'Na drie wedstrijden was het krediet al weg'

ArthurV, 13-07-2020 om 19:15, 6683 views, Tubantia |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Václav Černý baalt er flink van dat hij nooit tot wasdom is gekomen bij FC Utrecht. De aanvaller speelde slechts drie wedstrijden in de hoofdmacht van de Domstedelingen, waarna hij het moest doen met speelminuten bij de beloften. Maandag maakte Černý op huurbasis de overstap naar FC Twente.

'Ik zeg niet dat ik in die wedstrijden goed speelde', is Černý zelfkritisch tegenover Tubantia. 'Maar ik was net begonnen, alles was nog nieuw. Geloof me: ik ben de eerste die toegeeft als ik slecht heb gespeeld. Ik ben enorm zelfkritisch. Maar ik heb nooit enige uitleg gekregen over het hoe en waarom. Na drie wedstrijden was het krediet al weg. Zo snel... Dat heb ik nooit begrepen.'

Černý hoopt bij FC Twente zijn belofte eindelijk in te kunnen lossen. 'Aan de buitenkant denken de mensen misschien dat het bij mij in het begin allemaal vanzelf is gegaan. Ik speelde goed, en kwam in het eerste elftal van Ajax terecht. Maar die mensen vergeten dat ik op mijn vijftiende zonder mijn ouders vanuit Tsjechië in een vreemd land terechtkwam. Ik heb onderweg heel wat moeten overwinnen om zo ver te komen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LammertAlbertus
Vaclav Cerny = Bad Attitude
1 -3
Lazell
Ik blijf dat maar lezen, maar waarom? Wat doet hij verkeerd?
1 0
hakkietjakkie
Precies, ik zie juist een jongen die alles doet om te slagen. Ik heb zelf ook nooit begrepen waarom ik hem een paar wedstrijden zag spelen, weliswaar zeer matig, en vervolgens niets meer van hem zag.

De club die hem de tijd en ruimte gunt in het eerste elftal, kan zomaar profiteren van het ongeduld van bijv FC Utrecht. Laat hem tot aan de winter gewoon spelen tot aan de winterstop, goed of slecht maakt niet uit. Cerny gaat het nog laten zien zeker weten!
1 0
fanforeffer
In een prestatie milieu is er geen plaats voor sentiment,vaclav , je krijgt nu de kans bij Twente , grijp die kans !
5 -1