Lof voor De Ligt: 'Juventus kan niet meer zonder hem'

BartVeenstra, 09-07-2020 om 11:55, 7841 views, La Gazzetta dello Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Matthijs de Ligt had Juventus eerder deze week liever niet zien verliezen van AC Milan (4-2), maar de complimenten in La Gazzetta dello Sport zullen hem waarschijnlijk goed doen. Volgens de Italiaanse sportkrant kan Juventus inmiddels niet meer zonder hem.

Naast De Ligt ontbrak ook Paulo Dybala tegen AC Milan. Beide spelers waren geschorst. 'Dybala en De Ligt zijn twee spelers waar Juventus niet meer zonder kan', schrijft de krant. 'Het gemis was overduidelijk in de knotsgekke avond tegen Milan. De Nederlander en de Argentijn zijn de spelers met de meeste minuten in de benen. Het spel van de ploeg van Maurizio Sarri wordt beïnvloed zonder hen.'

Juventus heeft De Ligt dan ook hard nodig, zo geeft La Gazzetta Dello Sport aan. 'Daniele Rugani betaalde de tol voor het feit dat hij op 22 februari voor het laatst een wedstrijd speelde en Leonardo Bonucci was slechts een schaduw van zichzelf. De aanvoerder is met 3663 minuten dit seizoen de meest gebruikte speler, maar Bonucci lijkt simpelweg niet zonder De Ligt te kunnen.'

Eerder in het seizoen schreef men nog dat Leonardo Bonucci De Ligt bij de hand nam, maar die rollen zijn omgedraaid. 'Na enige tijd en wat blunders is de oud-Ajacied uit alle proporties gegroeid en lijkt hij nu op een verdediger die geboren en getogen is in ons land. Hij geeft de aanvallers geen millimeter ruimte en speelt zoals hij gewend is in Nederland. Met De Ligt aan zijn zijde is Bonucci vrijer van geest en speelt hij beter dan hij tegen Milan deed.'

Denk jij dat Inter met 0-2 wint op bezoek bij Hellas Verona? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Het verschil in niveau wat De Ligt voor en na de Coronavirus stop haalt is enorm. Dat versterkt mijn geloof dat hij na het zware seizoen bij Ajax fysiek gewoon niet in staat was om zijn beste voetbal te spelen.
0 0
Siemmie
Dat zal zeker hebben meegespeeld, maar ik denk dat het voornamelijk te maken heeft met de overstap naar Juventus. Het is natuurlijk niet niks om op je 20e naar een ander land te moeten, een andere cultuur, een andere taal, andere filosofie bij de club, hoge druk etc. Spelers moeten in het begin altijd wennen, en dat geldt voor een jong knaapje als De Ligt helemaal.
0 0
gras
Of hij werd volgepropt met instructies van Sarri over het zogenaamde hogeschool verdedigen in Italië en nu heeft hij in de gaten dat het vooral mentaal is.

Sarri is een praatjesmaker. De Ligt heeft niet in een half jaartje opeens leren verdedigen. Hij moest wennen aan de druk, verwachtingen, nieuwe omgeving en nieuwe ploeg en nu staat hij er.

Maar in een ploeg die echt niet voor de CL gaat. Zonde.
2 0
Stamhoofd
Knap dat hij nu gewoon de best is daar, helemaal mooi voor het Nederlandse voetbal natuurlijk.
Volgend jaar nog uitblinken in de Champions League en daarna naar Barca of Real. Hij moet niet langer dan 2/3 jaar bij Juve blijven.
3 -1
Leprechaun
En nu lekker door naar een voetballende ploeg. Bayern of Liverpool zou geweldig zijn.
3 -2
MK77
Nou das duidelijk. De Ligt is uitgeleerd in Italië en kan dus door naar een leukere competitie. Misschien kan hij naar de ED dan leert hij beter opbouwen. Zullen we hem ruilen voor Veltman?
3 -2
Schip
Haha, geweldig. Al die verhalen dat hij zoveel zou kunnen leren van de Italiaanse slagers.

Zolang hij zijn eigen spel speelt. komt hij tot zijn recht. Dat hij bij Juve nu ook al zo domineert, zal hem natuurlijk wel extra vertrouwen geven. Ik hoop dat hij zijn dominantie ook eens meebrengt naar oranje. Dat is de volgende stap. Hij doet echt geen millimeter onder voor van Dijk hoor. DIe twee moeten elkaar alleen nog beter aanvoelen. Maar beiden excelleren pas echt in een aanvallende ploeg. Moet je net Koeman hebben.
4 -1
MK77
Ik denk dat Juventus best als satellietclub gebruikt kan worden hoor om verdedigers op te leiden. Gewoon Pierie en Schuurs een jaartje uitlenen om wat ervaring op te doen
3 0
AFCA-B93
Dan krijgt Juve ADO op hun dak lol
0 0