Xavi: 'De Jong en Suárez zijn buitengewone spelers'

ThijsZwagerman, 29-03-2020 om 12:20, 3024 views, La Vanguardia |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig FC Barcelona-middenvelder Xavi is onder de indruk van oud-Ajacieden Frenkie de Jong en Luis Suárez. Xavi ziet in De Jong en Suárez zeer bepalende FC Barcelona-spelers voor de komende jaren.

De inmiddels veertigjarige Xavi wordt vaak genoemd als toekomstig trainer van FC Barcelona. Als het daar ooit van komt, heeft de oud-middenvelder van de Catalaanse club wel wat ideeën over de huidige Barça-selectie. ‘Een groot deel van de huidige selectie lijkt me buitengewoon. Beginnend bij de doelman (Marc-André Ter Stegen, red.), die mij de beste van de wereld lijkt; Jordi Alba, in mijn ogen de beste linksback in de wereld; Gerard Piqué, de beste centrale verdediger ter wereld; Sergio Busquets, de beste verdedigende middenvelder ter wereld; en Lionel Messi, de beste speler ter wereld.’

‘Als je dan Luis Suárez, Frenkie de Jong en Arthur daaraan toevoegt, dan heb je spelers die Barcelona nog tien jaar kunnen laten winnen. De basis is goed’, zegt Xavi tegen La Vanguardia. De Catalaan is momenteel hoofdtrainer van Al-Sadd uit Qatar. De Jong is sinds afgelopen zomer voor FC Barcelona actief, terwijl Suárez al sinds 2014 voor FC Barcelona. Dat de 33-jarige Uruguayaan nog tien jaar door kan, lijkt echter onrealistisch.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eros
Ik hoop dat Barca Suarez deze zomer laat gaan, zodat wij ook nog 2 jaar van hem kunnen genieten.
0 0
cantharel
Toch heel normaal want alle Ajax spelers zijn buitengewoon.
0 0
Chesterson93
Oh
0 0
Web
Waren de besten, zijn ze nu niet meer
Teveel met een Barcelona gezicht kijkt hij
0 0
Minsc
Al die oudjes zijn wel goed maar ook op hun retour, Xavi snapt er niet veel van wat dit betreft.
0 0