Cillessen weer op de bank: 'Kiezen wat het beste is voor het team'

GinoHaverkamp, 13-07-2020 om 08:10, 2745 views, Voetbal International; Movistar |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jasper Cillessen lijkt klaar te zijn bij Valencia voor wat betreft dit seizoen. De oud-Ajacied is niet geblesseerd of geschorst, maar is door interim-trainer Voro simpelweg naar de bank verwezen. Jaume Domenéch krijgt voorlopig de voorkeur.

Het lijkt er ook niet op dat de sinds eind juni bij Valencia actieve Voro op de korte termijn weer gaat kiezen voor Cillessen. De trainer krijgt bij Movistar de vraag waarom hij Cillessen, ondanks zijn redelijke prestaties, niet opstelt. 'We kiezen altijd wat het beste is voor het team', citeert Voetbal International hem.

Voro lijkt meer gecharmeerd te zijn van Domenéch, die Cillessen rond de winterstop ook al naar de bank verdrukte. Toen kampte de Nederlander met een blessure, maar ook in de periode daarna moest hij een tijd genoegen nemen met een reserverol. 'In het kader van de goede prestaties onder de lat, hebben we Jaume de kans gegeven, omdat we weten dat hij goede prestaties levert.'

Cillessens nieuwe, voorlopige rol bij Valencia zou Ajax wellicht niet zo slecht uit kunnen komen. Volgens geruchten zouden de Amsterdammers de doelman, die tussen 2011 en 2016 voor Ajax uitkwam, graag terug willen halen als André Onana vertrekt. Als Cillessen niet nodig wordt geacht in Valencia, zou hij wellicht voor een wat lagere prijs de deur uit kunnen gaan.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Ajax doet er goed aan om de lijntjes kort te houden met Cillessen/ Krul.

Als Onana weggaat, heeft Ajax nog geen interessante vervanger in de picture staan.
0 0
Jayq
Onder andere Van Crombrugge en Schwolow zijn al lang genoemd als mogelijke opvolgers, dus er staat wel iets in de picture. Of je vind ze niet interessant dat kan ook. Maar dan vind ik Krul ook niet zo interessant.
0 0
Sjakio
dan zit je bij barca toch lekkerder op de bank
0 0
insectenverdelg
Je kan twijfelen over de keus die Voro maakt, feit blijft dat Jasper zich daar niet onomstreden heeft gemaakt.
1 0
JariHeijden
Klopt. Hij doet het best prima, maar niet briljant. Ik vond hem gemiddeld sterker in de wedstrijden die hij bij Barca mocht keepen (bekerwedstrijden). Dat vond ik eigenlijk zijn beste periode.

Als ik hem bij Oranje zie keepen, dan kunnen we wel stellen dat het nog steeds een uitstekende keeper is. Als Onana vertrekt, dan lijkt het mij zonneklaar dat Ajax hem gaat proberen los te weken bij Valencia. Dat zou ik zeker toejuichen.
1 0