MSK Zilina vraagt faillissement aan vanwege coronacrisis

BartVeenstra, 01-04-2020 om 10:00, 2770 views, MSK Zilina |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

MSK Zilina heeft als gevolg van de coronacrisis een faillissement aangevraagd. De club uit Slowakije meldt het teleurstellende nieuws via de eigen website. MSK Zilina lijkt daarmee de eerste club te zijn die de coronacrisis niet te boven komt.

De Slowaken melden dat de salarissen van de medewerkers niet meer betaald kunnen worden. Daarbij geeft men aan dat de spelers van het eerste elftal niet bereid zijn om een deel van hun salaris in te leveren. De club stemt haar budget vooral af op uitgaande transfers. Eind januari verkocht het nog spits Róbert Bozeník aan Feyenoord vier miljoen euro, al heeft het het volledige bedrag nog niet binnen.

De club verwacht in de aankomende zomer vrijwel geen inkomsten uit transfers. Per 1 april is een faillissement aangevraagd, al wordt er mogelijk een doorstart gemaakt. Ajax trof MSK Zilina één keer. In de UEFA Cup won Ajax destijds met 1-0 van de Slowaken door een doelpunt van Luis Suárez.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxrulesz
Grootste club van Slowakije dit. Hahah stelletje amateurs daar.
0 -1
OpaVerteld
En dat is 1.
Barcelona, Juventus, Atletico in financieel zwaar weer.
Chelsea staat te koop.
Een complete reset van het Europees voetbal is aanstaande.
0 0
Kingoffdatoilet
Nou Feyenoord. Redt de club betaal ineens
1 0
smokum
Mooie herinneringen aan de wedstrijd tegen Zilina!

Destijds had ik met wat maten seizoenskaarten op 413 / Noord C. Het ging niet al te best met Ajax toen en aangezien Zilina geen aansprekende naam is, waren er maar zo weinig kaarten verkocht dat de hele tweede ring gesloten bleef.

Op de wedstrijddag besloten we te gaan en wilden bij de stadionkassa's een kaartje halen. De goedkoopste waren alleen 40 euro ofzo en dat vonden we te duur dus we gingen richting het honk.. totdat.. we zagen dat onze ingang Noord C helemaal verlaten was :-)

Draaihekken overgeklommen, via de roltrap die stilstond naar boven om erachter te komen dat de deur boven op slot zat. Vervolgens de normale trappen geprobeerd, zelfde liedje, ook dicht.. als laatst was er een brug naar de eerste ring, welke naar een kleine deur leidde. Deze zat gelukkig niet op slot! Wij naar binnen, bleek het de nooduitgang van het VIP café op de hoofdtribune te zijn. Daar heerlijke gratis baco's lopen tikken en toen de wedstrijd vanaf de derde rij lange zijde gezien tussen de Zilina Bobo's, het was een mooie avond.
4 0
Arie Vink
Mooie herinnering!
0 0
Bjorn
Als je binnen vier weken na alle maatregelen al omvalt, komt het niet puur door de coronacrisis. Dan stond je al op omvallen.
1 0
3sterren
En dan helpt het ook niet echt als Feijenoord pas slechts 10% heeft betaald van de beoogde 4 miljoen euro ...
1 0