Bosz: 'We spelen zonder publiek vanwege geld'

GinoHaverkamp, 07-04-2020 om 18:38, 2902 views, Kicker |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Oud Ajax-trainer Peter Bosz stelt dat er enkel financiële redenen zijn om te voetballen zonder publiek. 'Ik heb vorige maand al mijn duidelijke mening gegeven: we voetballen voor de fans', zegt hij tegen onder meer Kicker. Nu het bijna niet anders kan, neemt Bosz er genoegen mee dat de Bundesliga hervat wordt zonder publiek.

Voetbalclubs, ook in Duitsland, hebben hard geld nodig. Daarom is er het plan om de Duitse Bundesliga te hervatten, ook al gaat dat in lege stadions gebeuren. 'Het zal ook vreemd zijn om zonder publiek te spelen, maar het gaat om geld', erkent Bosz, die in het seizoen 2016/17 de eindverantwoordelijke was bij Ajax en nu voor de groep staat bij Bayer 04 Leverkusen. 'We spelen deze spookwedstrijden omdat de club het geld goed kan gebruiken. Als een club een maand niks doet en er komt geen geld binnen, dan volgen er problemen. Clubs hebben de televisiegelden nodig, dat begrijp ik. Daarom moeten we spelen.'

In Duitsland zou men de competitie zou snel mogelijk willen hervatten. Dat zou dan gebeuren in stadions gevuld met maximaal 239 mensen. Dat zijn mensen die enkel vanwege werkzaamheden in de stadions aanwezig mogen zijn.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maus1978
Pff wat een gezeur. Juist nu zit iedereen toch te smachten om vermaakt te worden. En hoezo dan niet gewoon voetballen als het veilig is. Dan maar geen publiek, we kunnen toch gewoon op tv kijken. Begrijp dat gezeur niet. Tuurlijk is het minder leuk zonder publiek, maar toch 10 keer beter dan niets ?! Vamos!!
0 0
Web
Dat is dus het probleem
Clubs van klein tot groot, ze leven allemaal boven zijn stand
Voetbal gaat weer worden voor waar het bedoeld was, geld trouwens voor de meeste sporten
Alles gaat weer normaliseren
Maar dat wij er dit voor nodig hadden
Iedereen wist toch dat het een keer zou keren
2 0
Redrum
De UEFA zal trots op jullie zijn.
1 0