Van Seumeren: 'Wij willen de top drie aanvallen'

ThijsZwagerman, 01-07-2020 om 16:25, 4182 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

FC Utrecht wil komend seizoen de voetbaltop van Nederland gaan aanvallen. De club bestaat woensdag vijftig jaar en heeft grote ambities in het jubileumseizoen. Het gat met topclubs Ajax, AZ, Feyenoord en PSV moet gedicht worden. 

‘Ik ben blij dat het wordt uitgesproken’, reageert trainer John van den Brom tegenover het Algemeen Dagblad op de heldere doelstelling van FC Utrecht. ‘Als grote club moet je, vind ik, die ambitie hebben. We hebben erover gesproken en gaan er alles aan doen. We zijn in een andere categorie gaan scouten en hebben nu jongens die geloven in dit plan.’ Clubeigenaar Frans van Seumeren is, evenals Van den Brom, overtuigd van het feit dat de ambitieuze doelstelling gerealiseerd kan worden. ‘Men gelooft het misschien niet, maar wij willen de top drie aanvallen.’

Technisch directeur Jordy Zuidam legt vervolgens specifieker uit hoe FC Utrecht dit denkt te bewerkstelligen. ‘We hebben in 2013 een plan neergelegd om structureel bij de subtop te horen. We hebben hoge pieken gehad en ook wat dalen. We hebben het fundament gelegd en nu is het tijd om de lat hoger te leggen’, aldus Zuidam. ‘Het zou ook gek zijn als we nu tevreden zouden zijn.’

Denk jij dat Chelsea na 10 minuten op voorsprong staat tegen West Ham? Zet in en krijg 6 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
insectenverdelg
Grootheidswaan ik lijd eraan
Ook al waren er medicijnen voor dan liet ik ze staan.
0 0
Ajaxbrl
Wij willen ieder jaar de CL winnen..
0 0
Henkjanklaas
Dat moet van Seumeren minimaal 25 miljoen bij leggen om daarop een kans te maken.
0 0
AFCAMM
Echte top zal Utrecht niet worden, maar in principe zouden ze stelselmatig mee moeten kunnen doen om 3-5.
0 0
ram
Hele logische ambitie. Utrecht zit al tijden in het linkerrijtje (en meestal redelijk hoor) dus de enige logische ambitie is op de top aan te vallen. En dat kan ook best in Utrecht.
0 -1
Frank1978
Differdange 03: "wij willen de Europese top aanvallen..."
1 0
Dolblij
Lekker laten pruttelen die lui uit Utreg. En als ze willen proberen aansluiting te vinden en wat beter te worden, dan veel succes. Kan de eredivisie alleen maar wat beter maken, met dank aan het niveau van Ajax.
0 0
ajaxminimax
Dorpsgek frans roept ook weer wat. Utrecht is de zoveelste club die dit roept, maar het is geen 1 gelukt. Roda riep het ook, en die bungelde afgelopen seizoen gewoon onderaan in de KKD. Twente heeft ook al op het 2e niveau gespeeld. En utrecht? Van mij mogen ze heel snel naar de KKD en dan failliet gaan, heb echt een grafhekel aan die club.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Met wat vraag ik mij af die dikke Sneijder in de spits of op doel?
1 0
Laurel
van Seumeren, respect voor de man dat ie zo rijk geworden is terwijl er geen zinnige en verstaanbare zin uit zijn mond komt. Echte handelsman en doorpakker bij de dingen waar hij kennis van heeft opgebouwd - hulde!

