Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Champions League in Portugal of Duitsland uitgespeeld'

BartVeenstra, 04-06-2020 om 08:15, 2271 views, AP |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De resterende wedstrijden in de Champions League worden dit seizoen waarschijnlijk in Duitsland of in Portugal afgewerkt. Dat meldt het Amerikaanse persbureau AP. Turkije zou in dat geval de finale kwijtraken.

Op woensdag 17 juni neemt de UEFA een definitief besluit. Men zoek neutrale locaties die in de maand augustus goed bereikbaar zijn voor spelers en officials. Publiek is logischerwijs nog niet toegestaan. In Portugal ziet men de stadions van Benfica en Sporting Portugal als geschikte locaties, terwijl in Duitsland wordt geschreven dat het stadion van Eintracht Frankfurt in aanmerking komt.

In de Champions League moeten er nog vier achtste finales uitgespeeld worden. De UEFA zou het toernooi binnen een week tot tien dagen willen uitspelen om zo ruimte te creëren voor de kwalificatiereeks van volgend seizoen. Voor Ajax is het van groot belang dat de Champions League wordt uitgespeeld dit seizoen. Als de winnaar van het miljardenbal zich dan ook via de eigen competitie plaatst voor de Champions League van volgend seizoen, ontloopt Ajax de kwalificatiereeks.

Achtste finales Champions League:

RB Leipzig - Tottenham Hotspur 3-0 (1-0)
Valencia CF - Atalanta Bergamo 3-4 (1-4)
Liverpool - Atlético Madrid 2-3 (0-1)
Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund 2-0 (1-2)

Uitgestelde duels:

Juventus - Olympique Lyon (0-1)
Manchester City - Real Madrid (2-1)
FC Barcelona - Napoli (1-1)
Bayern München - Chelsea (3-0)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gebruikersnaam
ik hoop dat dit een opstap wordt om ieder jaar aan het eind vh seizoen de CL in een maand te spelen in een vorm zoals de ek/wk's. Poulewedstrijden en daarna alles 1 wedstrijd knock-out. Dan spelen daadwerkelijk de teams en spelers die dat jaar kampioen zijn geworden tegen elkaar. Plus je hebt ieder jaar een maand vol prachtige wedstrijden als afsluiting vh seizoen. Maar goed, vind maar is een land wat dit wil hosten met al die supportersgroepen. Zelfs al zou je iedere poule in een apart land doen. Misschien de poulewedstrijden wel tussen de competitie door spelen en alleen de knock-out als eindronde
0 0
Amp
Toernooi binnen een week uitspelen, terwijl er nog 6 rondes te gaan zijn...? Lijkt me alleen gezond als ze de returnwedstrijden schrappen, of mis ik iets
0 0
Lazell
7 zelfs, inclusief de return van de laatste 4 wedstrijden.
0 0
Amp
Ja die had ik meegerekend, kwam dan op 6 (8e 1x, kwart 2x,halve 2x en finale 1x). Of waren er nog matches in deze heenronde geannuleerd? Dacht eerst namelijk dat die wel allemaal waren gespeeld. Overigens ook benieuwd of europa league dan nog wordt uitgespeeld en invloed kan hebben op directe deelname van ajax
0 0
Lars93
Lijkt me dat ze dan inderdaad maar 1 wedstrijd per ronde spelen. Het is toch op neutraal terrein, dus thuisvoordeel vervalt.
0 0
Amp
Geen idee, anders lijkt me niet passen. Maar dan hebben de ckubs die in de finale komen zo een beetje om de dag een wedstrijd. Benieuwd hoe spelers daarop reageren, aangezien ze de reguliere programma's al te zwaar vinden.
0 0
Joseph
Enige echte gevaar voor Ajax lijkt mij Atletico, hopelijk gaan die wat plekjes pakken als de competitie weer verder gaat.
0 0
AFCAPolarBear
Als ze 1 puntje in 11 wedstrijden niet kunnen goedmaken in La LIga, dan zie ik ze ook niet de CL winnen
0 0
Ajacied33
Behalve Atalanta en Lyon kunnen alle ploegen die nu nog in de CL zitten zich plaatsen voor een CL plaats van volgend seizoen. Dan is de kans erg groot dus dat Ajax rechtsreeks de CL ingaat. Bedoelen ze niet dat Ajax de CL ingaat wanneer een van de overgebleven ploeg kampioen wordt en de CL pakt?
0 0
AFCAPolarBear
Nee, het staat correct in het artikel:

Als de winnaar van de CL zich ook al heeft geplaatst voor de CL via de nationale competitie, is Ajax ook geplaatst voor de groepsfase. Ze hoeven niet kampioen in hun eigen land te zijn
0 0
AFCAPolarBear
Goed nieuws voor Ajax (als de juiste club wint)!
0 0