'Fosu-Mensah vertrekt mogelijk transfervrij bij ManU'

ThijsZwagerman, 05-04-2020 om 10:10, 5521 views, The Mirror |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oud-Ajacied Timothy Fosu-Mensah vertrekt komende zomer mogelijk transfervrij bij Manchester United. Het contract van de verdediger loopt dan namelijk af en hoewel Manchester United een optie heeft om dit contract met een jaar te verlengen, hoorde Fosu-Mensah daar nog niets over van de Engelse grootmacht.

Volgens The Mirror ziet manager Ole Gunnar Solskjaer het contract van Fosu-Mensah graag met een jaar verlengd worden. Juist daarom is het opvallend dat de 22-jarige Nederlander hier tot dusver nog niet over sprak met Manchester United. De toekomst van Fosu-Mensah is zodoende vooralsnog onduidelijk, al schijnen er wel meerdere clubs geïnteresseerd te zijn in de verdediger.

Een jaar geleden was Fosu-Mensah naar verluidt nog in beeld bij Ajax om Matthijs de Ligt op te volgen. Of de Amsterdammers nu weer in de markt zijn voor Fosu-Mensah is niet bekend. De rechtspoot verruilde de jeugdopleiding van Ajax in 2014 voor Manchester United en debuteerde twee jaar later onder Louis van Gaal in de hoofdmacht van The Red Devils.

Vervolgens speelde Fosu-Mensah op huurbasis voor Crystal Palace en Fulham. Sinds hij bij de laatstgenoemde club een kruisbandblessure opliep, speelde Fosu-Mensah echter geen minuut meer. De Nederlander is inmiddels dichtbij zijn rentree.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Chesterson93
Ik ben een Ajax-volger, maar de onzin die hier (vaak) over oud-spelers wordt geschreven - door “medevolgers” - kan ik totaal niet volgen ..
0 0
Matts
Niet doen, we hebben Timber.
0 0
Multi
Geen idee hoe hij er nu voorstaat, maar hij had in ieder geval nooit de stap naar Engeland moeten maken. Enigste manier wanneer het een leuke overweging om te halen is als je hem een klein contract kan geven, maar met prestatie bonussen erin. Want echt zwakker dan Schuurs en Alvarez zal die vermoed ik ook niet zijn.

Laat hij het zien, dan zal hij aan de bonussen voldoen en toch aardig verdienen. Valt hij tegen of is hij veel geblesseerd dan heb je ook niet veel verlies, want hij is dus sowieso al gratis.
0 0
Chesterson93
Dat “laten zien” .. is de reden dat veel Ajax-spelers vanuit de jeugd vertrekken. Maar helemaal prima, dat moet de hoofdmoot zijn.
0 0
AlexIbarra
Hij heeft kracht en snelheid, dat missen we nu achterin.
Tegen ploegen die niets in te brengen hebben en alleen een keer of 10 een lange bal over ons middenveld heen rossen, kan hij wel van waarde zijn tov Blind, Schuurs enz.
Met Blind en Dest / Maz naast hem, hoeft de RCV niet per se geweldig te kunnen voetballen.

