Man City mag Europa in na uitspraak CAS

GinoHaverkamp, 13-07-2020 om 12:40, 2454 views, CAS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het CAS heeft een streep gezet door de Europese uitsluiting van Manchester City. De club mocht de komende twee seizoenen niet meedoen aan de Champions League als straf voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels, maar dat is nu ongedaan gemaakt.

De UEFA beschuldigde Manchester City begin dit jaar van misleiding met sponsorinkomsten en het niet naleven van de Financial Fair Play-regels. De bond strafte de club met een uitsluiting van twee jaar voor Europees voetbal en een boete van dertig miljoen euro. Daaropvolgend stapten de Engelsen naar het CAS, het internationale sporttribunaal.

En met succes, want het CAS heeft Manchester City in het gelijk gesteld en daarmee de straf van tafel geveegd. De club mag volgend seizoen dus meedoen aan de Champions League. Wel krijgt de huidige nummer twee van de Premier League een boete van tien miljoen euro, omdat de vereniging niet meewerkte aan het UEFA-onderzoek.

Slecht nieuws voor Ajax

Het juridische succes van Manchester City betekent slecht nieuws voor Ajax wat betreft de potindeling van de Champions League volgend seizoen. De club had in pot 2 kunnen zitten als Manchester City, dat hoger op de coëfficiëntenlijst staat dan de Amsterdammers, niet mee zou doen aan het miljardenbal. Al was dat ook met uitsluiting van The Citizens geen zekerheid, gezien het feit dat Manchester United virtueel ook een Champions League-ticket in handen heeft.

Beide clubs uit Manchester hebben nu een virtueel Champions League-ticket in handen en hebben ook meer coëfficiëntenpunten dan Ajax. De kansen op een eventuele plek in de tweede pot bij de Champions League-loting zijn daardoor kleiner geworden voor de Nederlandse recordkampioen. Logischerwijs moet Ajax zich wel zien te plaatsen voor het miljardenbal, wat gebeurt als de winnaar van deze jaargang zich ook via de eigen competitie plaatst.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Eigenlijk een rare uitspraak. Het CAS stelt, dat de schuld onvoldoende bewezen is, maar tegelijk heeft het CAS vastgesteld, dat Manchester City niet goed aan het onderzoek heeft meegewerkt. Van wege dat laatste krijgt City wel een boete van 10 mio Euro (was overigens 30 mio).

De les van dit alles is, of lijkt te zijn, dat niet meewerken aan of het frustreren van een onderzoek, zoals in dit geval mbt FFP, dat dat loont en dat je er af komt met een boete. Een boete die ook nog eens verlaagd is geworden en voor dergelijke clubs 'een druppel op de gloeiende plaat' is.
0 0
DeHardeWaarheid
Onvoldoende bewezen en/of verjaard. In de UEFA reglementen staat een verjaringstermijn van 5 jaar.
0 0
LeslyDeSa
Pfoe dat betekent dat Chelsea zomaar CL kan mislopen. Wat zal Ziyech dan balen zeg..
0 0
Illegaal
Geld is alles geld bepaalt, ook hier weer.

Rechtvaardigheid is ver te zoeken
0 0
Kokakola
Je suis choqué
1 0
Huntelaar020
Is pot 2 nu wel uitgesloten of hebben we nog een redelijke kans?
0 0
Huntelaar020
Is pot 2 nu wel uitgesloten of hebben we nog een redelijke kans?
0 0
Dolblij
Of het nou klopt of niet, en gevoelsmatig klopt dit niet, geeft dit oordeel ruimte voor nog meer petrodollars en rijke sjeiks die denken dat ze met geld alles, inclusief rechtszaken, kunnen kopen.
0 0
JordanAFCA
Dus fraude mag wel, maar dingen op het veld gooien gaat te ver..
2 0
Illegaal
Fraude kan bijna iedereen met geld afkopen als je genoeg hebt.

Wij gaan de bak in voor een kleine overtreding.

Mensen die geld en macht hebben daar wordt mee geschikt.... schikken is niks anders dan corruptie oftewel je straf afkopen van een corrupt rechtssysteem.
1 0
Redrum
Wat clubs als City, Chelsea en PSG doen is eigenlijk een beetje hetzelfde als je vader of moeder je werkstuk laten maken en het dan op school inleveren alsof je het zelf gemaakt hebt. Zelf heb je er geen ene reet aan gedaan en had je er ook simpelweg de kwaliteiten niet voor, maar toch ben jij degene die er mee gaat lopen pronken. Wat zegt die CL-winst van Chelsea nou in hemelsnaam? Is er één voetballiefhebber ter wereld die met respect over Chelsea praat? Nee.
1 0
Sluk
Chelsea werd pas interessant toen ze door de transferban ineens noodgedwongen talenten in de wedstrijd selecties op moesten nemen. Daarvoor was het een selectie van bij elkaar gekochte Europese subtoppers. Maar bij dit soort clubs geldt alleen de korte termijn.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Goh wat toevallig, flinke steekpenningen dus
0 0
Joseph
Kortom, financial fair play doet er bij het CAS niet toe.
1 0
DeHardeWaarheid
Het CAS heeft gewoon zijn werk gedaan en de UEFA gewezen op de eigen reglementen. Alles wat de UEFA wel kon bewijzen was verjaard..
0 0
Redrum
This corruption was sponsored by Abu Dhabi United Group.
3 0
Ajaciedvooraltijd1434
Money talks..... gatverdamme wat een schijtclub is dat City ook. CAS en de UEFA wat betalen en ze kunnen weer.
3 0
Redrum
Yup. City, Chelsea en PSG. De drie meest corrupte clubs van deze tijd. Deze clubs maken het voetbal helemaal kapot en ze gaan er gewoon lekker mee door. Niets meer dan speelballetjes van buitenlandse miljardairs die zich vervelen en die niet vies zijn van wat vieze spelletjes. Toch is het tot op de dag van vandaag nog steeds niet heel succesvol gebleken, aangezien slechts één van deze clubs het gelukt is om een CL te winnen. De manier waarop is nog steeds één van de meest zielige en schaamteloze CL-overwinningen sinds de winst van psv in 1988.
2 0
AlexIbarra
Respect voor City hoor...

Wanneer je als club beter in corruptie bent dan de UEFA, zit je op een bijzonder hoog niveau.
5 0
AjaxDaniel
Hahaha wat een grap. Vooral niet meewerken aan het onderzoek dus, want dan kom je er van af met een boete.
1 0
chloorbestendig
Nou, dat zag echt niemand aankomen....
0 0