Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'De Jong pas over vijf jaar toonaangevend bij Barça'

BartVeenstra, 03-06-2020 om 15:55, 3111 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Spaans-international Luis Garcia ziet een mooie toekomst tegemoet voor Frenkie de Jong bij FC Barcelona. Voordat de oud-Ajacied echter op zijn top zal zijn bij de Catalaanse topclub zullen we nog wel even moeten wachten, zo denkt de oud-middenvelder van onder meer FC Barcelona, Liverpool en Atlético Madrid.

'Hij gaat zeker één van de meest toonaangevende spelers van de Liga worden. Alleen: dat duurt nog wel een jaar of vijf. Hij is nog jong', zegt Luis Garcia, geciteerd door De Telegraaf. Volgens de Catalaan kent De Jong vooral tactische problemen. 'Je kon duidelijk merken dat hij in het begin bij Barcelona moeite had met zijn nieuwe rol. Bij Ajax had hij veel ruimte en een vrije rol, bij Barça moet hij veel meer vanuit zijn taak voetballen. Hij heeft echt moeten schakelen.'

De Jong vertrok vorig jaar voor een bedrag van 75 miljoen euro naar FC Barcelona. Bij de Catalaanse club heeft hij in de meeste wedstrijden een basisplaats. Vanaf donderdag 11 juni gaat de Spaanse competitie - na een lange coronapauze - weer van start.

Denk jij dat Klaassen scoort en Werder Bremen wint van Frankfurt? Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Nou... verhuur hem dan maar 5 jaar aan ons.
0 0
altijdwelwat
Frenkie heeft afgezien van zijn dribbel en redelijke snelheid op de eerste meters , niet echt een wapen. Het is een mooie stijlvolle speler aan de bal , maar alleen in de comfort zone tussen zijn eigen zestien en de middenlijn.
1 -1
PierreHeno
Wat wil je nou eigenlijk zeggen?
0 -1
Schwalbino
Op de positie voor de verdediging, zoals hij bij Ajax speelde, is hij gewoon de allerbeste.
0 -1
Schwalbino
Dan ga je ervan uit dat hij daar 5 jaar speelt. Na Messi dondert de boel daar net zo hard in elkaar als bij elke andere topclub die het zonder een superster moet doen. Dus wat er daarna gebeurt is voor niemand te peilen.
0 0
Web
García kan wel meer denken, maar het probleem is dat hij verkeerd word gebruikt
Donny zou in de huidige rol van Frenkie nog meer toe voegen dan Frenkie.
Hij zal altijd verbeteren op de huidige positie, maar je zal nooit de echte Frenkie zien op deze positie.
2 0
Kingoffdatoilet
Ik denk eerder dat Barca tactisch niet zo best is op het moment, het voetbal leek vaak nergens op dit seizoen
3 0
Ozymandias
Ten Hag heeft vorig seizoen het maximale uit het huidige niveau van De Jong weten te halen. Ik denk dat mensen onderschatten hoeveel spelers vorig seizoen boven hun kwaliteit uitstegen. Tadic en De Ligt waren vorig seizoen ook veel beter dan ze dit seizoen zijn.
2 -3
Simon1
Stegen spelers boven hun kwaliteiten uit of werden hun competenties optimaal benut en waren ze complementair aan elkaar waardoor er synergievoordelen ontstonden?
0 0
Schwalbino
Dan mag je ook concluderen dat Ten Hag dit seizoen er niet het maximale heeft uitgehaald en dat spelers vaker onder dan boven hun niveau presteerden.

Ten Hag is hierin de constante. Ik denk dat zijn bijdrage in beide seizoenen even waardevol is geweest maar dat vorig seizoen alles op de juiste plek viel en dit seizoen zat het overal tegen.

Net als in het echte leven. Ik rij dagelijks dezelfde route door een stedelijk gebied op en neer. Een of twee keer per jaar kan ik zo doorrijden. Staat alles op groen. Alles klopt. Alles is in harmonie. De rest van het jaar?
0 0
Libero
Tadic heb je gelijk in, die twee jonkies komen gewoon vanuit NL bij een enorm grote club in een ander land met topvedettes te spelen en nog in een andere rol ook. Die komen echt wel bovendrijven en zeker in minder dan vijf jaar.
0 0
Ozymandias
Natuurlijk zal de stap naar het buitenland er ook mee te maken hebben (wat trouwens vreemd is aangezien dat volgens veel leden hier op AS geen excuus is voor spelers als Marin en Álvarez) maar het verval is behoorlijk groot. Ik denk dat zeker voor De Jong meer ligt aan de andere rol waarin hij nu speelt. In de wedstrijden waarin hij meer vrijheid kreeg speelde hij namelijk zijn beste voetbal voor Barcelona.
0 0
GotnohairWedontcare
Ik vond de Ligt en de Jong onder de vorige trainer(s) ook wel aardig ballen. En Tadic heeft nog steeds dezelfde trainer en verkeerde toch een tijd lang in een mindere vorm. Ik zeg niet dat Ten Hag niet iets extra’s uit een speler kan halen, want ik weet dat simpelweg niet.
Kun je het iets meer uitleggen waarom je denkt dat Ten Hag hier zo goed in is? En hoe verklaar je dat Tadic niet meer diezelfde topvorm heeft?
0 0
Ozymandias
De Jong en De Ligt speelde onder Bosz en Keizer ook goed maar vorig seizoen speelde ze beide fenomenaal. Beter dan de seizoenen daarvoor en veel beter dan dit seizoen.
0 0
Jariiii
Ik zou niet weten waarom dat zo lang zou moeten duren. Je zag zijn klasse vorig (lees: dit) seizoen al.
Maar dat hij toonaagevend gaat worden, dát staat in elk geval vast.
3 0
Marcao
Dat dus!
0 0