Maar in dit geval kan het dan ook niet anders dat ie weer wat figuren rond zich heen heeft verzameld die deze onzin in een Powerpoint aan hem hebben gepresenteerd, hij alweer zijn cc heeft getrokken en dit is gaan geloven en napraat
1 0
Jan Doedel
Ik kom niet meer bij van het lachen hahahaha
1 0
PierreHeno
Oftewel hoe kom ik in het gevlei bij de Utrecht fans...
0 0
behangdelul
Nu nog met voetbal en niet met haat
3 0
Bky
Met top drie bedoelt ie natuurlijk Feyenoord, PSV en AZ. Daarboven heb je de absolute top met Ajax, maar bij Utrecht snappen ze ook wel dat wij ver buiten bereik zijn.
2 0
Amp
stap 1: minder calimero gedoe daar. stap 2: leer je ook eens opladen voor andere wedstrijden dan alleen tegen de topclubs. als dat lukt, dan kom je al een heel eind, al mogen ze van mij kapot gaan sinds dat gedoe met die supporters weghouden zodat de eigen verboden supporters lekker in het stadion konden blijven komen.
1 0
Champy
Twente en AZ hebben dit ondanks veel betere prestaties in de laatste 10 jaar niet eens het recht om zulke uitspraken te doen, laat staan Twente. En dan zet je hun prestaties tegenover de historische prestaties van de top 3 plus hun entourage en achterland.

Qua prestaties en resultaten is er in de laatste 25-30 jaar al lang geen top 3 meer, maar een top 2, met om de zoveel jaar een andere 3de club die een beetje komt dreigen.
0 0
stefanwillem
Serieus? Gaat kabouter Wesley al z’n poen erin pompen? Of in elk geval wat hij over houd als ie Yo heeft afbetaald.
0 0
Kuningast
Hopelijk degraderen ze. Wat heb ik een enorme hekel aan utrecht gekregen na dat gejank van ze
0 0
MankeNelis
Het mag wel een betere top 5 worden in de ED daar worden we allemaal wijzer van. Niks mis mee een beetje ambitie/competitie. Echter; er is slechts één ware nr 1 ;_))
0 0
Schip
Deze tekst herinner ik me nog van de jaren 90 en begin 2000. Utrecht als 'challenger' of i.d.

Je komt enkel bovendrijven met een top opleiding en top scouting. AZ doet dat prima, maar heeft daar ook een traditie in. Nou heeft Utrecht ook geen onaardige opleiding, maar ook geen top. En de scouting is ook niet om heel warm van te worden. Blijft gewoon bij teksten.
0 0
AjaxDordt
Nou uhm... oke.. succes?
0 0
Adam24
Qua breedte hebben ze echt een hele goede eredivisie selectie (breder dan AZ en Feyenoord). Missen misschien net die een of twee wekelijkse uitblinkers maar verder goed. Als je die kunt halen dan kom je al een heel eind.
0 0
Lagasj
Dat wil Utrecht al 50 jaar.
Eerst maar eens van de "kleine" clubjes winnen.
1 0
Hollister
Vind het een prima man, recht door zee, en ja , regelmatig steekt hij de draak aan met onze club, maar ik kan deze man goed hebben... een echte clubman die dingen die dingen doet uit clubliefde ipv financieel gewin
1 -2
Babayaka
Niet gelijk in de stress schieten hier, maar waarom zou het niet kunnen, ze maken het ajax vaak genoeg zeer moeilijk, terwijl ajax 1 van de betere voetballende ploegen is, als ze nog 30x die zelfde mentaliteit kunnen opbrengen zou utrecht best kunnen aansluiten.
1 -1
Ajacied33
Je bestormt niet de top door een paar keer van Ajax te winnen, zo werkt dat niet. De week nadat ze van ons winnen verliezen ze van pak m beet Rkc. Ze zijn alleen gemotiveerd te krijgen tegen Ajax. Ze hebben niet heel veel geld, geen aantrekkingskracht voor jonkies, geen bijzondere opleiding. Vraag me dus af hoe ze deze woorden willen waarmaken. Bovendien is dit niet de eerste keer dat van Seumeren dit roept. Blijft bij bla bla
1 0
Hollister
jezus man doe niet zo kinderachtig, deze man stopt zijn Ev uit clubliefde in zijn club.. en ja ze zijn fel tegen Ajax en dat levert gewoon weer mooie sport op... deze man gewoon goudeerlijk en als hij met zijn club wil proberen om dichter bij feyenoord en AZ te komen wat is daar mis mee? Mag hij geen ambities hebben?
daarbij doet hij het best goed met Utrecht.. is toch gewoon een prima subtopclub de laatste 10 jaar.... nu probeert hij de volgende stap te maken... wat en kinderachtig Amsterdams standpunt heb jij ook weer
1 -1
Amp
dat is dus precies het probleem, ze kunnen het niet 30x per seizoen maar slechts maximaal 5x per seizoen waaronder de bonuspotten tegen ajax...
1 0
Raoul14
Hoe zou psv zich nu voelen met die opmerking? :-)
1 0
Hollister
Ligt er aan wie hij met de top 3 bedoeld... voor mij zijn dat toch nu AZ, PSV en Ajax
0 0
BokkieBokstra
Dat soort verhalen lees je altijd voor het nieuws seizoen, dan wordt het heel druk in het rechterrijtje. Heel veel clubs die structureel mee willen spelen in de top.
0 0
GinoAFCA
Moet wat minder drinken die van seumeren
2 -1
Kokakola
Jan de Jong 2.0
0 0
fanforeffer
Redrum ,klopt in de top 5 kom je als tegen alle clubs je top kunt motiveren, utreg kan dat alleen tegen ajax .
0 0
Lazell
Goed om ambitieus te zijn, maar de top-3 aanvallen is niet realistisch. Misschien met heel goed beleid dat ze a la AZ er eens een jaartje tussen kunnen komen. De gehele top 3 is in alle facetten beter dan FC Utrecht.

