Manders benadrukt: 'Wij laten ons niet gijzelen'

JesseTH, 07-04-2020 om 23:20, 3180 views, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Mattijs Manders, directeur van de Eredivisie, benadrukt dat het Nederlands betaald voetbal haar eigen keuzes maakt. Het beeld is ontstaan dat de UEFA grotendeels bepaalt wat er gebeurt, maar volgens Manders is dat niet meer dan de goede wil om te willen voetballen.

'Wij nemen uiteindelijk onze eigen beslissing en laten ons niet gijzelen of onder druk zetten', vertelt Manders tegenover de NOS. 'Als wij vinden dat wij het besluit moeten nemen om te stoppen, dan nemen wij dat besluit. We zullen er best overleg over hebben met instanties, maar uiteindelijk gaat niemand voor het Nederlands voetbal bepalen dat wij moeten voetballen in een onveilige situatie.'

Aan het beeld dat de KNVB naar de pijpen van de UEFA danst, stoort Manders. 'Het is allemaal heel makkelijk om te zeggen. Wij trekken onze eigen lijn en bepalen onze eigen koers. De UEFA wil dat er uiteindelijk zo veel mogelijk eenduidigheid is in de besluitvorming in de landen, maar de UEFA kan nooit bepalen wat wij in het land bepalen.'

'De UEFA heeft echt niet de behoefte en intentie om landen te sanctioneren die kiezen voor de veiligheid van het volk', benoemt de directeur nogmaals. 'De UEFA wil dat er gevoetbald wordt en dat willen wij ook, maar wel onder de voorwaarde dat het veilig gebeurt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Ach...de clubs azen alleen maar op die 22miljoen van Fox. Het is allemaal zo helder als wat en Ajax is nu ook tot de orde geroepen. Iedereen weet dat het seizoen over is maar ze moeten nog even de schone schijn ophouden door net te doen alsof er weer gevoetbald zal gaan worden in juni en juli. Maar de overheid zal dat samen met de burgemeesters afblazen waardoor er overmacht ontstaat en Fox verplicht zal zijn die 22 miljoen uit te betalen. Dàt is de vette worst die binnengehaald moet worden....en Ajax is dat nu ook duidelijk gemaakt. Fox is de grote verliezer. Who cares.
0 0
AjaxDordt
Graydon mannetje
0 0
Van Reenen
Manders, who the fuck.......Hij, al weer een directeur? , schijnt gezegd te hebben dat de Eredivisie zich niet laat gijzelen door de UEFA. Misschien mag ik Manders ( om Tom Manders kon ik vroeger vreselijk lachen) eraan herinneren dat Gudde, al weer een directeur, van de knvb heeft gezegd dat op 24 april diverse vergaderingen worden gehouden binnen de UEFA en dat alle uitkomsten betrekking zullen hebben op de KNVB en haar competities. Even weer terug naar die 1e geldwolf, die waarschijnlijk overbodig is, wat bedoel je nou precies Matthijs met wij laten ons niet gijzelen door de KNVB? Of moet je wat te wauwelen hebben? Was het maar wauwelen, het lijkt nu meer op slap gelul.
0 0
PierreHeno
Het gaat puur om de 22miljoen van Fox te kunnen cashen. Voetbal wordt niet meer hervat maar wanneer de Knvb dat besluit kunnen ze contractueel fluiten naar dat geld. Wanneer het echter overmacht betreft ( bv overheidsinstanties verbieden hervatting voetbal) dan moet Fox die 22 miljoen gewoon betalen. En precies dat heeft de Knvb Ajax nu ook duidelijk kunnen maken.
0 0
RuffRhythim
Dat is precies wat je wel doet
0 -1
Vierendertigste
Lariekoek, Manders
De Uefa bepaalt; ook als dat gevaar voor de gezondheid oplevert, want: money rules
2 -2
Amp
Ach gut, met zn stoere prietpraat. Man, je bent de slut van de uefa, fifa én fox samen met de knvb.
3 -2
PierreHeno
Je snapt het niet.
0 0
Bky
"We laten ons niet gijzelen maar we doen wel elke keer precies wat de UEFA wil, dit terwijl het constant totaal debiele plannen zijn".
1 -1
PierreHeno
22 miljoen van Fox binnenhalen is het enige doel .Ze moeten dus net doen slsof ze wel het plan hebben de competitie te hervatten. En doordat de burgemeesters de boel zullen sfblazen...net als het RIVM ontstaat er overmacht= Fox moet betalen= 22miljoen in kas voor de clubs. Toch niet zo dom dus als het iei leek.
0 0
MPAjax
duivelse contracten ook, was het allemaal wat goedaardiger maar ja dan had je kwalitatief ook beter voetbal dan nu waar het allemaal over geld gaat ..
0 0
AjaciedRK
Je bent compleet gegijzeld door de uefa. Wannabee dictatortje.
2 -2
PierreHeno
Niet dus.
0 0
mgtow
Nee joh ze laten zich niet gijzelen maar de uefa bepaald wel het kader waarin ze besluiten mogen nemen. Want oh wee als je de competitie niet uitspeeld. Zielige woordspelletjes.
2 -2
PierreHeno
Je zit er helemaal naast. Zie boven.
0 0