Molenaar trots: 'De Ligt als speler en als mens énorm gegroeid'

BartVeenstra, 29-06-2020 om 07:55, 5287 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dat Matthijs de Ligt bij Juventus in een uitstekende vorm verkeert, heeft ook zijn schoonvader Keje Molenaar gezien. De verdediger lijkt steeds meer op zijn plaats bij de Italiaanse topclub en daarnaast ook in Italië zelf.

Sinds kort heeft De Ligt, samen met zijn vriendin, een pup en het hondje krijgt louter Italiaanse bevelen. Molenaar legt uit dat het tweetal al aardig 'ver-Italiaansd' is. 'En dat moet ook wel. Je moet mee in die cultuur, in die mores, in die taal als je daar wil slagen', zegt Molenaar in de Volkskrant.

Afgelopen vrijdagavond werd Lecce met 4-0 verslagen. De Ligt was goed voor een treffer en op de Italiaanse televisie kreeg hij een tien voor zijn optreden. 'Hij viel op door zijn timing en zelfverzekerdheid, precies de dingen waar hij in het begin op planeet Juve werd overlopen', voegde La Gazzetta dello Sport er nog aan toe.

'Je bent in Italië God of niks', geeft Molenaar aan. 'Het was goed voor Matthijs, een paar schoten voor zijn kop. Bij Ajax was hij beschermd opgegroeid, als jongen uit de eigen jeugd kun je niet snel iets verkeerd doen. De offensieve speelstijl was hem met de paplepel in gegoten. In Italië moet je veel meer in je eigen zone blijven. Je wordt afgerekend op verdedigen, niet op opbouwen. Daarom is Matthijs daar ook naartoe gegaan. Weg uit zijn comfortzone', aldus Molenaar, die trots is op de oud-Ajacied. 'Hij is als mens en als speler énorm gegroeid.'

Denk jij dat Crystal Palace met 1-0 wint van Burnley? Zet in en krijg 5,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aspers73
Bij Ajax mocht hij zelf nadenken, bij Juve wordt dat voor hem gedaan(en voor alel andere spelers).
0 -1
Leprechaun
Toch fijn, zo'n mediageile schoonvader.

En dan dat gelul over zijn ontwikkeling daar. De arrogantie in Italië dat hij daar pas leert te verdedigen. Dit is een jongen die aanvoerder was van het elftal dat Juventus alle hoeken van het veld liet zien. Ook in verdedigend opzicht.

Ik hoop toch zo dat Matthijs ooit nog eens naar een voetballende ploeg gaat. Liverpool en Bayern zouden echt perfect bij hem passen.
3 -3
Ajax27
Nee hoor, daar zal ie niet heen gaan. Ik verwacht eerder dat ie de duurste verdediger ooit word en naar Real over een paar jaar gaat om Ramos te vervangen.
1 0
Lazell
Ze doen daar alsof hij bij ons een matige verdediger was die goed kon opbouwen en dat hij daar nu het verdedigen moe(s)t leren. Hij was bij ons een absoluut beest die verdedigend er alles uit haalde én opbouwend goed was. Dat laatste heeft Juve nou keihard nodig, wat voetballend vermogen. Misschien moet Juve ook wat van NL en De Ligt leren ipv andersom. Volgens mij zijn ze vergeten dat ze bij vlagen helemaal weggespeeld zijn door een team dat de helft heeft gekost van hun sterspeler.
7 0
Ozymandias
Voor mensen die alleen bij Juventus hadden zien spelen is het niet vreemd dat ze dat dachten. De Ligt heeft veel meer positionele fouten gemaakt dit seizoen dan hij bij Ajax deed.
1 0
Lazell
Hoe kan je iets over Ajax, de ED en de ontwikkeling van De Ligt bij Juve t.o.v. Ajax/ED zeggen als je hem alleen bij Juve hebt zien spelen:) Voor mensen die niet beter weten en toch menen er verstand van te hebben, is zo'n uitspraak logisch idd.
0 0
Ozymandias
Als je hem alleen bij Juventus had zien spelen zou je kunnen denken dat hij bij Ajax niet had geleerd te verdedigen omdat hij bij Juventus zoveel positionele fouten heeft gemaakt.
0 0
Ozymandias
De Ligt maakt na de Coronavirusstop een véél betere indruk dan daarvoor. Tegen Milan was hij onverslaanbaar in duels maar had hij nog wel een paar positionele foutjes en in de wedstrijden daarna heeft hij zijn hoogste niveau tot nu toe gehaald. Hij lijkt een stuk fitter dan voor de Coronavirusstop. Als hij deze lijn omhoog door kan zetten zal het niet lang duren voordat hij bij de absoluut beste centrale verdedigers ter wereld zal horen.
1 0
DrFootball
Het fijne is dat je Matthijs zijn ouders zelf nooit hoort. Echter de vader van zijn vriendin voelt zich keer op keer geroepen om wat over de vriend van zijn dochter te zeggen.
6 0
Siemmie
Valt mij ook op ja. Matthijs is een heel nuchter en rustig mens, en zijn ouders dan waarschijnlijk ook. Die hele familie Molenaar past totaal niet bij Matthijs.
1 -2
AFCAPolarBear
Dat kenmerkt De Ligt, dus zijn opvoeding. Zonder zijn ouders te kennen, lijkt het erop dat de motto in huize De Ligt is: Doe maar gek, dan doe je al gek genoeg. Gewoon met de voetjes aan de grond, en realistisch tegen dingen aankijken. Heb Matthijs ook nooit vreemde dingen horen zeggen. Hij was ook niet voor niets de jongste Ajax-aanvoerder. Hij voelde zich nooit te groot voor iets, al was hij 1 van de beste. Vond een jaar geleden een slechte keuze om naar Italië te gaan, maar zo te lezen lijkt het een goede beslissing. Kijk namelijk geen Serie A, dus kan niet zeggen of hij nu goed speelt.
1 0