Slot: 'Enorme meevaller als we geen voorronde spelen'

NielsOpdam, 01-08-2020 om 20:40, 7990 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

AZ-trainer Arne Slot verwacht niet dat het protest van zijn club bij de UEFA iets oplevert. Dat vertelt Slot in gesprek met FOX Sports. De Alkmaarders vinden dat zij recht hebben op het beste Champions League-ticket, omdat zij een beter onderling resultaat hebben met Ajax. Maandag horen zij of de UEFA dat met ze eens is. 

'We zijn natuurlijk niet voor niks al twee weken geleden begonnen', opent Slot. 'We bereiden ons wel in alle scenario's voor op Q2 (de tweede voorronde van de Champions League, red.) en alles wat daar beter in is, is meegenomen. Eerlijk gezegd denk ik, als je nu de status van die situatie bekijkt, dat het een enorme meevaller gaat zijn als we geen Q2 spelen.' De AZ-trainer is eerlijk en houdt er dus geen rekening mee. 'Dat vind ik ook normaal en zou ik ook niet moeten doen.'

Op 25 augustus is de tweede voorronde van de Champions League en dat is het enige waar Slot zich op richt. 'We zijn alleen maar bezig met dat we 25 augustus moeten spelen. Dat lijkt me ook het meest reële scenario op dit moment. Dat de KNVB destijds anders gekozen heeft, ligt nu achter ons.' Als de UEFA dus anders besluit, zou dat een opsteker zijn. 'Het zou een enorme meevaller zijn als het over twee dagen anders blijkt. Wij als spelers en staf richten ons vol op 25 augustus.' 

Denk jij dat het Genoa van Schöne het cruciale duel met Hellas Verona met 2-1 wint? Zet in en krijg 7,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ginoajax1
Zieligers hebben het oefenpotje tegen utrech verloren. Focus je nou op komend seizoen ipv je druk te maken over CL plaatsing. Dat gaat echt niet gebeuren. Stelletje kaasklappers.
0 0
Van Reenen
Gaat niet gebeuren want dan stapt Ajax naar het CAS. Ja, dan hebben we internationaal de poppen aan heþ dansen.
0 0
GdlT
Goed je best doen, veel punten binnenhalen en daarmee zorg je ervoor dat Nederlandse clubs in de toekomst geen voorrondes hoeven te spelen. Win win situatie meneer Slot.
1 0
Babayaka
Wat nu als er toch besloten wordt dat az hrt ticket moet krijgen?
0 0
Redrum
Dan gaan ze zichzelf en Nederland voor schut zetten, maar strijken ze wel de miljoenen op zodat ze eindelijk een fatsoenlijk dak op dat kaasklapperstadion van ze kunnen zetten.
2 0
Gino1986
Gaat niet gebeuren
1 0
mickey2602
Dan speelt Ajax de play offs CL en gaat AZ rechtstreeks de poulefase in.
1 0
DarkDefender
Ik weet nog hoe zuur het was in 2007. Op 1 doelpuntje na geen kampioen. Onderling resultaat was ook in voordeel Ajax. Ok, andere situatie omdat de competitie is uitgespeeld, maar mijn punt is dat ik echt wel weet hoe zuur het kan zijn om er zo dichtbij te zijn. Dat heeft echt wel even tijd nodig gehad, maar bijt gewoon door die zure appel heen. AZ komt een beetje over als die stalkers die ik weleens op tv zie. Die gasten die zich er maar niet bij neer kunnen leggen dat de relatie over is.
0 0
DarkDefender
Is er trouwens ook nog een AZ’er die wel gewoon mans genoeg is om zijn verlies te nemen?ik snap dat je er dichtbij zat en wellicht had je kampioen kunnen worden en ja het is heel zuur dat de competitie beëindigd is en dat je het nooit meer zal weten hoe het zou zijn afgelopen. Feit blijft dat je volgens de regels gewoon 2e bent, dus behoud je waardigheid en neem je verlies als een man.
2 0
Ansjo
Ik denk dat iedere Ajacied liever de competitie afgewerkt had zien worden met een kampioen op het eind die de schaal omhoog houdt. Wij stonden 1e dus grote kans dat wij het ook zouden worden. Ik blijf het gewoon ziek vinden wat AZ nu doet. Ajax staat 1e. Ajax heeft zo'n beetje in haar 1tje alle Europese punten vergaard waarom wij nu (hopelijk) directe CL plaatsing hebben. We hebben echt een enorme vracht aan blessures gehad waardoor ons elftal uit elkaar is gevallen en we daardoor veel punten hebben verloren. Dat elftal begon weer redelijk bij elkaar te komen. AZ moest volgens mij ook nog tegen Feyenoord. AZ heeft niets te zoeken in de Champions League en kan net mee in de Europa League. Het zijn echt een stelletje engerds daar in Alkmaar met die Eenhoorn voorop met zn satanshoofd.
1 0
nummer14
Ik zal je vertellen, die liggen er gelijk uit. Wie de tegenstander ook mag worden voor ze
2 0
Redrum
Sowieso. AZ is op zijn best nog niet eens goed genoeg voor de Europa League, dan moet je toch gewoon je bek houden en je plek kennen? AZ in de CL is een garantie voor een 4e plek en zeer waarschijnlijk pakken ze ook gewoon niet eens een punt. Waarom willen ze dat zo graag in Alkmaar? Ik snap het echt niet. Het gaat waarschijnlijk echt puur om die startpremie, maar ze vergeten daar volgens mij even dat ze dan ook daadwerkelijk 6 wedstrijden in de CL moeten gaan spelen. Ze zetten niet alleen zichzelf dan voor schut, maar ze zetten het hele land keihard voor schut.
4 0
Bky
Dit kutclubje ging er vorig jaar nog kansloos af tegen fucking LASK, om nog maar niet te spreken dat ze tegen Royal Antwerp 2 rode kaarten nodig waren om een verlenging eruit te kunnen slepen om uberhaupt de groepsfase te halen.

