Schreuder over debutant: 'Die discussie ook bij Ajax gehad'

ThijsZwagerman, 31-05-2020 om 09:45, 4910 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

TSG Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder won zaterdagavond opnieuw met zijn ploeg. De voormalig assistent-trainer van Ajax versloeg Mainz 05 met 0-1 en liet de achttienjarige Nederlander Melayro Bogarde - de neef van Winston Bogarde - debuteren. 

In gesprek met FOX Sports gaat Schreuder in op het spel van de debutant. ‘Hij is gewend om in het centrum te spelen, nu moest hij noodgedwongen als back spelen. En dat heeft hij voor zijn debuut naar behoren gedaan, maar ik weet dat hij nog veel en veel beter kan.’ 

Vervolgens wordt Schreuder gevraagd of Bogarde nu al in staat is om op zijn vertrouwde positie als centrumverdediger te gaan spelen. Schreuder denkt, mede door een eerdere discussie in zijn Ajax-tijd, van wel. ‘Of dat zou kunnen? Ik denk het wel. Omdat hij qua lichaam al groeit, al moet hij daarin nog wat stappen maken. Melayro heeft normaal een hele goede timing in de duels. Die discussie hebben we anderhalf jaar geleden ook bij Ajax gehad: kan Frenkie de Jong centraal achterin spelen?’ 

‘Ook Frenkie kon het’, vervolgt Schreuder, waarna hij de verwachtingen tempert. ‘Nu wil ik Melayro niet vergelijken met Frenkie, maar hij zou voetballend zeker in het centrum kunnen spelen, ook in de Bundesliga. Makkelijk’, aldus de trainer van TSG Hoffenheim-trainer over debutant Bogarde.

Denk jij dat Paderborn na 20 minuten op voorsprong staat tegen Dortmund? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Voetballend prima, verdedigend is het niet zo geweldig,

Ook is hij relatief klein voor een cv. Tegenwoordig is 1:90 de nieuwe standaard aan het worden of je moet een perfecte timing hebben om het te compenseren Ramos, Blind ect..

Mogelijk zou het een offensieve back kunnen worden?
met wat meer voetbal als zijn neef (Winston)
3 0
Ferd
Oom Winston, niet neef Winston
0 0
trainerdv
Enige CV ooit die wereldvoetballer van het jaar was, is 1.75. Je ziet tegenwoodig wel heel veel toppers van rond de 1.90 achterin idd, maar uiteindelijk blijft het voetbal en geen basketbal. Als je excelleert in de belangrijkste kwaliteiten van een cv zoals opbouwen, duelkracht in de 1-op-1, inspeelpass, verdediging leiden, buitenspelval goed neerzetten, dan gaat dat verder dan alleen ' compenseren' van een paar centimeter. Als Matthijs nu 4 centimeter kromp, was hij nog steeds een wereldtopper.
0 0
insectenverdelg
Heb je Ajqx met blind wel is gezien de afgelopen 2 jaar? Wat is de nieuwe standaard. 2x 1.80 gel9of ik idd ook niet in. Kaar 1 kan best 1.84 zijn. Zeker als hij een atletisch lichaam heeft.

Over deze Bogarde kan ik niet zoveel zeggen verder. Alleen dat hij er met diep donker rood af had gemoeten en ik me afvraag wat de VAR in Duitsland precies aan t doen was. Vorige week ook al met de handbal van Bayern.
0 0