RB Salzburg-trainer: 'Gebruik Ajax als voorbeeld'

BartVeenstra, 04-07-2020 om 15:00, 3541 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Red Bull Salzburg-trainer Jesse Marsch gebruikt Ajax graag als voorbeeld om met Red Bull Salzburg Europees succes te boeken. De club werd eerder deze week voor het zevende jaar op rij kampioen van Oostenrijk, terwijl ook de beker al werd gewonnen. Structureel succes in de Champions League blijft echter nog uit.

'Ik ben heel trots dat de ploeg dit jaar de dubbel heeft gewonnen, alweer', aldus de oefenmeester tegenover FOX Sports. 'Maar onze volgende stap is om elk seizoen een echte Champions League-ploeg te zijn. En niet alleen maar om terug te kijken op 2019 en te zeggen: Wow, dat was goed.'

Marsch kijkt dan ook graag naar Ajax als het gaat om het bereiken van Europese successen. 'En weet je, ik gebruik Ajax als voorbeeld van een team uit een kleiner land, die elk jaar weer in de Champions League staat en strijdt om de groepsfase door te komen. Ik denk dat dij wie die ambitie ook moeten hebben. We moeten ons richten op de toekomst, en alles op het gebied van scouting, jeugdopleiding, trainers en fysieke training. Alles wat we doen moet daarop gericht zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LeslyDeSa
Best ironisch. We zijn zelden zo weggespeeld door een club als toen in 2014 tegen RB Salzburg. Een van mijn pijnlijkste Ajax herinneringen
3 0
AFCAMM
Ja, en we kunnen helaas ook niet zeggen dag Ajax ‘ieder jaar’ CL speelt.
Zo zie je maar wat een (heel) goed seizoen kan doen..
0 0
Ozymandias
Tja, dat krijg je als één van de twee ploegen een doctor in dienst heeft die bekent staat om zijn dopingprogramma. Het was al opvallend hoe de spelers van RB Salzburg de gehele wedstrijden als een gek over het veld heen rende zonder een teken van vermoeidheid.
0 0
3*stars*3
Ajax kan ook leren van Salzburg en hoe die gasten daar scouten.
Is al aantal jaar top hoe ze het daar doen.
0-19 won paar jaar geleden ook de Youth League.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, zoals die geweldige aankopen als Kristensen en Wöber. Waarom heeft Ajax die niet gekocht? RB Salzburg koopt veel spelers waar regelmatig inderdaad enorme parels (zoals Mané, Keïta, Upamecano en Haaland) tussen zitten maar ik zou ze niet snel gebruiken als een voorbeeld van een goed transferbeleid. Als je zoveel spelers koopt moet er af en toe natuurlijk wel zo'n parel tussen zitten. Hetzelfde geld voor Ajax met spelers als Tagliafico, Ziyech, Sánchez, De Jong, Dolberg, Martínez, etc.. Waar ze wel geweldig in zijn is het verkopen van spelers boven hun marktwaarde doordat ze RB Leipzig kunnen gebruiken om de prijs op te drijven.

Ik vind de enorme fitheid die spelers van RB Salzburg en RB Leipzig altijd lijken te hebben ook erg verdacht gezien de rol van Bernd Pansold.
1 -2
Ajax4life16
pff wat een afgunst komt er hier naar boven. Ze kopen misschien veel spelers maar over het algemeen hebben allebei die clubs gewoon een sterk beleid met veel jeugd onder veel topaankopen. Je kan niet ontkennen dat ze het gewoon goed doen. Daarnaast is die beschuldiging nergens op gebaseerd. Volgens mij zjin dopingtests ook gewoon verplicht dus vertel me maar hoe dit precies in zijn werk gaat.
0 0
Ozymandias
De beschuldigingen zijn gebasseerd op het feit dat ze een RB Leipzig en RB Salzburg een doctor gebruiken die bekent staat om zijn dopingprogramma's.

"Volgens mij zjin dopingtests ook gewoon verplicht dus vertel me maar hoe dit precies in zijn werk gaat."

Als je andere sporten (zoals wielrenner en de triatlon) volgt zou je weten dat dopingtests ongelofelijk makkelijk zijn om te omzijlen. Recentlijk is door een politieoperatie nog een groot dopingnetwerk in Oostenrijk ontmaskerd (Operation Aderlass). De atleten die doping gebruikten en door Operation Aderlass zijn betrapt waren veelvuldig op doping getest en nooit betrapt.
0 0
Redrum
Mooi om te lezen dat Ajax anno 2020 nog steeds clubs inspireert en motiveert. Toch zal er nooit een club zijn uit een kleinere competitie die kan evenaren wat Ajax heeft laten zien in Europa. Ajax is een legendarische club en er is niemand die Ajax kan evenaren.
2 0
Ajacied33
Zo is dat!
0 0
3*stars*3
Wereldwijd zien mensen Ajax als historische en 1 van de grootste clubs.
Alleen in NL willen veel mensen en zelfs media, het niet zien en koesteren.
Zonder Ajax was NL gewoon niveau Schotland of nog lager....
0 0