UEFA denkt aan tijdelijke aanpassing Financial Fair Play

JesseTH, 07-04-2020 om 20:55, 3112 views, UEFA ; Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De UEFA onderzoekt de mogelijkheden om de Financial Fair Play-regels aan te passen in de tijden van de coronacrisis. De financiële situaties van clubs krijgen een flinke knauw en geld van buitenaf kan nu meer gewenst zijn dan ooit.

Net als voor vele andere issues is ook voor dit onderzoek een aparte werkgroep opgericht door de UEFA. De taak van de groep is duidelijk. 'Kijken in welke mate licentieregels en Financial Fair Play mogelijk moet veranderen met het oog op de uitdagingen die clubs nu voor de kiezen krijgen vanwege de coronacrisis.'

Het is vooralsnog niet bekend wat er aan de regels kan gaan veranderen om het voor de clubs gemakkelijker te maken, maar de intentie is er. 'De situatie verandert snel en de werkgroep houdt de ontwikkelingen continu in de gaten. Het doel is om in de komende weken met een voorstel te komen', aldus de UEFA, geciteerd door Voetbal International.

De regels omtrent Financial Fair Play hebben alles te maken met het verkleinen van ongelijkheden binnen het betaald voetbal. Voordat deze regels er waren, konden clubs grote schulden opbouwen om deze vervolgens door geld van buitenaf, zoals dat van rijke eigenaren, weer kwijt te schelden. Overtreden clubs de regels, dan riskeren zij een straf die kan bestaan uit uitsluiting van Europees voetbal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JariJari
Bij city doen ze al polonaise
0 0
AFCA020!
`Wat een verschrikkelijke kwallen bij de UEFA. Het erge is nog dat ze het zo opzichtig doen. Boeffies, grenzen opzoeken, acteren in een grijs gebied dat kan ik nog wel handelen. Denk dat 9 vd 10 ondernemers dat op hun eigen niveau doet.

Maar zo opzichtig als de UEFA handelt in corruptie, dat vind ik echt misselijkmakend (net als het hoofd van Ceferin trouwens maar dat ter zijde). Dat ze daarnaast ook nog lukraak straffen hoe het hun het beste uitkomt, smeergeld aannemen, kritische noten verbieden om naar buiten te treden, VAR misbruiken en dan omdat er ophef over het enige stukje eerlijkheid (bewijs) ontstaat maar zeggen dat de VAR zou moeten worden afgeschaft. Want ja, hoe moet je momenten als Chelsea thuis en uit dan recht lullen? En wij zijn zeker niet de enige die hier last van hebben.

Nee echt waar gad-ver-damme wat een organisatie. Ik heb het al veel vaker geroepen: Ajax (en ik weet zeker dat velen zouden willen volgen) moet lekker nokken met die kut organisatie. Zet zelf onderling maar wat moois op
0 0
RuffRhythim
Dus ook die poenclubs die daar onlangs voor "gestraft" waren mogen dus weer ongestraft spenden?

Wat een in-en-in foute organisatie is het ook !
We wisten dat wel, maar moeten ze dat nou ook echt elke keer bewijzen?
1 0
Sluk
FFP is dus een grote grap. Maar goed, dat wisten we al.
1 0
Sterspeler
Dit is gewoon puur om Sheiks en maffiabazen tevreden te houden. Dit heeft niks met fair play te maken.

Voetbal is dood. Dit was de perfecte kans geweest om weer vanaf 0 te beginnen en de eerlijke clubs als Bayern en Ajax te belonen voor fatsoenlijk beleid
2 0
mgtow
Clubs met goed beleid worden bestraft als je nu de touwtjes laat vieren mbt de financial fair play. Ik noem maar een willekeurige club... Ajax....
0 0
Welja
prijzengeld van de CL en ELvoor volgend jaar afschaffen en gebruiken om clubs te ondersteunen.

Scheelt ook nog eens een hoop gezeik op nationaal niveau.
1 0
Henkjanklaas
Hoe lang we dat al niet horen zeg ! FFP in voetbal bestaat gewoon niet.
1 0
NegentigMinutenLang
Alles om de clubs met slecht beleid overeind te houden.
2 0
Bky
Ik probeer hier wat voor te typen.

Maar het lukt me gewoon niet.
1 0
stefanwillem
Klopt. Dit is zo asociaal daar zijn geen woorden voor.
1 0
Redrum
Tijdelijke aanpassing hahaha. Er is nooit sprake geweest van Financial Fair Play, of überhaupt enige vorm van Fair Play. Schaamteloze boeven zijn het.
3 0