Koevermans: 'De inkomsten zijn opgedroogd'

JesseTH, 05-04-2020 om 17:40, 3614 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mark Koevermans, algemeen directeur van Feyenoord, vreest de financiële consequenties die de coronacrisis met zich meebrengt. De huidige geldkraan is dicht en mocht Nederland haar competitie stoppen, dreigt de UEFA ook nog eens met uitsluiting voor Europees voetbal.

De directeur bespreekt met het Algemeen Dagblad de financiële gevolgen die zich voor kunnen doen. 'Een bedrag eraan hangen, is moeilijk. De inkomsten nu zijn opgedroogd. De winkels zijn dicht, we hebben geen wedstrijdomzet meer, we verkopen geen kaartjes meer. Alles staat stil. We zijn niet de enigen. Dat beseffen we ook. We zien de problemen in Nederland om ons heen. Ook bij zakelijke relaties. Ook bij supporters van ons.'

Normaal gesproken zou de geldkraan vanaf volgend seizoen weer opengaan, maar als de Eredivisie op eigen houtje stopt, is ook dat nog maar afwachten. De UEFA spreekt immers over uitsluiting voor Europees voetbal wanneer een bond zelf beslist te stoppen. 'Stel we zouden Europa League spelen en dat moeten we missen dan heeft dat enorme impact. Dat is in de toekomst kijken.'

Als club staat Feyenoord volgens Koevermans nog altijd achter het uitspelen van de competitie, tenzij het RIVM en daarmee de overheid het niet toelaat. Valentijn Driessen vertelde onlangs dat Feyenoord het eens zou zijn met Ajax, PSV en AZ om te stoppen, maar de geluiden van Koevermans klinken anders. 'Dat hebben we vanaf het eerste moment gedaan. Dus ook vanaf half maart.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Hij past wel bij Feyenoord. Schijt de hele dag zijn broek vol.

Misschien moet Ajax maar vol inzetten op een Europese competitie, met de rest van de top 30 van de UEFA ranglijst.
2 0
cantharel
Lekker man , hadden jullie maar beter zaken moeten doen en als ik het goed begrijp kunnen jullie dat stadion ook wel vergeten.Gun jullie alles ........ behalve lucht.
1 0
Vierendertigste
De F van failliet
2 0
MPAjax
komt mn voorspelling dat de eredivisie semi pro gaat worden misschien toch nog uit ... goed bezig maar niet heus ...
2 0
Ajaxtao
Elk nadeel heeft een voordeel zou Johan zeggen.
3 0
Radie125
blijven nog jaren in een bouwval ballen
2 -1
mgtow
Als je naar de wc moet sta je daar letterlijk in de pis van een ander.
0 0
cantharel
Hoe weet je dat want we mochten toch niet die roestbak in ?
0 0
WeerDinges
Dat was 15 jaar geleden al het geval. ;-)
0 0
chloorbestendig
Als je hele voetbal filosofie gericht is op schoppen en “werken” ipv voetballen dan komt er een tijd dat je de tol moet betalen, laat die engnekken maar failliet gaan, misschien dat Overmars ze een paar tientjes kan toeschuiven.
2 0
insectenverdelg
Als ik Mark zo hoor kan hij niet wachten tot Ajax het noodfonds heeft opgericht.
4 0
Bjorn
Complete nobody in de voetbalwereld. Probeer eens een goede speler op te leiden zodat je weer eens een grote transfer maakt. Dan hoef je niet achter de KNVB aan te hobbelen voor een paar wedstrijdrecettes maar had je een buffer. Van Persie is al 15 jaar geleden.
5 0
reaguurder
Wijnaldum?
0 -4
Bjorn
Vijf miljoen.
0 0
sucre
Van Persie bijna gratis naar Arsenal?
0 0
insectenverdelg
Had PSV nodig om weg te komen uit Nederland.
0 0
mgtow
Zulke domme dingen roepen... Ja, nou dan ben ik ook niet verbaasd dat de boel langzaam richting faillissement kruipt. Ach, kunnen die Feyenoord spelertjes mooi mondkapjes inpakken.
3 0
BokkieBokstra
Domme dingen? Gisteren was nog het voorbeeld van NEC, die ziet in ene heel veel sponsorinkomsten verdwijnen, MKB'ers die allemaal in de problemen raken. Het zal iedere club op een of andere manier raken. Ajax kan wat hebben maar daar werd ook al gesproken over tientallen miljoenen verlies. Ook voor de voetballerij een klap.
0 0