Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bonaire staat open voor organisatie bekerfinale

JesseTH, 26-05-2020 om 21:30, 2073 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bonaire lijkt open te staan om de bekerfinale uit Nederland af te laten werken op het eiland, zo schrijft Voetbal International. FC Utrecht opperde onlangs om de eindstrijd met Feyenoord buiten de eigen landsgrenzen af te werken en de voorzitter van de Bonairiaanse voetbalbond staat ervoor open.

Het eiland Bonaire is Nederlandstalig en lijkt daarom een optie voor het faciliteren van de bekerfinale. Niet alleen vanwege de taal en de wil van voorzitter Ludwig Balentin, maar ook vanwege de geringe invloed die de coronacrisis er heeft. Sinds de wereldwijde uitbraak vonden er op het eiland pas twee gevallen plaats.

Of de KNVB het echt ziet zitten om de bekerfinale er te spelen is niet bekend, maar Balentin ziet het als een mooie kans. 'Het zou een enorme boost zijn voor de sport op het eiland. Ik heb geen reden om daar "nee" tegen te zeggen. Ik word hier echt zeer vrolijk van. Als de finale hier gespeeld zou worden, dan is dat echt een droom.'

De voorzitter begrijpt echter maar al te goed dat het allesbehalve een zekerheid is. 'Zoiets kan ik pas voorbereiden als we officieel weten wat we moeten doen. Het stadion met natuurlijk in orde zijn. Ik ben wel bereid om daar wat aan te doen, maar we moeten ook niet in de financiële problemen komen voor één voetbalwedstrijd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeBaarsjes
Speelt Utrecht in het nieuwe seizoen toch nog buiten Nederland
0 0
Freddy Al
Leuk idee hoor maar het nut van spelen op e.v.t. Bonaire is me niet duidelijk.
Dat Bonaire dit wil regelen snap ik heel goed maar regels ontwijken, desnoods ten koste van de gezondheid en de daarmee samenhangende gevolgen, zal geen doorgang vinden.
Lijkt me geen slimme insteek om daarna met de regering over steun aan het betaalde voetbal te gaan kletsen.
0 0
MPAjax
HAHAHAHAHAHAAAAAA, geen corona daar want je kan daar "bon aire"
0 0
trainerdv
Echt, wat ga je hierna proberen, de maan? Leg je er nou eens bij neer dat dit een verloren seizoen is en ken je plek als voetballer: Je bent nu even niet belangrijk.... Volgend seizoen vlammen we weer met zijn allen.
0 0
FSideMaluku
Haha, een snoepreisje voor een waardeloze prijs.. Hoe ver kun je gaan?

Als het aan Knudde ligt, worden nu al de strandstoelen uitgeklapt.
0 0
Amp
Weet niet wie ik inmiddels triester moet vinden: Utrecht of Az...
4 0
AjaxDaniel
Wat een grap zeg dat Utrecht zich zo krampachtig vast houdt aan dat zielige bekertje.
0 0
Huntelaar020
Enkeltje graag :)
3 0