Seizoen in Serie A is mogelijk al voorbij

BartVeenstra, 30-03-2020 om 08:15, 2092 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Italiaanse voetbalseizoen is mogelijk al voorbij, zo verklaart Damiano Tomasi - de voorzitter van de spelersvakbond AIC. Maandag praten de clubs met de Italiaanse bond over het vervolg van het huidige seizoen. 'Na de woorden van minister Spadafora vrezen we dat het seizoen hier gaat eindigen', zegt Tommasi op de website van de AIC.

Vincenzo Spadafora is in Italië de minister van Sport en hij wil dat er ook in april niet getraind of gesport wordt in het Zuid-Europese land. De Serie A ligt al weken stil en dat terwijl er nog twaalf - en sommige clubs zelfs dertien - wedstrijden te spelen zijn. Mocht het seizoen als beëindigd worden verklaard, heeft dat volgens Tommasi ook heel wat juridische en formele gevolgen, zoals de contracten van de spelers. Ook hier spreekt men maandag over.

Bij Juventus heeft men al besloten de salarissen te verlagen. 'Wij zoeken, indien mogelijk, naar een gezamenlijke oplossing. Juventus heeft daarin een eigen keuze gemaakt, dat verraste ons niet. We wisten overal vanaf omdat hun aanvoerder Giorgio Chiellini onze adviseur is. Als de clubs en spelers er onderling uitkomen, is dat prima, dan hoeven wij niet in te grijpen', aldus Tommasi. Spadafora wil een noodfonds van vierhonderd miljoen euro opzetten om sportclubs die in de financiële problemen komen te helpen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!