Premier League heeft opvallend plan voor afronding competitie

BartVeenstra, 30-03-2020 om 08:30, 6033 views, The Independent |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Premier League werkt aan een wel heel opvallend plan om het huidige seizoen alsnog af te ronden. The Independent schrijft dat het bedoeling is dat de resterende 92 duels zonder publiek worden afgewerkt in Londen en de Midlands (centraal deel van Engeland).

De spelers en stafleden zouden in juni en juli gescheiden van hun familie in een hotel moeten verblijven, zoals ook tijdens een EK of WK gebeurt. De spelers worden nog wel zeer regelmatig getest op het coronavirus. Ook moeten alle scheidsrechters en de mensen uit de media rond de wedstrijden in zelfisolatie.

In Engeland is de verwachting dat een rentree van de Premier League een boost kan zijn voor de Engelse bevolking. Bovendien tellen de economische belangen ook mee. Clubs krijgen alleen het laatste deel van het televisiecontract overgemaakt als het volledige seizoen uitgespeeld wordt.

Vooralsnog blijft het bij een plan, want er zijn nog wel enkele losse eindjes. Zo vraagt men zich af wat er moet gebeuren als een speler een kruisband afscheurt. Een bestuurder vindt dat de Premier League eigenlijk zijn eigen ziekenhuis zou moeten hebben.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Minsc
Met al dat geld kunnen ze toch gewoon ergens een eilandje kopen en het hele zwikkie daar dumpen?
0 0
kampioen0809
Zullen we ook stoppen met het doen alsof voetballers nu meer waard zijn dan "normale" mensen? Waarom worden voetballers regelmatig getest terwijl de normale burger nauwelijks getest word.
1 -1
Jariiii
MINDER waard zijn juist, als je ze zou willen dwingen nu te gaan spelen.
0 -1
ram
Wie zegt dat ze regelmatig getest worden? En de testfrequentie hangt ook heel erg af van het land én van de klachten.

Maar mocht het zo zijn dat er iets meer aandacht is voor topsporters: prima. Volgens mij is Corona voor hen veel schadelijker. Ik las/hoorde ergens (weet niet precies) dat de hersteltijd van de longen bij topsporters 6 maanden is, i.p.v. 3 maanden bij een 'normaal mens'. Dat betekent, naast het fysieke drama, dat de kans ook bestaat dat carrières erdoor kapot gaan.
0 -2
Woodenshoe
Volgens mij is het juist gevaarlijker voor mensen met overgewicht...
0 0
ram
Klopt. Maar het een sluit het ander niet uit.
0 -1
ram
Zo gek is dit plan helemaal niet. Als alles spelers (getest) gezond zijn en de afzondering allemaal heel serieus nemen, zou je in theorie gewoon kunnen voetballen. Dan kun je ook zonder gevaar contact hebben met andere spelers.

In de praktijk lijkt het me een stuk lastiger. Er zitten altijd wel een paar 'Quincies' tussen die dan toch even cool moeten doen met vrienden en zo alle andere spelers besmetten. Ook zullen er vast wel weer debiele supporters rondom stadions samenkomen.

Het is het afwegen waard. Al lijkt het me in de huidige situatie (kan over een paar maanden heel anders zijn) niet verstandig.
1 -2
BokkieBokstra
Vind ik ook, vind het eigenlijk wel een mooi idee. Het pas ook wel bij die Engelsen en het is noodzaak. Gaat om geld. Het is inderdaad heel veel organisatie maar wel de moeite waard. Zou het leuk vinden. Misschien ook een idee voor Nederland.
0 0
trainerdv
Voetbal moet nu even zijn plaats kennen. Stop met het uitspreken dat het per se uitspelen van de competities het belangrijkste is. Dat is niet zo. Als het verantwoord is, komen de landen weer in beweging en gaan we weer voetballen.
1 0
Arie Vink
Daar gaan de spelers echt niet mee akkoord. Er zijn er genoeg die er niet aan moeten denken om nog te spelen in deze tijd.
2 0
blessure
Belachelijk voorstel.
Voetbal is een contact sport.
Ik verwacht niet meer, dat de competitie, uitgespeeld wordt.
2 0
talent020
Gekke Engelsen... its all about the money
3 -1
Ajax68
CRAZY CRAZY CRAZY !!!
2 0
jaripettersson
Als deze crisis iets aantoont is het hoe ziek de voetballerij eigenlijk is geworden. En hoe wereldvreemd alle betrokkenen. Het publiek is erdoor gegijzeld en een massaal Stockholm syndroom houdt dit gedrocht in stand.
2 -1
Leprechaun
Dus, omdat die Engelse clubs, met hun obscene financiële huishouding, perse die televisiegelden nodig hebben om financiële malaise af te kunnen wenden, moeten we de gezondheid van mensen maar in de waagschaal gaan gooien, en zelfs aparte ziekenhuizen voor voetballers in gaan richten.
9 0
RusselWestbrook
Er zitten vrij forse boetes verbonden aan het niet spelen van de wedstrijden. De uitzendrechten worden betaald op voorwaarde van het daadwerkelijk uitzenden van de wedstrijden. Worden ze niet uitgezonden, dan volgt er een dikke boete.

Je moet bij Sky of whoever de rechten van de PL heeft zijn als je een boosdoener aan wilt wijzen voor de must van het uitspelen van de competitie. Overigens is het bij shirtsponsors e.d. net zo. Komen die niet op TV, dan hebben ze voor niks betaald en volgt er een contractuele boete.
0 -1
Redrum
Dat is het plan ja. Maar het kan de bevolking een boost geven!
3 0
voorkennis
Wat een krankzinnig idee is dit zeg.
We komen momenteel wereldwijd ziekenhuis bedden tekort op IC, en 1 of andere malloot komt dan met een ziekenhuis voor voetballers.
Beschamend en totaal ongepast, wat een malloten lopen er toch rond
2 0
apeldoorner
Ook alles alleen voor het geld he. Want stel dat ze dat geld ook kregen zonder te spelen dachten ze ineens anders. zucht
2 0
Bonno1978
Goed idee. Want stel je voor dat de gezondheid van de mens boven commercie gaat. Onacceptabel!
2 0
Leprechaun
Een eigen ziekenhuis voor voetballers :’)
4 0