Het jaar daarvoor vlogen ze er in de allereerste ronde eruit tegen Kairat Almaty, dat jaar daarvoor speelden ze geen eens Europees en het jaar daarvoor zijn ze er uit gebonjoured door Lyon met een beschamende 11-2 over 2 wedstrijden, datzelfde Lyon dat door Ajax compleet is weggetikt dat seizoen.

En dat wil Nederland gaan vertegenwoordigen op het hoogste niveau.
6 0
Redrum
Precies. Waar halen ze in vredesnaam het gore lef vandaan om dat CL-ticket op te eisen? Ik dacht altijd dat psv met afstand de meest schaamteloze club van Nederland was, maar al die tijd blijkt AZ gewoon nog veel erger te zijn.
1 0
Frank1978
Echt, als de rollen omgedraaid waren en Ajax zou dit flikken, zou ik me daar als supporter voor schamen.
6 0
Redrum
Dat niet alleen, moet je je eens voorstellen hoe de rest van Nederland tekeer zou gaan. Hugo Borst, Willem van Hanegem, Johan Derksen, Sjoerd Mossou, Tom Knipping en al die andere kenners zouden schuimbekkend met spoed afgevoerd zijn naar het ziekenhuis. Nu zijn ze allemaal verrassend stil.
8 0
Frank1978
Ratten...
3 0
mgtow
Deze man heeft teveel kaaspoeder gesnoven.
2 0
Amp
Als ze norma hadden gedaan had ik ze zeker gesupport. Nu hoop ik gewoon dat ze in de allerlaatste seconde van de blessuretijd in de laatste wedstrijd van de kwalificaties eruit worden gemieterd door een slecht geraakte terugspeelbal of eigen doelpunt. Wat een kwallenclub is dit de laatste jaren geworden, niet te zuinig...
3 0
Redrum
Klopt, dit gedrag komt niet helemaal uit de lucht vallen. Ze hebben al langer praatjes. Slot is ook een verschrikkelijke kwal van een vent trouwens. Die bal gehakt is wat mij betreft nooit welkom bij onze mooie club.
4 0
stefanwillem
Normaal gun ik het elke Nederlandse ploeg om voorrondes door te komen. AZ gun ik inmiddels de niges en verder helemaal niks.
4 0
Frank1978
AZ gaat zich naar alle waarschijnlijkheid ook niet plaatsen voor de CL. Zou me niks verbazen als "Q2" ook meteen hun eindstation is.
2 0
AjaxDaniel
Helemaal niks klaar gespeeld tegen Utrecht dus een toontje lager zingen mag wel.
2 0
Redrum
Tja, ze missen Boadu en Stengs en er blijft direct helemaal niets meer over van die topclub uit Alkmaar. Toch zijn ze daar zelf nog steeds apetrots op het feit dat ze ons verslagen hebben in blessuretijd terwijl we maar liefst 6 basisspelers misten.
3 0
Bky
Die Stengs had al ruim 20 wedstrijden geen knikker meer geraakt pre-corona. Die kun je prima missen. Overhyped ventje.
3 0
Redrum
Sowieso. Ik ben blij dat het geroep om hem hier ook opgehouden is. Zo'n ventje gaat nooit iets presteren bij een grote club. Lekker veilig ballen bij AZ ligt dit soort mannetjes wel, maar zodra er echt wat verwacht wordt geven ze niet thuis.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ze stonden een punt achter! Doelsaldo wordt gerekend als extra punt, dus ga lekker in hoekje huilen en hou je...
4 0
Bjorn
Nog twee nachtjes hopen en dromen in Alkmaar, dan terug naar de realiteit.
3 0
LeslyDeSa
Wat een gekkies daar in Alkmaar. Lachwekkend
2 0
Redrum
Je hebt er ook geen recht op. Zo'n AZ zou toch niet serieus zelf denken dat ze iets te zoeken hebben in de CL mag ik hopen he? Ze mogen hun handjes al dicht knijpen met plek 2, want dat is normaal gesproken al onhaalbaar voor de topclub uit Alkmaar.
8 0