Speelschema WK 2022 bekendgemaakt

GinoHaverkamp, 15-07-2020 om 16:15, 1677 views, FIFA |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Wereldkampioenschap voetbal van 2022 krijgt steeds meer vorm. De FIFA heeft namelijk het wedstrijdschema van het in Qatar georganiseerde toernooi bekendgemaakt via de eigen website.

Zoals reeds bekend begint het WK op maandag 21 november 2022 en wordt de finale gespeeld op zondag 18 december. Het eerste gedeelte van het toernooi zit bomvol. Tijdens de groepsfase worden er namelijk vier duels per dag gespeeld. De eerste wedstrijd begint om 11.00 uur Nederlandse tijd, de andere drie om 14.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur Nederlandse tijd. 

Daarmee is het toernooi met 28 speeldagen het kortste WK sinds 1978, toen er nog zestien teams meededen in plaats van de 32 landen die vandaag de dag meedoen. Dit omdat het kampioenschap tijdens het reguliere seizoen valt in plaats van in juni en juli. In Qatar is het in de zomer namelijk te heet om normaal te kunnen voetballen.

Op 18 december 2022 om 16.00 uur vindt de finale plaats in het Lusail Iconic Stadium, met 80.000 zitplaatsen het grootste stadion in het land. Eind dit jaar wordt er geloot voor de Europese kwalificatiecyclus.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Illegaal
Ik ben aan het wachten op die grootsmoelen met de blm onzin die kritiek op Derksen leverden...
Waar blijven jullie stelletje slappelingen?
Waar ben je nu knvb. koeman, wijnaldum en halve zool depay met jullie domme grote bek?
Gaan jullie in Qatar voetballen dan houd onmiddellijk op over over dat blm onzin en ga je diep schamen.
4 -3
Duif63
Eerst maar eens afwachten of we ons wel gaan plaatsen.
0 0
Ozymandias
Zij proberen ten minste iets aan het racisme in hun eigen land te doen.
2 -6
Joker
Wat doen ze dan roepen dat ze tegen racisme zijn zoals elk normaal denkend mens...

En dan hypocriet in het vliegtuig stappen naar qatar, waar thuis blijven een statement is.

Benieuwd hoeveel donkere medemensen en in navolging daarvan de blanke daar dan voetballen.. juist zij moeten daar voorop lopen niet te gaan voetballen.. Dst is een statement .

Tegen slagerij tegen homofobie
1 -2
RuffRhythim
WK voetbal in november/december met je winterjas aan.

Denk dat ik tegen die tijd maar een vakantie ga boeken voor Nieuw Zeeland...
1 0
mgtow
Ik mag toch wel aannemen dat die frustraatjes die zich het NL elftal noemen niet afreizen naar Qatar want ze zijn toch zo tegen slavernij, racisme en onrecht enzo?
5 -4
Ozymandias
Dit vind ik zo'n dom argument. Omdat voetballers zich uitspreken tegen racisme in hun eigen land mogen ze niet in een ander land wat racistisch voetballen? In dat geval zouden ze hun vak nergens kunnen beoefenen aangezien elk land ter wereld in grotere of kleinere mate racistisch is.
3 -5
Illegaal
Vind je het ook niet dom dat in Amerika een zware crimineel die tegenstand bood tegen de politie en die het leven laat, dat ze hier in een ander werelddeel en ander land gaan demonstreren over iets wat in Amerika gebeurt en niet hier.
2 -2
Ozymandias
De meeste mensen in Europa protesteren niet dat de politie in de VS George Floyd heeft vermoord maar protesteren het racisme in hun eigen landen.
1 -1
Illegaal
Je bent tegen of voor racisme en niet iets daartussen in dat bestaat niet!!!..... begrijp je dat niet?
1 -3
Ozymandias
Maar er is een groot verschil tussen iets aan racisme in het land waar je vandaan komt en iets aan racisme doen in elk land ter wereld.
1 0
MichelAngelo66
Noem jij het maar een dom argument, maar dat is het natuurlijk niet. Als je zo stelling neemt naar een praat programma dan mag je verwachten dat ze ook kritische stappen nemen bij daadwerkelijke misbruik en slavernij in de huidige tijd. Roepen over 300 jaar geleden en een mislukte grap, maar de stil blijven als het je bankrekening spekt is redelijk hypocriet.
3 -1
Ozymandias
Ze roepen niet over 300 jaar geleden. Ze spreken zich uit over wat er vandaag de dag gaande is in het land waarin ze zijn opgegroeid. Dat ze zich uitspreken over het racisme in hun eigen land betekent niet dat ze alle problemen van de wereld ook om hun schouders moeten nemen. Het is goed dat ze zich uitspreken over het racisme in Nederland. Dat betekent niet dat ze zich ook direct met het onrecht in andere landen hoeven te bemoeien. Als iedereen zich richt op het onrecht in hun eigen land zou de wereld er een stuk beter uit komen te zien.
1 -4
AjaxDaniel
Walgelijk
3 0
Ozymandias
Het zal het eerste WK worden wat ik oversla. Geen haar op mijn hoofd dat ik gezellig voor de buis ga kijken naar wedstrijden die in een Fascistische staat als Qatar worden gespeeld.
1 -4
nummer14
wat moet jij anders met je tijd man? zit de hele fucking dag een beetje op showtime dus doe ff normaal joh, alsof je niet gaat kijken hahahaha. de hele wereld kijkt daar naar joh
1 0