De Ligt: 'Kunnen nu geen gas terugnemen'

FinnDekker, 02-07-2020 om 18:00, 2857 views, Sky Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt gaat vol goede moed de laatste weken van de Serie A in. Zijn Juventus staat bovenaan de ranglijst en individueel gaat het de oud-Ajacied voor de wind. In gesprek met Sky Sport kijkt de verdediger terug en vooruit.

Sinds de hervatting van het voetbal in Italië gaat het de twintigjarige voor de wind. 'Ik voel me fysiek veel beter, maar ook mentaal gaat het veel beter met me. Dat is ook cruciaal.' De Ligt scoorde onlangs tegen Lecce en staat verdedigend zijn mannetje in het hart van de Turijnse defensie. 

'Lazio en Inter zijn beiden nog in de race. Inter is een geweldig team en heeft maar een paar punten minder. We moeten heel voorzichtig zijn. Er zijn nog negen wedstrijden te aan en dat zullen allemaal finales zijn, we kunnen nu geen gas terugnemen', stelt de rechtspoot vervolgens over de titelrace.

Aankomend weekend speelt Juve tegen Torino, een duel waar De Ligt veel mee heeft. 'Dat (het uitduel met Torino, red.) is een dierbare herinnering voor mij, want het was mijn eerste goal voor Juventus. Ik zat toen in een moeilijke periode en kreeg veel kritiek. Die goal was precies wat ik nodig had.'

Denk jij dat Atalanta met 3-2 wint van Napoli? Zet in en krijg 19,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!