsvergoeding bij ook, ook weer n paar ton. Pak je ruim 2 milj op een speler die het niet gered heeft.
2 0
Jojo49
Vind hem niet slecht, voor de rust tegen heracles ,was die de beste speler. goede ontwikkeling doorgemaakt.
0 0
jutter
Ook Ajax kan hier een graantje mee pikken, want Zeefuik heeft clausule van percentage bij verkoop in zijn Groningen contract op moeten laten nemen naar het schijnt, weiliswaar niet in de orde van grootte als Botman die door Ajax wél werd verkocht, maar toch.
1 -1
trodat4030
Dat staat niet in het contract van Zeefuik hoor. Dat is iets tussen de clubs, heeft natuurlijk geen flikker met zijn arbeidscontract van doen.
2 -2
Adam24
Heeft Hertha een heel hoog salaris geboden? Normaliter ben je als speler toch eerder geinteresseerd in Southampton dan in Hertha.
0 0
Soccerskins
Als je kijkt wat Zeefuik voor een speler is niet. In mijn ogen past hij beter in de Bundesliga dan in de PL.
0 0
ram
Hij past prima in Engeland met zijn drive naar voren. In Duitsland past ie ook hoor, daar niet van.
0 0
insectenverdelg
Zoek de naam Lars Windhorst maar is op. Dan snap je veel meer van waarom Hertha.
0 0
Danos
En Ajax schijnt de helft van de transfersom te krijgen
0 0
afca1985
De helft van alles boven de 3 ton
0 0
insectenverdelg
Exact. Daarom zat groningen ook zo hoog in de boom dus.
0 0
insectenverdelg
Ajax pakt ongeveer 50% van de teansferspm die rond de 5 q 6 miljoen geschat wordt.
0 0