Dolberg is Speler van het Jaar bij OGC Nice

JesseTH, 22-05-2020 om 19:40, 3681 views, OGC Nice |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Kasper Dolberg is bij OGC Nice verkozen tot de Speler van het Jaar, zo maakt de club via haar eigen website bekend. In augustus 2019 werd de Deen door Ajax verkocht aan de Franse ploeg en al na zijn eerste seizoen verkreeg hij maar liefst 39% van de stemmen.

De club Nice geeft op de site aan dat Dolberg dusdanig van belang is geweest dat het bijna onmogelijk was om niet op hem te stemmen. De thuiswedstrijd tegen AS Monaco, toevallig ook de laatste wedstrijd voor de coronacrisis, staat men het meest bij. Na een 0-1 achterstand in de derby, wist Dolberg het om te buigen naar een 2-1 zege. Die rol gaf hem een extra boost bij de aanhang.

Hij krijgt complimenten over zijn specifieke kwaliteiten. Opvallend genoeg worden de kwaliteiten eruit gelicht die de spits ook in Amsterdam al etaleerde. 'Het symboliseerde het vermogen van het ijskonijn om zijn hoofd koel te houden en af te werken wanneer de druk erop staat', beschrijft de club de wapens van Dolberg.

De Deen kwam dit seizoen 26 keer in actie voor Nice, verdeeld over de competitie en de Franse beker. 23 keer maakte hij minuten in de Ligue 1 en daarin wist hij elfmaal te scoren. Daarnaast gaf hij drie assists. In de drie bekerduels waarin hij meespeelde, werkte hij niet direct mee aan de productie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Bij Nice kan hij spelen als bij Heerenveen: zonder veel druk. Dat doet hem goed. Zodra de verwachtingen omhoog gaan verstart hij en is het niks meer. Goede technische voetballermaar zal nooit europese top halen. Mist Ibrahimovic karakter om als spits te kunnen killen. Bij Nice voelt hij zich senang. Houden zo Kasper.
1 -3
Ajacied33
Leuk voor die jongen. Denk dat Nice ook een beetje zijn niveau wel is. Al speelt hij natuurlijk wel in een fysiek zwaardere competitie als de Nederlandse
1 -1
trodat4030
Heel jammer dat hij het uiteindelijk niet heeft gered bij ons, in de dop echt een topspits. Hier kwam het er maar 1 jaartje uit en das eigenlijk doodzonde. Speelt imo nu gewoon 1 a 2 levels onder zn niveau.. Puur qua voetbalskills kan ie de top makkelijk aan, maar ja dat zooitje tussen zn oren....... Hoop voor die jongen dat dat alsnog komt..
0 0
AFCA-B93
Geweldig voor die jongen. Begon dit seizoen wel lekker bij ons in de voorbereiding en JC schaal. Helaas toch vertrokken, ookal was het hier denk ik niks meer geworden ondanks zijn enorme talent. Heeft met die diefstal echt een klote begin gehad maar heeft kennelijk toch de mentale kracht gevonden zich op het veld te laten zien.
Blijf het eeuwig jammer vinden dat hij de lijn van zijn 1e jaar nooit heeft kunnen doortrekken. Zoals hieronder omschreven denk ik ook door dat prijskaartje van 60 miljoen destijds.
1 0
echteajacied
Snap het niet. Tuurlijk deed ie het in het begin.bij Ajax supergoed, maar daarna ging het vlot bergafwaarts. Wat ie toen in het veld deed stelde niet veel meer voor. Zag toen alleen maar een schuchtere jongen met een haarband. Jammer hoor, had het graag anders gezien.
0 -1
Jariiii
We zullen wel nooit precies weten waarom het bij Ajax niet meer ging. Doodzonde, heerlijke speler.
Die ik altijd alles zal gunnen. Ik hoop dat hij het alsnog helemaal gaat maken.
2 0
Ajax27
Ik wel, de enorme druk van de hele voetbalwereld. Na zijn eerste jaar werd er een prijskaartje van 60 miljoen op m geplakt. Er werd geschreven dat als ie nog zo'n jaar zou hebben hij wellicht de eerste Ajacied zou zijn die de magische grens van 100 miljoen zou aantikken. Hij werd na z'n eerste jaar aan iedere topclub gekoppeld. Sommige kunnen daarmee omgaan, anderen bezwijken. Hij is duidelijk iemand die daaronder bezweek. Als je dan ook nog een introvert persoon bent die daar moeilijker over kan praten, dan wordt het lastig. Bij Nice is die druk een stuk lager. Ik hoop voor m dat ie z'n goede flow kan doorzetten daar.
3 0
Jariiii
Ik weet niet of dat het hele verhaal is, maar je zou heel goed gelijk kunnen hebben. Weet alleen of druk bij Nice zo heel veel lager is, of in elk geval was in het begin, omdat de druk om daar te presteren natuurlijk ook heel groot was.
0 0
Schwalbino
Het is hem gegund. Hij heeft ons vaak laten genieten van mooie goals.
4 0
Mentir
Denk gewoon dat de druk bij Ajax iets te hoog was voor hem, en denk ook dat ie beter speelt met een speler voor zich die meer aandacht naar zich toe trekt.

Hopelijk een mooi carrière voor de boeg in frankrijk, mischien dat ie ooit nog stapje omhoog doet.
3 0
Ozymandias
Ik denk dat de ruimte die hij bij Nice krijgt ook in zijn voordeel werkt. De spitsen van Ajax krijgen meestal weinig ruimte en dat is gewoon ongelofelijk moeilijk. Daarom moet Ajax talentvolle spitsen niet te snel afschrijven maar de tijd geven om zich naar het gewenste niveau te ontwikkelen. Waarmee ik niet wil zeggen dat Ajax het bod van Nice niet had moeten accepteren want 20 miljoen was een prachtig bedrag voor Dolberg aangezien hij bij Ajax ook dit seizoen geen vaste basisplaats had gehad.
4 -2
Jariiii
Nee, want als í''emand in de geschiedenis van Ajax tijd en geduld heeft gekregen, was het Dolberg.
0 -3
Ozymandias
Dolberg werd op 21 jarige leeftijd al verkocht. Dat is nog steeds ongelofelijk jong.
3 0
Mentir
naja hij bedoelt dat ie 3 jaar in de spits zijn kans heeft gehad, want hij stond er vrij vroeg in.

ik vond hem persoonlijk niet de ajax spits die we zochten
0 -3
Ozymandias
Ik had het niet over "kansen geven" maar over "om zich naar het gewenste niveau te ontwikkelen". We moeten ophouden met te denken dat de meeste spelers op 21 jarige leeftijd al goed genoeg voor een vaste basisplaats horen te zijn. De meeste spelers hebben daar veel meer tijd voor nodig maar dat betekent niet dat hun plafon per definitie lager is dan een talent wat op jongere leeftijd al goed genoeg is.
2 -1
Mentir
je hebt wel gelijk dat ie tijd nodig om te groeien naar het nivo, maar na die jaren kon je toch wel zien dat ie nooit naar de gewenste nivo zou groeien.

hij miste het sluwe vos mentaliteit van een echte spits, echt gehaaid was ie niet in mijn ogen.
wel de techniek en flair, maar persoonlijk was hij meestal de minst dreigende aanvaller van Ajax
0 -4