'FIFA stelt richtlijnen op voor loonsverlaging spelers'

JesseTH, 05-04-2020 om 17:15, 1708 views, NUsport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De FIFA helpt de voetbalclubs een handje in tijden van de coronacrisis. In meerdere landen, zoals Engeland en Spanje, moeten de spelers loon inleveren, maar dat verloopt niet altijd harmonieus.

NUsport weet uit documenten van Reuters te vertellen dat de FIFA onenigheden tussen clubs en spelers wil voorkomen en daarom acht het dit noodzakelijk. Een werkgroep zou inmiddels de oplossing bedacht hebben, waardoor het verschil in salarisverlaging minder groot is tussen internationale competities.

De FIFA-council moet de opgestelde plannen nog goedkeuren alvorens deze naar buiten worden gebracht. Voor een land als Engeland zullen de richtlijnen als geroepen komen, want daar is onrust ontstaan door de vraag van clubs aan spelers om een deel van het salaris in te leveren. De voetballers gingen niet akkoord met het voorstel.

In het document ging het over nog meer dan alleen de loonsverlagingen. Ook de gevolgen voor de transfermarkt én de spelerscontracten worden erin besproken. De einddatum van de transferperiode zou veranderd moeten worden, terwijl de wens is dat de contracten verlengd worden tot de competities die nog hervat worden, eindigen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Kijk aan de FIFA gaat nu ook over internationale arbeidscontracten. Ik zou maar wat minder hoog van de torenblazen als FIFA of UEFA straks is de EU klaar met ze en vervallen alle uitzonderingen van het voetbal.
0 0
Gonzalez75
Nu het water ze (groot deel van de clubs) aan de lippen staat en de Fifa maar ook Uefa inkomsten zien verdampen, komen ze zgn. in actie! Oh wat genereus weer van die Fifa organisatie. Het is weer lekker de ieder voor zich gedachte.
0 0
FreddyAX
Wat mooi dat de FIFA zich uitspreekt over een zaak waar ze helemaal niets over te zeggen hebben.
Nog even en ze gaan ook de waterstanden en weerberichten op hun schouders nemen.
0 0
Babayaka
Ook dit is trwns weer eens competitie vervalsing. Eigenlijk is het bealchelijk dat spelers dit accepteren. Het is de clubs haar eigen fout door die debiele salarissen aan te bieden.
Nu het ff fout gaat lopen al die clubs te janken.
3 0
MPAjax
UEFA test net als de overheid hoever ze kunnen gaan want ze willen iedereen hun leven bepalen, zoveel is duidelijk
5 0
Bky
Wie denkt die FIFA wel niet we ze zijn? Contracten mogen doorlopen na 30 juni, salarisverlaging bepalen.

Daar hebben ze helemaal niets over te zeggen.
2 0
Simon1
Het verschil in salarissen is enorm tussen de diverse (grote) voetballanden, maar de salarisverlaging moet niet veel verschillen. o_O

Doe dit ook even aan de voorkant middels een salarisplafond. Al die clubs die nu janken strooien met geld alsof het uit de lucht komt vallen.
3 0