Qua totaal niveau had ik al twijfels voor zijn blessure, hoe hij daar straks van terugkomt is natuurlijk helemaal afwachten. Hij zal ook niet voor een hongerloontje komen lijkt me...
0 0
Illegaal
Leuk voor hem maar Ajax moet even ophouden met breedte aankopen want we hebben teveel van dit soort jongens alweer rondlopen.
0 0
Rockpotje
Als hij gratis is kan het weinig kwaad, maar ik zie de toegevoegde waarde niet. Hij zal best wat salaris willen met zijn huidige United-contract. Dat geld kan je beter gebruiken om Veltman te behouden. Schuurs is veel meer getalenteerd en Timber komt er ook aan. Fosu-Mensah zit waarschijnlijk alleen de ontwikkeling van die gasten in de weg. Het kan zijn dat hij opeens helemaal tot bloei komt bij ons, maar ik zie daar weinig aanleiding voor. Hij is snel en sterk en heeft een goede technische basis, maar tactisch komt hij gigantisch te kort. Daarom eindigt hij overal op de bank. Laat hem maar lekker naar PSV gaan.
1 0
markk
Ik snap dat er interesse in deze speler is, hij heeft lengte en snelheid maar hij schiet op vrijwel alle andere aspecten tekort. Kon in de PL geen potten breken en eindigde ook bij Crystal Palace en Fulham in no-time op de bank en buiten de selectie. Zonde maar ik denk dat er bij hem gewoon niet meer in zit. Toch zijn er clubs die denken dat ze meer uit hem kunnen halen. Ik denk dat het een prima speler zou zijn voor een club als Utrecht of Vitesse.
1 -1
Sunstridr
Bij Palace was hij een van de beste spelers die ze hadden tot dat AWB doorbrak, Fulham ruilde 4 keer van trainer en had hij niet genoeg kansen bij trainers 2 en 3 (als ik goed herinner) en bij beide ploegen speelde hij op het verkeerde positie (RVV in plaats van CV).
0 0
Ajaxxxisdebeste
Goeie zet van hem geweest om daar naartoe te gaan...
0 -1
MelleAfca
Heeft eigenlijk alle kwaliteiten om een topper te worden. Het is ook niet zo gek dat het er niet uitkomt bij die jongens met al die uitleenbeurten, dat is gewoon heel lastig voor zo’n jonge gasten.
Ik zou hem zeker oppikken als ik Ajax was, zeker transfervrij.
3 -1
markk
Deze jongen is tot nu toe bij elke club waar hij de kans heeft gekregen tekort geschoten en in no time op de bank terecht gekomen. Bij Manchester United heeft hij nooit in de basis gespeeld maar kon hij sporadisch rekenen op een invalbeurt maar speelde altijd teleurstellend. Bij Crystal Palace en Fulham kwam hij ook tekort. Ik snap niet waarom mensen denken dat dit een verdediger is voor Ajax.
0 -3
Minsc
Tactisch nogal slechte speler, is niks voor dit Ajax.
2 -3
ajaxdordtt
Is groot, sterk en snel. Voetballend blind en pover.
2 -1
trodat4030
Zou er bij TFM geen moeite mee hebben, zeker transfervrij niet. Ook gezien het achterliggende verhaal indertijd, zijn vertrek was heel begrijpelijk. Heb bijv meer moeite met het feit dat wanneer je Castillo definitief terughaalt, je ook een transfersom moet aftikken. Nota bene voor 80 procent zelf opgeleid, 'slechts' een opleidingsvergoeding voor gekregen en nu moet je zijn contract afkopen (kost vast geen ton of 3). Stuit me enigszins tegen de borst, maar dat ben ik..

Als hij inderdaad weer topfit is en zn niveau behouden heeft (altijd de vraag na kruisbandblessures) is het zeker geen gekke optie.
3 -1
Red Devil
Overschatte speler.
Leuk voor de subtop of middenmoot.
2 -2
oxxer
Overmars kan daar zeker aan denken , is nog jong, redelijk snel en spreekt de taa.l
Anders gaat Copycat Sport Vereniging hem op zeker bellen, zo een harde plasser zij daar krijgen van ex Ajacieden
3 0
DT10
Zien jullie hem nog als een versterking voor Ajax?
0 0
VoorAltijdNummer14
Je moet kijken naar wat je hebt komend jaar. Wie is er complementair aan Daley Blind, die er volgend jaar gewoon weer gaat staan.

Veltman wordt waarschijnlijk de stap gegund.

Perr Schuurs heeft in potentie alles, maar is er op 20 jarige leeftijd nog niet klaar voor. Geen schande, dat waren Vertonghen en Alderweireld ook niet.

Timber is een jonge interessante speler, maar mist toch wel een beetje lengte, alhoewel hij erg atletisch is. Zou zomaar eens de betere versie van Veltman kunnen worden de komende jaren als kwalitatieve back up.

En dan Alvarez.. Het is gewoon geen match. Die jongen is echt geen slechte speler, maar doordat hij specifieke kwaliteiten mist voor het Ajax spel, lijkt ie dat wel. Hij heeft niet de snelheid en de positionele kwaliteiten om met zoveel ruimte in de rug te spelen. Hij heeft niet laten zien dat hij goed kan doordekken. En hij heeft ondanks zijn ervaring als middenvelder geen geweldige passing. Daarnaast laat zijn motoriek echt heel erg te wensen over.

En in tegenstelling tot Alvarez heeft Fosu Mensah wel de atletische en voetballende kwaliteiten die wij bij Ajax graag in een CV zien. Wat hem dus complementair maakt aan de minder dynamische Daley Blind. Als deze jongen transfervrij of voor enkele miljoenen over te nemen is, is het een minder grote gok dan een Mexicaans international van 15 miljoen.
3 -1
atalantanio
Met Veltman, Alvarez en Schuurs als alternatieven? Absoluut.
0 0
Bky
Niemand speelt Veltman uit de basis.
3 -1
VoorAltijdNummer14
Nog maar 22, een echte atleet met snelheid, goede opbouwende kwaliteiten, Nederlands. Ik vind dat het voor weinig echt best overwogen mag worden. Deze jongen zal erop gebrand zijn om zich te bewijzen!
5 -1
De Stift
Dat gokje kan best gewaagd. Is een speler met veel snelheid, juist dat missen we centraal achterin.
5 -1
OntlastendeMiddenvelder
Laat maar komen!
3 -1