Coronacrisis dwingt PEC begroting terug te schroeven

JesseTH, 10-04-2020 om 19:25, 1735 views, PEC Zwolle |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De coronacrisis blijft nu al niet zonder gevolgen voor het Nederlands voetbal. Het is nog altijd een groot vraagteken of de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie uitgespeeld zullen worden, maar de beleidsbepalers moeten alvast vooruit kijken. Bij PEC Zwolle ziet men mindere tijden aanbreken.

Voorzitter Adriaan Visser verwacht immers dat de begroting van de club uit Zwolle volgend jaar met twee miljoen euro zakt, zo vertelt hij in een column op de website van PEC Zwolle. 'Het is duidelijk dat de club een flinke financiële stap moet terugzetten. Een voetbalclub is geen eiland dat de maatschappelijke problemen voorbij ziet varen.'

En dus verwacht Visser de begroting terug te moeten schroeven van dertien miljoen naar elf miljoen euro. Niet alleen dat, ook zullen er de nodige personele wijzigingen plaatsvinden. Vanuit de trainersstaf vertrekken Albert van der Haar, Ben Hendriks en Erben Wennemars, terwijl er met Lennart Thy, Rick Dekker, Jarni Koorman en Stanley Elbers ook enkele contracten niet verlengd werden.

Op die manier verlaagt PEC Zwolle de kosten, omdat ook de inkomsten flink omlaag gaan. 'Of wij er met deze omzetdaling zijn, dat is voor ons onduidelijk', vertelt Visser desondanks. 'Nu is het wachten op duidelijkheid over de afronding van het huidige seizoen, daarna starten we zo snel mogelijk met de verkoop van nieuwe seizoenskaarten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Ik kan maar niet begrijpen dat in de economische zeer zwakke landen italie en spanje een enkele speler dit salaris krijgt. En in nederland een toch wel economisch sterk land moet er een complete voetbalclub op draaien. Ik begrijp daar dus helemaal niks van.
0 0
Ajaxtao
Verkoop dat kutveld maar dan.
0 0
AlexIbarra
Ik zag het al op de voorpagina van de Wall Street Journal.
Enorme schok dit..
0 0
CDS
Hij wil zo snel mogelijk starten met de verkoop van seizoenskaarten. Tja....
0 0
mgtow
Ik zou er lekker mee ophouden Adriaantje. Niemand zit te wachten op een ruim dozijn prutsers die nog over de eigen benen lazeren in een betonbak dat elke 3 jaar een andere 'naam' krijgt.
0 -1