Eredivisie: 'Uitgangspunt was om solidariteit te zoeken'

JesseTH, 07-04-2020 om 20:35, 2012 views, Eredivisie |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Het overleg van dinsdagmiddag tussen alle betrokkenen binnen het betaald voetbal stond voor een groot deel in het teken van het vinden van solidariteit tussen alle partijen. De Eredivisie wil als één front door de coronacrisis komen, zo schrijft het op de eigen website.

'Het uitgangspunt was vandaag om solidariteit te zoeken in het voetbal, de wil om samen oplossingen te zoeken, de wens om één front in het voetbal te vormen', klinkt het statement. 'Immers, we zijn met elkaar verantwoordelijk voor clubs, spelers, scheidsrechters, trainers, voor gezinnen van medewerkers die bij onze clubs werken, voor onze supporters. Kortom hoe gaan we hier, net zoals in andere segmenten van de samenleving, proberen met zo min mogelijk schade voor het hele betaald voetbal uitkomen.'

Het benoemde begrip solidariteit valt of staat met vertrouwen in elkaar, wat op zijn beurt weer nodig is om samen beslissingen te kunnen nemen. De voorbije week ontstond er echter behoorlijk wat onrust na uitspraken van Marc Overmars in De Telegraaf. De directeur voetbalzaken van Ajax pleitte voor een stop van het Nederlands betaald voetbal, terwijl de UEFA en KNVB de mogelijkheden willen blijven onderzoeken om het te hervatten. Ook na het overleg van dinsdag is het streven om de competities uit te spelen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JSF
Solidariteit in voetballand.... laat me niet lachen...
0 0
AjaciedRK
Eind mei groepstraining, begin juni oefenwedstrijden.

'Verantwoord' hervatten. Verantwoord. Stelletje niksnutten.

Volgens ad 'brede steun van de clubs'
0 0
Bky
Ze hadden ook allemaal de kant van Ajax kunnen kiezen uit solidariteit.
1 0