DFB richt zich op 9 mei voor hervatting Bundesliga

BartVeenstra, 10-04-2020 om 11:45, 2376 views, BILD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Duitse voetbalbond heeft het voornemen om de Bundesliga en de 2. Bundesliga op 9 mei te hervatten, zo meldt BILD. In eerste instantie mikte de bond op 2 mei, maar dat lijkt nu te vroeg te zijn.

Men richt zich dus voorlopig op 9 mei, al wil de Duitse voetbalbond nog geen harde datum naar buiten brengen. Wel heeft men het doel om de Bundesliga voor 30 juni af te ronden. Dit moet dan gebeuren met wedstrijden zonder publiek.

In Nederland richt men zich op half juni wat betreft een herstart van de Eredivisie. In dat geval zou de deadline van 30 juni worden overschreden. De FIFA en de UEFA hebben nationale bonden, competities en clubs aangespoord om tot een akkoord te komen over het verlengen van aflopende contracten en het verzetten van transferperiodes (en dus ook transfers die op 1 juli zouden plaatsvinden). In Duitsland wil men dat scenario voorkomen door vroegtijdig klaar te zijn.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzalez75
Zugabe, Zugabe, Zugabe. Ich glaube nicht dass dies wirklich realistisch ist. Weitermachen, haha.
0 -1
Amp
Leuk weer voetbal op tv. Of je er qua gezondheid blij mee moet zijn...
0 -1
Intec
Ze moeten wel anders gaat merendeels van de clubs failliet, is het verstandig ik denk niet.
0 -1
Patrick78
Keep on dreaming.
1 -1
ajaxdordtt
Eindelijk!
1 -7
jaripettersson
Ik heb je afgelopen jaar nog wel eens een compliment gemaakt over zinnige inbreng. Zeker omdat je daarvóór zo vervelend was. Het is jammer dat je weer bent afgezakt naar je oude niveau. Nergens voor nodig man.
0 0
Web
Het interesseert jou geen ene moer als dit ten koste gaat van doden
Wat erg om even pas op de plaatst te maken met het voetbal?
Alsof de wereld vergaat
Geen wanklank uit welke sport dan ook, maar hier op AS lopen een stuk of 5 dwazen
Maar maak je geen Illusie die bond schijt net als KNVB in de broek voor de EUEFA
Maar Merkel beslist dit
1 0
Deepblue
lekker ongenuanceerd
1 -2
ajaxdordtt
Interesseert jou ook niet, je bent enkel bang voor jezelf.
0 -7
Web
Zo zit ik niet in elkaar jongen
Zo dankbaar dat ik een ander karakter heb.
Natuurlijk ben ik voorzichtig, omdat ik ook risico loop.
En natuurlijk kunnen wij niet het leed van de Wereld niet op de schouders nemen

Maar ons aanpassen omdat het een keer anders loopt, heb ik totaal geen moeite mee
En dan is sport totaal ondergeschikt
3 0
ajaxdordtt
Dat dankbare is geheel wederzijds.
0 -5
voorkennis
"stijgingen besmette corona patienten blijft sterk toenemen in duitsland" (latest news)

Succes 9 mei !
4 -1
Libero
Het begint wel af te vlakken, maar het aantal nieuwe gevallen zit nog wel rond de 5000 per dag. Idd, succes met die idiote deadline en die een week later en die een maand later en die twee maanden later.
Maar ook daar zal het wel met aansprakelijkheid o.i.d. te maken hebben, trucje voor de vorm. Kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand daar echt denkt dat er dan al gevoetbald wordt.
1 -1
Amp
Af te vlakken idd, in azie zijn ze inmiddels al angstig voor de tweede golf door de versoepeling van maatregelen. Als het hier jn NL ook maar iets versoepeld barst er bijna een nationaal volksfeest los denk ik, aangezien men zelfs afgelopen weekend nog naar recreatiegebieden gingen en markten gewoon open blijven
0 0
Libero
De meeste mensen zijn ook schapen, verbied je iets niet dan zullen ze er niet eens over nadenken het te laten. Maar het is juist mooi dat het naar het park oid gaan wel nog kan, je moet alleen wel je knarretje gebruiken en als je ziet dat het te druk is rechtsomkeer maken.
Ik vrees dat je gelijk hebt dat het hier losbarst als ze de teugels enigszins laten vieren. Zag je vd week in China toen dat nationale park gratis de poorten opende en ze met tienduizenden tegelijk hutje mutje in de rij gingen staan. Echt, wtf?
0 0
AjaxDaniel
Het begint af te vlakken door de heftige maatregelen. Zodra die versoepeld/los gelaten worden, begint het weer van voor af aan. En dan staan wat voetbalwedstrijden wel op de laatste plek in de pikorde als het gaat om versoepelingen.
2 0
Libero
Die versoepeling zal echt nog maanden op zich laten wachten., Juist onze oosterburen behoren tot de meest gedisciplineerde volken.
0 0
Cello
Alsof Merkel daar een uitzondering gaat maken wbt 'social distancing' voor voetballers en de rest van mensen die noodzakelijk zijn om een voetbalwedstrijd te organiseren (wat al gauw meer dan 100 mensen zijn).
1 0
Libero
Natuurlijk niet.
0 0
Web
Precies, gaat ook niet gebeuren
0 0
PJSM
Wat een kneuzen allemaal. Seizoen is klaar, over en uit.
2 -2
voorkennis
Hahahaha 9 mei, tuurlijk
1 -2