'Lucratieve thuisduel met Ajax al in begroting'

StijnDoornhof, 31-03-2020 om 07:40, 8159 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het belang van een thuiswedstrijd tegen Ajax voor een kleine club als Fortuna Sittard wordt dinsdagochtend in het Algemeen Dagblad nog maar eens benadrukt. Veel clubs komen momenteel door de coronacrisis in de financiële problemen. 

Zo zijn bij Fortuna Sittard de wedstrijden tegen de 'grote' clubs uit de Eredivisie heel belangrijk. Door het stilleggen van de competitie gaan deze duels momenteel en eventueel zelfs definitief niet door. 'In hun begroting zijn de resterende lucratieve thuisduels met Ajax, PSV en AZ al opgenomen. Wanneer die wedstrijden niet worden gespeeld, betekent dat alleen al dat zo'n 15.000 à 20.000 wedstrijdkaarten van gemiddeld twintig euro per stuk onverkocht blijven.'

Voor de grotere clubs in de Eredivisie is het gemis van de kaartverkoop nog op te vangen. Kleinere clubs hebben man en macht nodig om het hoofd boven water te houden. 'En Fortuna had het voor de coronacrisis al financieel lastig. Het zal voor Fortuna, in het verleden al zo vaak geplaagd door bijna-faillissementen, in de nabije toekomst dan ook verre van makkelijk worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Meerkoet
Sorry maar als je voortbestaan bestaat uit het spelen van een thuis wedstrijd tegen Ajax heb je gewoonweg geen bestaansrecht.
0 0
Robbie en de Kock
Graag
0 0
Van Reenen
Begrijpelijk, maar schaar ik onder de foute gedachte van eerst de huid verkopen voordat de beer geschoten is. Daarnaast baseren de clubs zich ook op extra inkomsten uit alcoholische versnaperingen. Misschien goed als ze die missen, gaan die supporters misschien ook eens normaal doen.
0 0
Lars93
Nou is het een tijdje geleden dat ik mijn examen economie deed, maar het hele idee van een begroting is toch dat je die maakt voordat je het geld verdient?
Als een club dit soort inkomsten al niet meer mag begroten blijft er wel heel weinig over.
1 0
Jan Doedel
Grappig dat bijna alle clubs en hun supporters een hekel aan Ajax hebben maar als het om de poen gaat Ajax keihard nodig heeft.
1 0
Labrador
Precies. Hypocriet volk
0 0
JSF
Overwinning afkopen dan maar..
0 0
DrFootball
Dat is natuurlijk heel sneu voor Fortuna en het komt wel heel verrot uit dat je nog 3 thuiswedstrijden tegen de top 3 op de planning hebt staan die nooit gespeeld gaan worden. Aan de andere kant... het is continue gezeik met clubs uit Limburg die hun eigen broek niet kunnen ophouden. Misschien FC Limburg toch weer eens nieuw leven inblazen?
3 -6
Ajax34
Vanuit Sittard gezien in een Straal van ongeveer 50km heb, je Fortuna, Roda, VVV, MVV, Genk, Luik 2, en BMgladbach, Aken. 8 a 9 profclubs op een klein gebied en Nederland heeft niet de TV gelden zoals in de Premier league. Een FC Limburg zou wat meer mogelijk maken.
1 -1
Kingoffdatoilet
Zolang ze het ondanks het budget redden vind ik dat ze gewoon moeten doorgaan op deze manier. Anders wordt er op een natuurlijke manier wel een selectie gemaakt en dalen er misschien wat clubs af. Is totaal niet erg
0 0
ajax_janneman
Ik vind dat deze situatie niet kan worden toegeschreven aan een Limburgse clubs die hun eigen broek niet kunnen ophouden. Je moet als club voor het jaar een begroting opstellen en aan de hand van die begroting handhaaf je de budgetten voor salaris en transfers. Als je dan in één klap maximaal negen ton mist, is dat bijna niet op te vangen. Een incidentele calamiteit als deze mag je wel wat over zeggen als club zijnde.
1 0
noppenkoning
Lijkt mij dat deze kaarten al betaald zijn, oproep doen aan je supporters of ze het geld misschien willen doneren aan de club.
1 -2
ghouleseddik
https://www.1limburg.nl/fortuna-krijgt-40-euro-van-fan-voor-bier-en-frikandellen ;)
0 0
Sluk
Of desnoods voor 20 euro een kortingskaart kopen voor de wedstrijd tegen Ajax volgend seizoen, dan beperken ze in ieder geval de schade.
0 -1
Kingoffdatoilet
Dan heb je het probleem volgend seizoen. Gewoon proberen wat spelers te verkopen. Lijkt me hun enige optie
0 0
Juhaz02
Ja maar daar kunnen ze dus wel in hun begroting rekening mee houden volgend jaar.
0 0
Oeroeboeroe
Nee, dan schuif je het probleem alleen maar voor je uit.
0 0