Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Buijs ziet dat Zeefuik klaar is voor transfer naar topcompetitie

BartVeenstra, 04-06-2020 om 11:10, 2499 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

FC Groningen-trainer Danny Buijs denkt dat oud-Ajacied Deyovaisio Zeefuik klaar is voor de stap naar een Europese topcompetitie, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International. De oefenmeester ziet de rechtsback het liefst blijven, maar aan de andere kant beseft hij ook dat Zeefuik toe is aan een volgende stap in zijn carrière.

Naar verluidt zou Southampton interesse hebben, terwijl er ook vanuit Frankrijk interesse zou zijn. 'Deyo hoorde het afgelopen seizoen bij de beste rechtsbacks van de Eredivisie en zal nu een club moeten kiezen waar ze kansen geven aan jonge spelers en waar hij ruimte heeft om te groeien. Ik denk dat hij de potentie heeft om ook in de Bundesliga of de Premier League zijn mannetje te staan.'

Als trainer heeft Buijs de taak om zijn spelers beter te maken en zodoende geeft hij Zeefuik het nodige advies mee. 'Als Deyo ooit bij een topclub in het buitenland wil spelen, moet hij aan de bal nog wel veel stappen maken', zegt Buijs. 'Verdedigend is hij heel sterk, maar het voetballende gedeelte is bij de grote clubs natuurlijk heel belangrijk. Het blijft toch heel lastig om in te schatten hoe groot de potentie van een speler is. Ik speelde samen met Luis Suárez toen hij net bij Groningen was. Ik kan je vertellen: toen had ik niet gedacht dat hij zou uitgroeien tot sterspeler van Liverpool en Barcelona.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jeppas
Een prima back, maar denk dat Ajax nog hoger moet inzetten om een verlies van Nico op te kunnen vangen. Alleen andere opties weet ik zo niet voor handen? Misschien dat Martinez het ook goed doet op LV. Is ook nog niet goed getest aan de zijkant.
0 0
Unuvar1980
Ik kan je vertellen Buys.. Deyo is geen Suárez..
0 0
debarbaar
Bij Ajax werd hij na het Nouri drama ingebracht in een elftal dat met de gedachten elders zat. Keizer had beter moeten weten en deze jongen niet voor de leeuwen moeten gooien in een Europese wedstrijd.
1 0
echteajacied
Een topclub.nog wel. Gevalletje wishful thinking.
1 -1
Simon1
Dit zijn toch van die nutteloze uitspraken. Alsof je bij een laagvlieger of middenmoter in een Europese topcompetitie echt zoveel beter af bent als hier. De foutmarges zijn daar ook veel kleiner.
1 0
Lazell
Een topclub zal hij nooit redden. Bij een laagvlieger in de PL moet hij zich wel in de basis kunnen knokken. Dan heeft hij een topsalaris en mag hij tegen de grootheden van deze wereld spelen. En als je je daar laat zien, kun je misschien ooit nog naar een Everton of andere subtopper gaan.

Dus zowel sportief als financieel is het een goede stap voor hem. Waarom zou hij die niet willen maken? Als hij mislukt, kan hij alsnog terug komen.
2 0
ainami
Ik heb er weinig vertrouwen in. Een hele wilde speler. Bij een topclub moet je slimmer zijn omdat de arbitrage het bij de grote clubs een sliding hard vindt en bij de kleintjes noemen ze het gedreven en met passie. Ga maar lekker naar Griekenland of zo daar houden ze er wel van.
1 -1
AFCAPolarBear
Een volgende stap zou zijn om basisspeler te zijn bij een Nederlandse topclub. Bij Ajax kwam hij niet mee, en inmiddels hebben wij daar genoeg keuze met Veltman, Mazraoui en Dest. Dus lijkt het me een goede stap om naar PSV te gaan, daar zijn ze de afgelopen jaren gewend om oud-Ajacieden aan te trekken.
1 -1
Lazell
Ligt eraan, als zijn doel is om de Europese top te halen misschien wel. Maar ik hoop toch echt dat hij die illusie niet heeft. Ik zou de stap maken, zowel financieel gezien als de sterkte van de competitie.
1 0
AjaxDaniel
Liever niet naar PSV, steekt toch altijd een beetje als een van onze jeugdspelers daar eindigt.
2 0
MosesD
Dat valt toch wel mee?
0 -1
DeKenner
Bij Ajax had hij zichtbaar moeite om met de druk om te gaan. Tenzij hij mentaal (veel) sterker is geworden moet ik het allemaal nog zien. Al helpt het natuurlijk dat hij Ajax op zijn cv heeft staan.
0 0
debarbaar
Oneens. Bij Ajax werd hij na het Nouri drama ingebracht in een elftal dat met de gedachten elders zat. Keizer had beter moeten weten en deze jongen niet voor de leeuwen moeten gooien in een Europese wedstrijd.
2 0