Burgemeester Eindhoven: 'PSV voor 1 juni niet in training'

StijnDoornhof, 08-04-2020 om 07:35, 3961 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, verbiedt PSV voor 1 juni in training te gaan. Jorritsma geeft in gesprek met De Telegraaf ook aan niets te zien in een eventuele hervatting van de Eredivisie. 

De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, wilde nog niet ingaan op de mogelijke hervatting van de Eredivisie, Jorritsma deed dat wel. Volgens de Eindhovense burgemeester gaan FC Eindhoven en PSV voor 1 juni in ieder geval niet beginnen met trainen. 'Dat is verboden. Wat de KNVB ook wil, het gebeurt niet', zegt Jorritsma stellig. 'Trainingen worden met 25 man gehouden en zijn een samenscholing. We treden op tegen partijtjes op pleintjes en zullen dat ook bij de trainingen van PSV en FC Eindhoven doen. Het voetbal heeft en krijgt geen status aparte. We hebben het hier over een contactsport en de anderhalve meter afstand is tijdens trainingen gewoon niet te waarborgen.'

De KNVB hoopt momenteel op 19 juni de Eredivisie te hervatten,maar Jorritsma denkt dat de KNVB uiteindelijk de Eredivisie alsnog schrapt. 'Omdat de overheid bepaalt. Het is jammer dat de bond niet nu al zelf de verantwoordelijkheid neemt. PSV, Ajax, AZ en andere clubs beseffen dat zij onderdeel uitmaken van de samenleving en er niet boven staan', aldus Jorritsma. 'Ik heb het idee dat het nog maanden gaat duren voordat het ventiel naar de samenleving langzaam weer wordt opengezet. Maar zelfs als we corona wel sneller dan gedacht onder controle hebben: laten we dit verschrikkelijke virus in vredesnaam geen nieuwe kans geven. Elke samenkomst kan een bron van ellende vormen en het virus nieuw leven inblazen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
meerzicht
Ach die KNVB is niet bang voor de UEFA, die schijt alleen in zijn broek om Ajax aan te moeten wijzen om rechtstreeks te plaatsen voor de CL.
2 0
Hagmag
Ik schreef het gisteren ook al, Eindhoven altijd/meestal "de gekste", maar deze keer Vastberaden, Heldhaftig en Barmhartig. Ook met het hervatten van de training bijv. medio mei heeft hij een punt.
Op de pleintjes, in de parken enz enz. mag ook niet met elkaar gevoetbald worden = een samenscholing.
Het wachten is op vriend Aboutaleb en onze "linksbenige" Halsema.
Wanneer komt die voorzet ?
2 0
Arek Milik
Goedzo! Het is klaar. Zoals overmars zei, de competitie is dood!
2 0
Web
Deze man was net heel duidelijk in het Sportjournaal
Er word niet gespeeld in Eindhoven
Zit toch geen woord Spaans tussen zij, ben ik niet duidelijk genoeg
3 0
atalantanio
1 burgemeester die geen risico wil nemen en de KNVB maar vooral de UEFA staat volledig voor schut met hun zogenaamde dreigementen.
3 0
Frank1978
Niet gedacht dat ik het nog eens volledig eens zou zijn met een Eindhovense VVD burgemeester.
6 0
DeMeervanweleer
De KNVB en de UEFA lijken op die persvoorlichter van Saddam Hoessein die tijdens de golfoorlog : terwijl de raketten om hem heen inslaan stug bleef volhouden dat de situatie volkomen onder controle was. Volkomen wereldvreemd en dus ook bewezen incapabel.
5 0
Koekepeer
Ik vond op zich de woordvoerder van Saddam Hoessein op zich dan nou juist weer uitermate geschikt voor zijn functie.
0 0
AjaxDordt
Hahaha! ''There are NO Americans in Bagdad!'' En op de achtergrond 10 Amerikaanse tanks die de stad binnenreden...
2 0
Postmus
Hopelijk scharen meer burgermeesters achter deze burgermeester. De KNVB volgt blind de UEFA in al haar onredelijkheid, het zou fijn zijn als de politiek nu een ander geluid laat horen en zich aansluit bij deze burgermeester.

Tuurlijk zou het leuk zijn om live wedstrijden te kunnen kijken in deze tijden, maar ik vind niet dat voetballers zich maar moeten opofferen onder het mom van entertainment, zij hebben ook families, gezinnen en noem het op.
6 0
Deepblue
Als het kan, mag en men wil het
dan zal 1 burgermeestertje het niet kunnen tegenhouden.
0 -9
JanTa
Zolang de virus rondwaard komen alle maatregelen uit den Haag en de Burgemeesters moeten die handhaven. Zoals het er nu voorstaat zie ik voorlopig geen hervatting van de trainingen.
2 0
BrandjeXL
Fout! Dat kan hij dus wel plus dat hij ook nog het hoofd van de veiligheidsregio is dus niet zomaar één burgermeestertje
6 0
Deepblue
nee joh, gebeurt niet. Zo werkt het niet. Dan komen er gewoon allerlei garanties waardoor ook hij mee zal gaan.
Maar is allemaal te hypothetisch om nu al over te hebben. We zien wel.
0 -6
mgtow
Klopt. Er is gewoon een actieve noodverordening in zijn gemeente en veiligheidsregio. Hij mag rustig een last onder dwangsom opleggen als psv denkt dat zij boven de wet staan.
2 0
Henkjanklaas
Ik was er al van uitgegaan dat het kabinet op korte termijn de beslissing gaat nemen en de KNVB het nakijken heeft. Nu lijkt het erop dat de burgemeester(s) de beslissing op korte termijn gaat/gaa nemen. Ook prima dan zijn we van dit gedoe af en kunnen we ons weer concentreren op de zorg voor onze naasten. Wanneer gaat de KNVB, gaan de clubs en journalisten nu eens nadenken en erkennen dat het opstarten van trainingen begin mei om half juni te starten een volstrekt belachelijk streven is.
4 0
Mokum31
De beste man heeft gelijk
Gudde begint meteen te janken.
4 0
arigold
Duidelijke teksten!
3 0
Amp
Zou er nu weer een heksenjacht komen op deze man? Of zal men kinderlijk proberen te draaien en roepen dat gerbrands (of zelfs overmars als t aan het ad ligt) deze teksten heeft ingefluisterd?
5 0
Aliajax
Deze burgemeester spreekt uit, wat iedereen weet, behalve de KNVB : tot 1 juni sws geen samenscholing en dus ook geen training van wat dan ook. Voetbal gaat niet boven volksgezondheid, wat denkt dat stelletje in Zeist wel niet ? De KNVB voelt zich uit angst voor de UEFA en FIFA gedwongen de beslissing tot beëindigen competitie voor zich uit te schuiven. Voor de meeste bvo’s kost dit veel geld. Ze kunnen immers geen deeltijd-WW aanvragen voor de spelers, die bij de meeste clubs voor een gewoon salaris op de loonlijst staan.
3 0