FC Twente, Vitesse en zelfs Roda hebben dit ook geroepen. Kijk waar ze nu staan. 2 zijn er finaal aan onderdoor gegaan en Vitesse speelt al jaren Russisch roulette qua financiën.
1 0
Ajacied33
Groningen riep dit ook. En zie waar ze staan. Het is heel leuk om zoiets te roepen, maar het is en blijft erg lastig om structureel aan te haken bij de top 3. Vitesse met een rijke Georgiër en Roda met een rijke Zwitser is het niet eens gelukt...
0 0
JohnnyD
Ik zou zeggen, doe gewoon wat je moet doen en dan zie je vanzelf wel waar je eindigt. Stel dat ze een keer in de top 3 eindigen, maar door een zwak seizoen van 1 van de 3. Heb je dan je doel bereikt? In de top 3 eindigen is een proces van jaren. Soms red je het niet door een minder seizoen dan wel domme pech terwijl je er op basis van het getoonde spel wel recht op zou hebben gehad. Andersom red je het soms wel, maar alleen maar door toedoen van anderen. Het is zo'n hol geblaat deze uitspraak en kan alleen maar tegen je werken.
0 0
Bonno1978
Hahahahahahaahhaahhaahahaha
0 0
ajaxxcied4life
Ik vind dit zo een asociale vent. Ik heb dit haast nooit, maar hem moet ik echt niet net zoals die behangboer uit Den Haag.
4 0
Hollister
Gelul, zeer innemende man, zeer recht door zee maar wel eerlijk
0 -2
ajaxxcied4life
Ik vind dit zo een asociale vent. Ik heb het haast nooit, maar hem moet ik echt b
3 0
Redrum
Alleen al die kop van die vent, echt verschrikkelijk.
2 0
godlike
Ik hoor Ted van Leeuwen praten
0 0
trodat4030
Je moet gewoon keihard gaan krijsen dat het een top 5 is en geen top 3/4, ben je over 2 a 3 jaar 'top'. Als AZ dat kan, kunnen jullie t ook..
3 0
Gajes
Moet je een betere trainer voor de groep zetten, selectie is niet eens zo slecht. Met een paar gerichte aankopen kunnen ze wel 3de worden
1 0
MrPink
Haha blijven dromen Fransie. Helemaal niks in Utrecht.
1 0
MK77
Het enige voordeel wat ze hebben is dat Jong Utrecht ook in de KKD speelt. Ik zie eerder dat Willem 2 de aansluiting maakt
0 0
migilo
Zolang men daar zo obsessief met Ajax bezig is gaat dat 'm niet worden Frans.
4 0
VoorAltijdNummer14
Totdat Utrecht alle 24.000 stoeltjes in de Galgenwaard een keer kan vullen, mogen ze zichzelf echt geen grote club noemen. Zelfs tegen Ajax in de schuimbekwedstrijd van het jaar zijn ze niet uitverkocht!
2 0
Redrum
Begin voor de lol eens om ook tegen andere clubs dan Ajax alles te geven. Dan komen ze daar al een heel eind denk ik.
9 0